Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért lettetek vegetáriánusok?

Miért lettetek vegetáriánusok?

Figyelt kérdés

szerintem én soha nem leszek vegetáriánus(valahogy el se tudom képzelni milyen lehet) de nagyon érdekelne hogy ti miért lettetek azok vagy hogy mit éreznétek ha húst kellene ennetek

a válaszokat előre is köszönöm:)

15/l

2012. dec. 14. 14:10
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:
89%

Szüleimmel már lassan 10 éve nem eszek semmilyen húst, halat se, semmit! Apám már korábban elkezdte és kicsattan az egészségtől mint egy 30 éves! 16 éve nem eszik már húst, januárban fogja tölteni az 52. életévét. Ugyanúgy mindenféle főtt kaját eszünk hús nélkül fele-fele arányban, mellé sok zöldséget, salátákat.

Azért lettünk vegások, hogy tovább éljünk, mint az átlag emberek és lehetőleg nem járóbottal és tolókocsiban, vagy agyvérzéssel az ágyban végezve..és azért mertr az ember nem húsevő :) Egészségesebbek vagyunk mint bármely más család, nem szoktunk orvoshoz járni. Ha nem eszel húst az már fél egészség, helyette inkább több zöldséget és gyümölcsöt, bár tudom elég drága. Másrészt tényleg kiakasztó a vágóhíd..! " Ha a vágóhídnak üvegfalai lennének mindenki vegetáriánus lenne!"

Jah és nekünk nincs tépőfogunk..- -" hanem metsző és rágófog, tépőfog a farkasnak van és egyéb RAGADOZÓ állatnak...könyörgöm...csak nekem esett le a 4.osztályban? Csalással meglehet enni ha megfőzöd a húst,de a farkasok se sütik meg a húst..Nekünk teljesen más a biológiai felépítésünk, aminek nincs szüksége húsra hosszú távon. Max akkor ha egy szigeten ragadsz ha nem teremne gyümölcs.

2012. dec. 23. 11:57
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem kívánom, úgy érzem megbetegszem tőle.

Emellett erős bűntudatom van azzal az élőlénnyel szemben, akit az én étvágyam miatt öltek le.

2012. dec. 25. 22:59
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok vega, de számomra nagyon meg kell legyen készítve az a hús. Anyukám itthon mindent tocsogó zsírban süt ki. Amit szeretek az szárnyas mell vagy tengeri gyömölcsök a szomszéd városban egy kínai étteremben (nem gyorskajás).A többi hús amolyan dög nekem. Nem divat nálam, egyszerűen undorító mikor látom tálalva a csirke lábat. A felvágottaktól meg rosszul vagyok mióta a szomszéd faluban hallottam milyen körülmények között dolgozzák fel a húst. Nem a sajnálatról van szó, de az a dögszag, meg hogy égetik vagy mit csinálnak a csontokkal, a kóborkutyáknak is ki-ki dobnak valamiket... A fehérjebevitelt meg megoldom tejtermékekből: sajt, túró.
2012. dec. 30. 19:20
 14/31 anonim válasza:
100%
én nem vagyok a "megöljük az állatokat" híve, mert ez a természet rendje. én azért lettem vega, mert így tiltakozom az ipari hústermelés ellen. az állatok a normális idő egyharmada alatt nőnek fel, génmódosított állatokat eszünk, akik génmódosított takarmányt esznek, miközben annyi helyük sincs, hogy megforduljanak.
2013. jan. 3. 21:20
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Először undorból - kezdett elegem lenni a hús ízéből, de azért otthon csak hús volt hússal. Egy idő után egyszerűen nem ettem meg. TUdjátok, olyan ez, mint amikor utálja az ember a kelkáposztát, de azért minden nap az van ebédre :/ Egy idő után már a hányinger kerülgetett tőle. Főleg a mócsingos menzás sz*rtól, azt már kiskoromban sem ettem meg. Ekkor 13 voltam.

Később elhagytam a bőr dolgok viselését, az állatkísérletes kozmetikumokat, stb., egyre jobban odafigyeltem a tudatos életmódra. Úgy gondoltam, hogy ha már eleve nem fogyasztok húst, akkor nem árthat.

Manapság úgy gondolom, egészségügyileg is jó döntés volt. 11 éve, hogy vegetáriánus vagyok, nincs többé vashiányom, energetikusabb vagyok, a hajam, bőröm, körmöm jóval szebb, mint volt. Az étkezések nem telítenek el, hanem csak kellemesen jól lakok. Én a húsételek után mindig órákig nehéznek éreztem magamat.

Ráadásul megszerettem főzni is, holott kisebb koromban mindig azt mondtam anyukámnak, hogy én ugyan nem fogok húst klopfolni meg ilyenek, mert undi és nyálkás :) Hát most nincs is ilyenre gondom, és imádok főzni, minden zöldséget kipróbálok, amit csak lehet.

Ennek köszönhetően változatosabban is étkezem, mert pl. gyerekkoromban nem ettem meg a káposztát, mert főleg töltött káposzta, káposztás tészta formában találkoztam vele, és undorodtam tőle. Ez még sok másik zöldséggel is így volt. Mióta vegetáriánus vagyok változatosan készítem el ezeket a zöldségeket, és rájöttem, hogy szinte mindent el lehet úgy készíteni, hogy szerethető legyen. Még a káposztát is :)

2013. jan. 15. 13:27
 16/31 hájaaa ***** válasza:
10%

Azért a ló egyik végéből ne essünk már a másik oldalára. Meglehet ideológizálni mindkét oldalt,de amikor a másik akarja rámerőltetni a saját maga kialakult nézőpontját attól kiráz a hideg(lásd 11-es hsz). Megvan róla győződve hogy azért nem betegek mert nem esznek húst...na hagyjuk már..Az én barátom meg ugyanezt állítja(eszik húst is) csak ő a vitaminokkal van ugyanígy. Tehát szerinte a megfelelő vitaminbevitellel soha semmikor nem lesz semmi baja, és hogy én is tömjem magamba mint az állat. EZ is egy szélsőség.

Akkor én is elkezdhetném a prédikációmat, mégpedig azzal, hogy a mai zöldségek a 10-15évvel ezelőtti tápanyagai/vitaminjai 90-95%-át elvesztették. Tehát amit a boltban kaptál anno/és most kb szemét a koraihoz képest. Hacsak nem termesztesz magadnak otthon a kertbe, de akkor is kikell választani hogy ilyen/olyan bio helyről szerezd be a magokat stb-stb

Én szeretem a Húst és szeretem a Zöldségeket is egyaránt. A vegyes táplálkozás híve vagyok. Együnk mindent mértékkel, és arányosan.

(Ja meg ezekkel az állattartás maszlagokkal is a falnak megyek. Ha azt az állatot nem ennénk meg tehén/sertés/csirke, akkor sztetek élnének?. Magyarul egy marha farm nem működne fogyasztás nélkül ergo nem léteznének. áh mind1 csak felhúzom magam

2013. jan. 15. 14:58
 17/31 anonim ***** válasza:
58%

Kedves utolsó, már elnézést, de:

- ha zavar a vegetarianizmus, és az emberek, akik így élnek, miért jössz a vegetáriánus témába?

- ha már itt is vagy, minek válaszolsz egy olyan kérdésre, mely kizárólag vegetáriánusokhoz szól

- és miután mindezt megtetted, anélkül, hogy tiszteletben tartanád a mi nézeteinket, miért állsz le kötekedni arról, hogy szerinted hogy helyes táplálkozni?

A kérdés egyértelműen nem hozzád szólt. Senki nem kísérelt meggyőzni senkit, ugyanis mindenki csak megválaszolta, hogy MIÉRT él így. Az általad emlegetett válaszadó szerint a hús nem egészséges, szerinted meg igen, na és? 1000 meg egy dolog van még a világon, ami szerintem hülyeség, szerinted meg nem, mégsem megyek oda, csak azért, hogy beléd kössek. A válaszadó egy szóval sem említette, hogy bárkinek is így kellene élnie, csak azt, hogy ő ezt tartja helyesnek. Ehhez neked az égvilágon semmi közöd.

A növényekről alkotott felfogásoddal én pont az ellentéteset vallom: bio dolgokat az életben nem vennék, a világ legnagyobb lehúzása az, hogy a kukacos, permetezetlen almáért 3x annyit fizessek. A jó édes nagyapám is termel almát, kisgyerekkorom óta, ő is permetez, pedig csak 2-3 fája van. Most akkor az is fúj, mérgező, csak mert vegyszerrel kezelték?

Kétlem, hogy minden vegyszer feltétlenül rossz lenne. Sok vegyszer csupán a növény védelmét szolgálja. Megint más kérdés az, amikor felturbózott trágyával, stb. gondozzák a növényt. Ez szerintem sem egészséges. De kategorikusan kijelenteni azt, hogy csak a bio jó - hülyeség. Főleg, hogy közben te pedig húst fogyasztasz, nem gondolván arra, hogy az adott állat milyen vegyszeres vagy éppen génmanipulált, hormonos takarmányt fogyasztott...

Az, hogy a mai zöldség-gyümölcs alacsony vitamintartalmú egyszerűen nem igaz. Sajnálattal kell közölnöm, hogy hiába olvasol a feminán meg hasonló oldalakon ilyen jellegű cikkeket: [link]

attól az még nem lesz igaz. Ha valódi tanulmányokkal is alá tudod támasztani a mondandódat, akkor azt szívesen elolvasom, de így, hogy ide jössz trollkodni, és a levegőbe beszélsz arról, hogy szerinted a gyümölcsökben nincs elég vitamin - hát ez így egy nagy semmi.

2013. jan. 15. 15:11
 18/31 hájaaa ***** válasza:
75%

17-es

Neked vmi fóbiád van vagy csak gondok vannak az olvasott szöveg értelmezésével?!

Egyrészt..Ez egy olyan "fórum" ahol bárki írhat bármit, saját véleménnyel

Másrészt..ha vki ennyire nincs a másikkal tekintettel, hogy márpedig a vegetarianizmus az isten, a húsevők meg gyilkosok,gusztustalanok..akkor hadd szóljak már a védelmükben is vmit.

HOL melyik mondatomban olvastad azt hogy zavar a vegánság?

Hol nem tartottam tiszteletben a vegetariánus nézőpontot?

Az hogy van egy életviteli/táplálkozási felfogás és ezt úgy adják elő, hogy "ez azér' jó, me az rossz és meghaasz'" és ezt megpróbálják vmi féle életfilozófiával megideológizálni és rámerőltetni...Na az zavar!

Az életvitelük nem..Meghallgatom őket hogy miért választották ezt, de mikor már arról papolnak hogy én is megfogok halni mert húst eszem, akkor egyből a jehova tanúi jutnak eszembe.

De hogy világos legyen.... Engem qvára nem zavar ha vki vegetariánus. Nem kötekedtem, nem arról írtam, hogy "Bezzeg te mint vegán ember neked aztán...bla-bla". Egyszerűen védtem egy álláspontot, NEM TÁMADTAM(mint te) és leírtam hogy ez bosszant. És rohadtul nem ítélem el őket, és nem is arról írtam hogy én húst hússal eszem. Azt írtam, hogy a VEGYES táplálkozás híve vagyok. Vmikor eszem vmikor nem eszem húst. NAÉS akkor mivan? Írhatnám én is ahogy többen írják, hogy "márpedig ez a helyes felfogás és tedd ezt", de nem teszem én csak azt írom ami a véleményem és nem utasítgatok és ideológizálok(pedig tehetném)...

2013. jan. 15. 15:42
 19/31 hájaaa ***** válasza:
48%
Amúgy meg a biotémához szólva, a bio zöldség nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem védik a zöldséget a károkozóktól, hanem alternatív megoldásokat keresnek.Tegyük fel Van például egy bizonyos fa amit támadnak bizonyos rovarok..na de ezek a rovarok nem szeretik az xy növénynek az illatát, ezért a fa közelébe ültetnek ilyen növényt. Vagy körbeássák és vizesárkot csinálnak egy-két növénynek h ne jöjjön oda egy bizonyos állat stb-stb (ezeknek utána lehet nézni). Na ezért kerül a bio 2-3x annyiba mint a normál. És azért ne hogy azt hidd hogy csak úgy ráírhatja egy növénytermesztő a zöldségjére hogy bio! Szigorú ellenőrzések és követelmények vannak. Amit te most lehet hogy kiröhögsz, de valójában tényleg nagyon DURVA.
2013. jan. 15. 15:51
 20/31 anonim ***** válasza:
56%
Igen, ha árkot ásnak a fa köré az nyilván sokat segít a kukacok ellen :D
2013. jan. 15. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!