Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen süteményt készítsek...

Milyen süteményt készítsek egy teljesen vega és bio ételeket fogyasztó barátomnak?

Figyelt kérdés
Milyen ételeket nem eszik egy vega?(tej sajt hús stb.)?

2012. márc. 19. 23:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Én ma vagy holnap ezt fogom megcsinálni: [link]

Semmi állati eredetűt nem tartalmaz, szóval nem lehet kifogása ellene. Ami a Biót illeti... Nem hinném, hogy csak olyat fogyasztana.

2012. márc. 20. 10:16
 2/7 anonim ***** válasza:
előző ott van benne a VAJ. szóval ha vegán, akkor nem jó neki.
2012. márc. 30. 15:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Bármilyen zsiradékkal helyettesíthető. Tulajdonképp én fel se fedeztem, hanem rögtön a margarinra asszociáltam.

Bár szerintem régen megvolt a nagy sütés, így már érdektelen a téma.

2012. márc. 30. 18:50
 4/7 anonim ***** válasza:
tudom :D
2012. márc. 30. 18:55
 5/7 anonim válasza:
100%
Tudok egy nagyon jó receptet, amit Svájcban tanultam.Csak az a baj, hogy van benne sajt, de én úgy tudom, hogy azt esznek a vegák.Sajtszeleteket vágsz fel pizzaszelet formájúra és körberakod egy tányérra.A szeletek legyenek kábé 2 ujjnyi vastagságúak. Ezt meglocsolod olívaolajjal és egy kis almaecettel.Megvárod míg a sajt beszívja, utána ráteszel egy réteg reszelt almát.A legtetejére kígyóuborka szeleteket vágsz és beteszed a hűtőbe. Olyan fél óra múlva kiveszed és már tálalhatod is.
2012. ápr. 3. 09:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A sajt helyettesíthető növényi sajttal, mindenütt kapható, jóval olcsóbb is az állati eredetűnél, és érdemes több fajtával kísérletezni, mert van, amelyik ugyanolyan finom, de olyat is ki lehet fogni, amelyik nem az igazi...

Vaj helyett meg margarin a vegánoknak, de én nem igazán rajongok a telített zsírsavakért, így amit lehet, inkább különféle olajokkal helyettesítek (pl. sütéshez - pogácsa, muffin, stb - ugyanolyan jó, mint a vaj vagy a margarin) szerintem érdemes próbálkozni... :)

2012. ápr. 4. 19:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi
2012. nov. 15. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!