Sok vegetáriánus azért nem eszik húst mert az állatok érzik a fájdalmat?
hát te nagyon hülye vagy kérdező :D
Én eszek húst, de sokmindent hallottam ki miért nem eszik. AZért mert az öko, nem termel annyi gázt, vagy nem ízlik neki, beteg tőle, nincs széklete a hústól, egyszerűen egészségtelennek tartja.
Amúgy azzal vitatkoznék, hogy ez fáj nekik. A csirkéket, amiket én vágok, fél perccel alatt ki lehet véreztetni. A disznókat fejbe lövik, a marhákat kábítják. Nem élek idealizált világban, valamikor úgyis meg kell halniuk, és hidd el a vadonban kegyetlenebbül végezné, mint nálam a kertben, de így legalább nekem is van belőle hasznom. Ja és saját állatkák, nem a "családja" előtt van kivégezve, és nem szenved élete során sem. Szerintem ez egy kulturált
húsevési forma, mindig becsüljük az ételt, amit a húsuk biztosít, és nincsenek lenézve, míg felneveljük őket.
Kedves kérdező túlságosan tudományosan és ridegül kezeled a témát. Ez bántja sokak szemét. A tudományos megállapítások pedig ne terjeszd ki minden állatfajra. Ha utána olvasol a vega topiknak gyk-n észreveszed sokan gyerekként már nem ettek húst, mikor még tehenet se láttak közelről.
Üdv egy sertés és marha húsimádó.
Rosszul gondolod: a malacok éppenhogy nem maradnak el a kutyáktól!
(a cikk címe kicsit szerencsétlen, nem igazán mérhető, h most tényleg intelligensebbek-e, de hogy kb. azonos szinten vannak, az nem kérdéses. Itthon is volt kisfilm egy vadászról, aki nem csak kutyákat, de egy vadmalacot is visz magával rendszeresen, ugyanarra a feladatra)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!