Némely vegetáriánusok honnan veszik azt a szamárságot, hogy Leonardo Da Vinci vegetáriánus volt?
Nem ismerős az az idézet Da Vincitől hogy "Lesz idő amikor a társadalom a fejlődésében felér egy bizonyos szintet, leszokik az állatevésről, és gyilkosnak fog számítani az is, aki megöl akár egy kisállatot is"
Persze nem szó szerint idéztem.
Hallottál e arról hogy Newton és Einstein is vega volt? Ez csak 2 példa. Rengeteg tudós, feltaláló fizikus és híres ember.. Ha rákeresel láthatod.
De egy sportoló biztos nem lenne meg
csak növényi kajával
(Miből lenne ereje)
Piccola: már ne is haragudj, de a marha nagy szamárságaiddal azon kívül, hogy egyáltalán nem a kérdésre adott válaszok, még hatalmas tájékozatlanságra és általános műveletlenségre utalnak.
A kérdésre válaszolva: magának az állításnak nem néztem utána. Én is úgy tudom, hogy vegetáriánus volt, de nem szoktam ismert személyiségekről ilyesmit terjeszteni, mert annyi kamuidézet és képzelt életrajzi elem terjed róluk, hogy egyáltalán nem lehet semminek sem hinni. A vegetáriánus életet vagy életeszményt pedig egyáltalán nem befolyásolja az, hogy milyen "nagy" vagy nagynak gondolt emberek voltak, vagy nem voltak vegetáriánusok.
piccola, ők is tök jól megvannak hús nélkül.
Maga Da Vinci írta, hogy nem akarja, hogy a teste állati temetkezőhely legyen...
És igen, Newton és Einstein is vegák voltak. Tesla is. Meg egy csomó híres ember, aki rengeteget tett le az asztalra, tudósok, művészek: Lev Tolsztoj, Van Gogh, Darwin, Thomas Edison és még sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!