Mit tegyek, hogy az ismerőseim elhiggyék, hogy nem teszem magam tönkre azzal, hogy vega vagyok?
1,5 éve vagyok vega. Csak húst és hússzármazékokat nem eszem és sajtot. Tojást eszek. Egyszer már megpróbáltam áttérni a vegán életmódra de a "kedves" rokonaim szándékosan akadályoztak és ellehetetleníttettek. Azt mondják, hogy ez csak egy múló hülyeség, és mindenki meg akar győzni, hogy elhiggyem, hogy ilyen vagy olyan betegségem lesz a vegaságom miatt.
Már minden érvem elmondtam nekik ezerszer, de nem használ. Mit tehetnék mégis?
16/L
attól hogy nem eszel húst semmi bajod nem lesz :)
bár én sem értelek titeket vegákat hogy minek. mondjuk ha azért csinálod mert "szegény állatok megölik őket" akkor mindegy mert megeszi helyetted más :) egyébként ha állatvédő vege vagy skkor a tojást se kéne megenned ne tudd meg hogy tartják az ilyet termelő tyúkokat XD ehyébként meg ügyelj a vitaminpótlást amit egyébként a hússal vittél volna be mert még fejlődésben vagy.
Előző: Tojást azért nem ehetne, mert az egy magzat tulajdonképp. (bár állítólag az ilyen ketreces tyúkoknál nem igaz, mert nem termékenyítette meg kakas)
Ha meg a tartásból indulunk ki akkor se tojást, se tejet, mert mind a kettő termelő állatnak elég mostoha körülményei vannak.
Eddig húst ettem hússal amikor csak lehetett, de tegnap megnéztem a Földlakók c. dokumentumfilmet.
Nem akarok többet húst enni. Ajánlom figyelmetekbe: http://www.youtube.com/watch?v=nDLPma4DFX8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!