Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Sok vegetáriánus azért nem...

Sok vegetáriánus azért nem eszik húst mert az állatok érzik a fájdalmat?

Figyelt kérdés
Akkor a Csupasz turkálót(Heterocephalus glaber) nyugodtan lehetne fogyasztani mert nem érez fájdalmat (hiányoznak belőle bizonyos fájdalomérzetet továbbító kémiai anyagok).
2012. szept. 21. 20:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

hát te nagyon hülye vagy kérdező :D

Én eszek húst, de sokmindent hallottam ki miért nem eszik. AZért mert az öko, nem termel annyi gázt, vagy nem ízlik neki, beteg tőle, nincs széklete a hústól, egyszerűen egészségtelennek tartja.

Amúgy azzal vitatkoznék, hogy ez fáj nekik. A csirkéket, amiket én vágok, fél perccel alatt ki lehet véreztetni. A disznókat fejbe lövik, a marhákat kábítják. Nem élek idealizált világban, valamikor úgyis meg kell halniuk, és hidd el a vadonban kegyetlenebbül végezné, mint nálam a kertben, de így legalább nekem is van belőle hasznom. Ja és saját állatkák, nem a "családja" előtt van kivégezve, és nem szenved élete során sem. Szerintem ez egy kulturált

húsevési forma, mindig becsüljük az ételt, amit a húsuk biztosít, és nincsenek lenézve, míg felneveljük őket.

2012. szept. 23. 13:33
 22/24 anonim válasza:
Hát hallod, te is "csupasz turkáló" vagy :'DD remélem érted ;) elmebeteg..
2012. szept. 24. 18:23
 23/24 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező túlságosan tudományosan és ridegül kezeled a témát. Ez bántja sokak szemét. A tudományos megállapítások pedig ne terjeszd ki minden állatfajra. Ha utána olvasol a vega topiknak gyk-n észreveszed sokan gyerekként már nem ettek húst, mikor még tehenet se láttak közelről.

Üdv egy sertés és marha húsimádó.

2012. szept. 30. 20:28
 24/24 THK válasza:

Rosszul gondolod: a malacok éppenhogy nem maradnak el a kutyáktól!

[link]

(a cikk címe kicsit szerencsétlen, nem igazán mérhető, h most tényleg intelligensebbek-e, de hogy kb. azonos szinten vannak, az nem kérdéses. Itthon is volt kisfilm egy vadászról, aki nem csak kutyákat, de egy vadmalacot is visz magával rendszeresen, ugyanarra a feladatra)

2012. nov. 21. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!