Jön egy csaj hozzám és a kedvence a lecsó. Hogy kell lecsót csinálni?
Bogyiszlói paprikát nehogy kifelejtsétek belőle...,úgy az igazi egy lecsó,ha enyhén csipős!!Én is megosztok egy receptet:
"Roma lecsó (Lacsaú)
Hozzávalók:
20 dkg húsos szalonna, 3-4 nagy fej hagyma, 2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 2-3 szem krumpli, 2-3 ek. pirospaprika, 2-3 csöves erős paprika, só.
A paprikákat karikákra vágom, a paradicsomokat négyfelé-hatfelé vágom, a krumplit meghámozom és felkarikázom (ez kellőképpen sűríti a lecsót). A szalonnákat kiolvasztom, majd aranysárgára pirítom rajta az apró kockára vágott hagymát. Megszórom az édes pirospaprikával, majd ráteszem a paprikát és a paradicsomot, illetve a krumplit. Sózom és lefedve puhára párolom. Ízlés szerint erős paprikával ízesítem. Vakarccsal, vagy puha kenyérrel tálalom."
" Én tejfölösen szeretem."
Boooáááá....
A lecsóba nem kell tejföl,nem is passzol a belevalókhoz. Csípősre csak akkor csináld,ha a vendéged is így szereti. Nem mindenki szereti a csípős ételeket!
Karikára vágott vöröshagymát zsíron megdinsztelek,teszek rá zöldpaprikát,szeletelt paradicsomot,karikára vágott füstölt kolbászt, sózom,és ha megpárolódott, akkor vagy így tálalalom, vagy teszek hozzá rizst, vagy bele tojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!