A vegetáriánusok esznek csokoládét?
Nem tudom, mi igaz a marhavéres dologból, csak azért írtam, mert hallottam.
Megjegyzem, csokis keksz oldalán már láttam az összetevők közt "csirkenyesedék és -vér" feliratot (!!!!) azt pedig konkrétan tudom, hogy a piros gyümölcsös joghurtokat a bíboratka őrleményéve színezik. (A bíboratka az a pici piros kis atka, amit meleg időben köveken lehet látni futkosni.)
Én viszont úgy tudtam, hogy a piros joghurtokat alkörmössel színezik.
Viszont most utánaolvastam, és rájöttem, hogy ez a tudás hibás volt, mert az alkörmös mérgező.
A tetűs dolog viszont igaz.
"...A zselatint mondjuk sok esetben növényi forásból állítják elő, mert olcsóbb..."
Ez nem igaz. A zselatin az zselatin, és minden esetben állati eredetű. Kifőzött bőrből és csontokból nyerik. A növényi eredetű zselésítő anyagoknak egyértelműen más az elnevezése. Pl. pektin, agar-agar stb.
A zselatin tenyleg mindig allati eredetü. Sertesbörböl es marhalabszarcsontbol nyerik ki.
A vegetarianusok altalaban fogyasztanak tejtermeket, sokan tojast is. Aki semmilyen allati eredetü termeket nem fogyaszt, "vegán", nem vegetarianus. Igy a vegetarianusok altalaban esznek csokit. De haribot sokan nem, a fenti okok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!