Csatlakoznál hozzám?
Nem akarom neked kívánni, hogy beteg legyél de talán az segíteni a logikus gondolkodásodon..
nagyon egészségtelen életet fogsz élni.
18 éves koromig nem ettem húst, mert sajnáltam az állatokat és undorodtam tőle.
Az égvilágon semmi bajom nem volt. Nagyon egészséges, sportos voltam.
Amióta eszem húst is, elhízott lettem. És sminden bajom van.
Akkor jóval tudatosabban kell összeválogatnod, hogy mit eszel. Végén könnyen fehérjehiány alakulhat ki. szerencsére b12 vitamint egy lakto-ovo még vesz magához, viszont egy full vega honnét pótolja, jó ideje tűnődök rajta.
Egyébként meg ez a láttam egy elrettentő videót, és emiatt vega lettem... Áhhh ilyen erővel a tévében is mehetne a reklámok között, hogy "legyen vega még ma".
Ha meg unja a húst az ember, akkor nem kell mindig azt ennie, egy nem vegának nincs megtiltva, hogy ne egyen húst. :)
A 3. válaszolónak: nem csak emiatt akarok vega lenni, de ez a videó volt nekem a hab a tortán. Egyre jobban undorodok a húsoktól.
Az 1. hozzászólónak: Köszönöm, tudom mire vállalkoztam!
A 2. kommentelőnek: Igen tudom, oda fogok arra. figyelni hogy a fehérjét és a
*Bocsi, az utolsó rész még a 3.nak szólt, csak telefonról írok és.ugrál.össze-vissza a kurzor...
Szóval: oda fogok figyelni arra, hogy a fehérjét és a további húsból származó tápanyagot pótoljam.
2. válaszoló: Miért "szoktál vissza" a húsevésre?
A fehérje a legkevesebb. Azt elég könnyű növényből is begyűjteni, nem beszélve a tejről és tojásról, tehát a fehérjebeviteleddel az égvilágon semmi baj nem lesz, ha normálisan eszel.
Egyetlen dolog van, ami tényleg hiányozhat: B12 vitamin. Én ezt "szégyenszemre" tablettából pótlom, de se a vasam, se más értékem nem romlott, miután vega lettem. (Én is lakto-ovo, ami annál szigorúbb, az már tényleg nagyon megnehezíti a napi életet, ráadásul akkor már iszonyúan érteni is kell hozzá, mit eszel és mennyit.)
Én amúgy sokkal egészségesebb vagyok azóta, a bőröm kitisztult, a súlyom normális lett (nagyon sovány voltam). Sportolok, dolgozom, aktív vagyok.
26 éves nő.
Sport?
Vannak, akik dolgoznak. Mesélj bányásznak, építőmunkásnak, parasztnak, hogy egyen:)
Amúgy a reformkoszt és az iskolai kaja hatására vézna voltam, bármennyit mozogtam, gyúrtam és zabáltam, semmi.
Mióta azt eszem amit kívánok, sok esetben vastagon hússal, végre férfinak nézek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!