A vegetáriánusok nemnormálisak? Vagy csak azok nem azok, akik ezen az oldalon vannak?
Rengeteg kérdésnél olvastam, hogy a vegák meg akarták téríteni a húsevőket (miért egészségesebb, fáj a disznónak stb).
Ez a vegán dolog meg teljesen elcsodálkoztatott. Szintek is vannak benne?:S
Én sem eszem húst 8 éve, de ezek csak szerintem őrültek?
Engem inkább az érdekelne ebben a kérdésben, hogy miért cseszegetjük a másikat a hülye elveinkkel.
Egyébként engem nem érdekel az egészségem, már rég elment messzire:)
Köszi a választ, ment a pozitív!
Sajnos nagyon sok ember nem képes elfogadni, hogy másnak más véleménye lehet.
Én "mindenevö" vagyok, azaz kb hetente kétszer eszek húst, más napokon viszont nem, mert nem tartom egészségesnek a sok hús fogasztását. Viszont szerintem valamennyi állati eredetü fehérjére szüksége van minden embernek.
De ez az én véleményem, én ehhez tartom magam. Azonban ezt nem kényszeritem rá senkire, ha valaki nem akar húst fogyasztani, akkor azt elfogadom, ha hozzánk jön vendégségbe, akkor olyan ételeket (is) készitek, ami az ö elveinek megfelel. De ez minden másra is vonatkozik, ha valaki nem szereti a gombát, akkor azt sem akarom rászoktatni, hanem figyelembe veszem, ha nálunk van. Söt elöfordult, hogy olyan vendég jött, aki - mivel mohamedás - nem evett disznóhúst, és ezért mást tálaltam neki.
A véleményét mindenki elmondhatja a másiknak, de egyrészt olyan módon "szabad" csak, hogy ne legyen sértö (pl ne mondjon olyat egy vegetáriánus, hogy a másik hulladarabokat eszik), másrészt ne akarja a máikra kényszeriteni a saját elképzelését, tehát EGYSZER elmondja, amit akar, utána meg más témát keres.
A legnagyobb baj, hogy a legtöbb ember nem tudja tolerálni, hogy más nem úgy akar valamit, ahogy szerinte jó.
Teljesen igazad van. Hiányzik a tolerancia, de minden téren.
Köszi! Ment a pozitív:)
Szerintem csak itt, és más névtelen oldalakon. Én a valóságban még nem tapasztaltam hasonló méretű agressziót. Persze, volt olyan, hogy egy kisebb kirándulás alkalmával valakiről kiderült, hogy vega, és voltak olyanok, akik még sosem hallottak erről a dologról, ezért viccelődtek rajta. De nem kötözködtek, és nem mondták a másiknak, hogy hülye, csak, mert valamit nem eszik.
Errefelé elég magas az intolerancia.
Általában azért ócsárolja egyik ember a másikat, mert az a másik belerondított a gondosan felépített, féltett kis világképébe az eltérő eszméivel, így hülyének, nemnormálisnak nyilvánítja, következésképp ő maradhat a normális.. Igen infantilis módszer, de milliók gyakorolják sajnos. Szóval normális mindenki, csak sokan járnak tévúton. Ez megint szubjektív. Én azt tartom, az ember mindenevő, ezt kár is félremagyarázni. Vegák gyakran egy ideológiát, egy hovatartozást keresnek, mely rendszertől nagy változásokat várnak. Tévút, mellékvágány. Magukban kellene keresgélniük, nem mindenfélébe menekülni.
Másik ok a mozgáshiány (lustaság) és az önálló gondolkodásra való hajlam hiánya. Pedig minimálisan kellene csak magunkra, a testünkre figyelni, mit is kíván, nem mindenféle bugyuta dogma, megkötés szerint sanyargatni magunkat. Persze sokaknak pont ez kell.. Keret, rendszer az életükbe, mert önmagukról érzelmileg, gondolatilag nem tudnának gondoskodni.
Egy tévhitet szeretnék eloszlatni, mert igen gyakran feljön: a hús nem rohad a belekben. A hús akkor rohad a belekben, ha többet eszünk meg belőle, mint amennyit az életmódunk indokolna, magyarul nem mozogjuk le, nem égetjük el, a test nem veszi be. Kiegyensúlyozott húsbevitel esetén távolról sem áll fenn ez a probléma, akármennyire is szeretik bárdolatlanul hangoztatni ezt a hívők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!