Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ismer valaki olyan intézetet,...

Ismer valaki olyan intézetet, ahol fogllakoznak reform dolgokkal? Vegetarianizmus terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Évek óta nem eszem húst, és szeretnénk jövőre babát. nagyon sokat gondolkozom rajta, mi legyen a táőlálkozásommal. arra gondoltam, ha lenne valami szervezet, vagy klinika, ahol foglalkoznak ilyesmivel, mint vérvétel, étrendösszeállítás és ellenőriznék rendesen, hogy megvan-e minden tápanyag, illetve pontosan megmondanák mit egyek és mennyit (természetesen húsmentesen) akkor nyugodtabb lennék. Tudom, h ezt megteszik a korházban is, de hallani sem akarnának ott arról, h nem eszem húst, és nincs kedvem ehhez a hercehurcához. 5 éve azt hallgatom, h minden vega folyton beteg meg nem lesz hajam fél év múlva. 5 éve szebb a hajam és a bőröm mint valaha és végre van rendes emésztésem.
2012. jan. 17. 10:38
1 2
 11/15 anonim válasza:
Az emberi faj 2,5 millió éve alakult ki mai formájára. Azóta húst eszünk, tehát nem gondolnám, hogy ördögtől való. Ami a vegetarianizmust illeti, a mezőgazdaság térhódítása óta az étlapunkra került növények egy része sajnos az emberi szervezet számára káros, és testidegen anyagokat tartalmaz. (lektinek, glutein, gliadin... stb.) Ide tartoznak a hüvelyesek, a gabonafélék és a krumpli is. És ez nem tapasztalat, vagy valami új divatirányzat, hanem tény. Aki nem hiszi, járjon utána, elég szép szakirodalma van a témának. Ami szintén elgondolkodtató, hogy a természeti népek között ismeretlenek a nálunk vezető halálozási okként szereplő civilizációs betegségek, és dacára a magas baleseti kockázatnak, az orvosi ellátás hiányának és a rossz higiénés körülményeknek, a leggyakoribb halálkor betöltött életkor 70 fölött van. Ez is tény. És ők úgy étkeznek, mint eleink: vadásznak, halásznak, gyűjtögetnek. Emellett természetesen vannak vegán benszülött törzsek is, akik, bár kevésbé egészségesek, mint a nem a húst is evők, de még ők is jobban állnak, mint a civilizált régiókban élők. Tehát, ha a tudományos nézőpont szerinti maximális segítséget szeretnéd megadni a babádnak, akkor mindenképp tájékozódj szakirányú könyvekből, publikációkból! Nehogy többet árts, mint használj!
2012. jan. 24. 09:54
 12/15 anonim válasza:
Az előző válaszhoz még hozzáírnám, hogy a vegetarianizmus egészségesebb mivolta mellett szóló vizsgálatok nem tartalmazzák azt a (statisztikailag pedig igenis fontos tényt), hogy a vegetáriánusok eleve egészségtudatosabban élnek, főleg, ha (és ez a gyakoribb) egészségügyi okból lettek vegák. Amellett a rendszeres húsfogyasztás rendszeres köretfogyasztást is jelent, és ha kicsit is belegondoltok, mi a leggyakoribb köret a nyugati országokban? Igen, a tészta, a krumpli meg a rizs. Emellett én két vegát ismerek, akik csak állatbaráti okból vegák, ők mindketten túlsúlyosak, és semmiképp sem a makkegészség megtestesítői. Mivel legfőképp tésztán élnek, a fehérjeszükségletüket pedig hüvelyesekből próbálják fedezni. De sajnos a tejfehérje sem tuti megoldás, mivel szintén komoly egészségkárosító hatása van. Dietetikus szaknyelven megkülönböztetünk ételallergiát és intoleranciát. A különbség az, hogy az allergia egy hibás reakció egy -egyébként nem toxikus- anyagra. Az intolerancia pedig azt jelenti, hogy az immunrendszer nem tolerálja a szervezetbe jutó, de alapvetően testidegen anyagokat. A szója, földimogyoró és egyéb hüvelyesek, a gabonafélék és a tej szaknyelven intoleranciát váltanak ki, míg a hús, a tojás, az aprómagos gyümölcsök, és a többi ételALLERGIA allergiás reakciót vált ki. Az intoleranciát okozó ételek bélfalat roncsoló hatása miatt ezek az anyagok a véráramba kerülnek, és ott összeütközésbe kerülnek az immunrendszerrel. Az így állandó izgatásnak kitett immunrendszer már megtámad minden, kicsit is gyanús anyagot. Akár a saját testünket is. Így készül a legtöbb autoimmun betegség. Tehát ha allergiás vagy a húsra, az nem ok, hanem tünet. A kérdésedre a válasz egyébként, hogy tőlem a Szent Imre kórház szülészetén megkérdezték, hogy van-e táplálkozási "anomáliám". De ha valahol nem kérdik, esetleg megkérdezheted, hogy jelentene-e nekik gondot, ha a benttartózkodásod idejére hozatnál ételt egy vegafutártól. Az első válaszolónak pedig üzenem, hogy a vegetarianizmus semmivel sem rosszabb, mint az, ahogy az átlag étkezik, a mumus az egyoldalú táplálkozás. Ha ez az egyoldalú kimerül a hús-krumpli-péksüti-túrórudi napi menüben, megfejelve 1-2 liter kólával, az sokkal rosszabb. Mégsem lincseljük meg az gyerektervezők nagyobb részét.
2012. jan. 24. 10:23
 13/15 A kérdező kommentje:

tisztában vagyok vele, hogy a zöldségek is tele vannak mérgező anyagokkal, illetve nagyon káros dolognak tartom, hogy genetikailag módosítottak, és még azt is el tudom képzelni, hogy a bio cuccok sem sokkal jobbak, csak 3x annyiba kerülnek, de az állatokat is ezekkel a növényekkel etetik ugye...jóesetben. rosszabb esetben táppal. ami ki tudja miből van, de biztos a lehető legolcsóbban állítják elő. az állatoknak emellett adnak még rengeteg hormont, amitől gyorsabban nőnek, amit ugye a húsevő ember megeszik, és én is, mert lakto-ovo vega vagyok, ami nem tökéletes, de ezen még finomítok ha találok egy szakembert, illetve rengeteg antibiotikumot adnak nekik, h ne dögöljenek meg és a rosszul tartás közben ne kapjanak el fertőzéseket.

ezeket azért ki lehet köszöbölni. amúgy megnézhetitek, hány férfinek van cicje, ami köszönhető a csirkében található nagy mennyiségű növekedési hormonnak. meg a rengeteg meddő pár...szintén szerepe van a sok hormonnak benne. tudom, hogy a zöldség és a gabona sem tökéletes. de akkor mi?

költözzek el egy bennszülött törzshöz? nem tudom sajnos kiküszöbölni ezeket a mérgeket. ezt el kell fogadnom. de megtehetem a legtöbbet ami tőlem telik.

2012. jan. 24. 11:10
 14/15 anonim ***** válasza:
Az én anyukám a terhessége idején vegetáriánus volt, és nem volt semmi bajom. Azóta én is vegetáriánus lettem, és a születésem óta eltelt 17 év óta egy évben legfeljebb egyszer voltam beteg, és semmilyen vitaminhiányom nincs. Szerintem nyugodtan bevállalhatod, de azért tojást egyél, és egyeztesd össze a vércsoportod szükségleteivel. (Ugyanis állítólag van olyan ember, akinek vércsoportja alapján nem ajánlott a hús mellőzése.)
2012. jan. 31. 22:13
 15/15 anonim válasza:
Egy éves a kislányom és terhesség alatt nem fogyasztottam húst. A kórházban pedig veszélyeztetett voltam így bennt voltam 1 hónapot a kutya nem foglalkozott vele. Tejterméket, tojást ettem. A baba egészséges. A kórházban is vega kaját kaptam.
2012. márc. 14. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!