Milyen süteményt készítsek egy teljesen vega és bio ételeket fogyasztó barátomnak?
Én ma vagy holnap ezt fogom megcsinálni: [link]
Semmi állati eredetűt nem tartalmaz, szóval nem lehet kifogása ellene. Ami a Biót illeti... Nem hinném, hogy csak olyat fogyasztana.
Bármilyen zsiradékkal helyettesíthető. Tulajdonképp én fel se fedeztem, hanem rögtön a margarinra asszociáltam.
Bár szerintem régen megvolt a nagy sütés, így már érdektelen a téma.
A sajt helyettesíthető növényi sajttal, mindenütt kapható, jóval olcsóbb is az állati eredetűnél, és érdemes több fajtával kísérletezni, mert van, amelyik ugyanolyan finom, de olyat is ki lehet fogni, amelyik nem az igazi...
Vaj helyett meg margarin a vegánoknak, de én nem igazán rajongok a telített zsírsavakért, így amit lehet, inkább különféle olajokkal helyettesítek (pl. sütéshez - pogácsa, muffin, stb - ugyanolyan jó, mint a vaj vagy a margarin) szerintem érdemes próbálkozni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!