Válaszolnátok néhány kérdésre egy egyetemistának, akinek tanulmányt kell írnia?
Én a pszichológián vagyok és második félévre írni kell egy tanulmányt azzal a címmel, hogy "Az emberek közötti apró széthúzó erők" Ennek a tanulmánynak azt az alcímet választottam,hogy" Ő eszik húst- ő nem eszik"
Nos, én azért választottam ezt a témát, mert mint lehet látni egy alapvető életmód és gondolkodásmódbeli különbség erőteljes passzív agressziót képes kiváltani és ezzel taszít el embert és embert egymástól. Pedig milyen kicsinyke dolognak tűnik... ő eszik húst, ő nem eszik (ugye innen jön a cím is).
Nagyon belelendültem a témába és mivel, a bölcsészkaron vagyunk,ami tele van mindenféle életművésszel, hippivel, kalandorral, íróval ,költővel stb. akiknek legnagyobb részük vegetáriánus, megértettem, hogy a húsmentes életmód mögött egy szilárd és meg kell vallani példamutató erkölcsi háttér áll. Sőt! a vegetáriánusok között felfedezhető pszichológiai és fizikai egyezés is igencsak érdekes téma. Eddig az évfolyamomban és a környezetemben 100 vegetáriánust kérdeztem és figyeltem meg és eddig is érdekes adatokra tettem szert, írok példákat:
100 vegetáriánusból...
- 98 domináló jobb agyféltekés
- 97 kitűnő művészi tehetséggel van megáldva, főleg a színjátszás, írás és a fényképészet területén . A legsokkolóbb,hogy 100-ból 81(!) szép énekhanggal büszkélkedhet.
- 99 a Helen Fisher által felépített séma szerint elsődlegesen vagy másodlagosan a Tárgyaló típusba tartozik.
- A 74 vegetáriánus nőből 72 az átlagnál több ösztrogént kapott magzati korában, ezért jellemző külsejükre a nagy szem és a homokóra alkat.
- 82 extravagáns, különleges, nem hétköznapi stílusú ember.(tetoválás, hippi-art-vintage stílus, stb.)
- A 26 vegetáriánus férfi közül 17-nek raszta haja van.
- 86 boldognak tartja magát
- 97 sokkal több és érzékenyebb fájdalom receptorral rendelkezik,mint a húsevők. Ez azt jelenti, hogyha látják hogy valakinek rávágnak a ujjára egy kalapáccsal szinte ők is "érzik" a fájdalmat. Ezért...
- 99 nem volt hajlandó agyonnyomni a hangyát,amit eléjük raktam még külön kérésre és nógatásra sem.
- 81 a Helen Fisher által kidolgozott séma alapján elsődlegesen vagy másodlagosan a Felfedező típusba sorolható, azaz 81 vegetáriánusnak magasabb a dopamin szintje az átlagnál ->
- 81 imád utazni, keresi az új és ismeretlen helyzeteket, emellett mozgékony,sportos,bulizós, optimista és vidám alaptermészetű.
- 95 kamaszkorában lett vegetáriánus, 2 születése óta és 3 felnőtt korában.
- 59 INFJ - azaz 59 saját problémájaként éli meg a globális vagy társadalmi gondokat
- 48 undorodik a hús szagától, 70 képtelen lenne arra hogy megérintse a nyers húst, 11 nem tudna együtt élni egy nem vegetáriánussal
- 76 érzelmileg nem stabil, 68-nak van valamilyen káros szokása (cigi, pia, weed)
- 87 rendszeresen sportol
- 47 rendelkezik valamilyen érdekes hobbival
- 93 keresztény, közülük 2 hívő van . 93-ból 79 viszont hisz a reinkarnációban, a Sorsban, 82 gyűlöli az egyházat
- 2 ateista
- 5 hindu, buddha hivatalosan is!
- 96 koránál érettebb és bölcsebb
- 41 diszkalkuáliás
- 78 introvertáltak, 22 extrovertált
- A vegetáriánus nők átlagmagassága 169 cm, a férfiaké 184 cm
- 12-nek alacsony a vérnyomása, 1-nek magas , és 87-nek teljesen normális
- Nincs túlsúlyok közöttük(!)
És a végére... 100-ból 100 nagyon jó ember és örülök ,hogy megismertem őket!
Ha végigolvastad akkor látod,hogy sok érdekesség van... és még többre szeretnék fényt deríteni és kérlek segítsetek!
Ez a teszt igen érdekes és hasznos ,kérlek töltsétek ki és írjátok le az eredményt! Sok esetben szükség van helyreigazításra ,mert félreérthető néhány tény és tulajdonság.
Kérnék egy kort, egy súlyt, egy magasságot, életcélt, példaképet és hogy vega vagy esetleg húsevő vagy,de bármilyen más adatnak is örülök :)
Köszönöm szépen!
Az utobbi mindenkinek vannak manipulatorai-val egyeteretek.
Korabban valaki irta h novenyeket nem lehet rosz korulmenyek kozott tartani mert akkor nem terem, ezzel meg nem ertek egyet. Anno fosulin a tanarunk emlitette h a magyar gyumolcs jo izu, szezonalis de ennek ellenere a piacot foleg spanyolorszag uralja. Es hat a spanyol gyumolcs nem tul jo ez azert(is) van mert a fakat(pl baracknal) egesz evben a minimumon tartjak el es a gyumolcs eresekor kezdik locsolni. Majd mikor a gyumolcsot leszedtek a locsolas megszunik. Igy a legkevesebb befeketessel tudjak megtermelni a hasznot.
Persze egy noveny nem fog sikitozni meg vergodni.
Az erosebb tulel, termeszet torvenye ellenes iras nagyon tetszett az is igaz remelem egyre tobben fognak igy gondolkozni.
Az adott vegák közül hány végez fizikai munkát, terhes v szoptat?
Én is szeretek új dolgokat felfedezni. Nem vagyok túlsúlyos, sokan mondják nekem is h érettebb vagyok a koromnál, normális a vérnyomásom, rendszeresen sportolok, van hobbim (az érdekesség nézőpont kérdése, nekem az), nincsenek káros szokásaim, érzelmileg stabil vagyok, szép az énekhangom (énekkarba jártam kötelező jelleggel), a szakmámhoz kifejezett kézügyesség kell és jó is vagyok benne, jól tudok fotózni
és fogalmazásban sem vagyok utolsó ( Irodalom tanárom tartotta meg fogalmazásaim mert annyira tetszett neki amit írtam) ha valaki rávág az ujjára nekem is szinte fáj, és boldognak tartom magam
Jah és a lényeg. Eszek húst
INFJ vagyok. 52 kg és kb 169 cm.
Nő 19 éves. 2 éve vegetáriánus és 1 éve vegán. Tehát nem eszem semmilyen állati eredetű dolgot. Figyelek rá, hogy 100% növényi eredetű legyen a kozmetikumom, ruháim...
Nekem ez már maga egy életcél, bolygónk, egészségünk és lelkünk védelme érdekében. Próbálok erről meggyőzni másokat is de "téríteni" csak szűk családi/baráti körben szoktam.
Nem iszom, nem dohányzom.
Párom hús evő, de semmi problémánk nincs ebből. Én undorodom a hústól, tehát nem is készítem el, ennek ellenére sose panaszkodik a főztömre:)
Különben tánctanár vagyok, amatőr színjátszó.
Szeretek utazni, idegen nyelveket tanulni.
Keresztény vagyok (nem gyakorlom) a hindu és a buddhista filozófia érdekel. Hiszek a reinkarnációban.
És boldog vagyok!:)
Pédaképem nincs. Az emberekben egy-egy tulajdonság, cselekedet az ami megfog és amire felnézek.
ISFJ vagyok, 29 éves nő. 160 cm 50kg 5 éve nem eszek húst. Már kicsi koromban is lemondtam néhány dologról: pl. 6 évesen megmondtam otthon, hogy nyúlat nem vagyok képes enni. 16 évesen lettem először vegetáriánus de pár év után elkezdtem enni, csirkét, halat és disznót. Aztán 5 éve ismét abbahagytam. Csak olyan kozmetikumot vásárolok amit nem teszteltek állatokon és nem hordok bőr és szőrme ruhákat. Párom eszik húst, ha nagyon nagyon muszáj meg is csinálom a húsételt (gumikesztyűvel vagyok képes megfogni csak a húst), de inkább vegetáriánus ételeket eszek. Nem szeretem ha valaki kioktatt a húsevésről, vitatkozni sem szeretek ezen. Én sem szólok meg senkit, hogy mit eszik és mit nem.
Énekelni nem tudok, írni szoktam illetve műkorcsolyázom. Hangyát én sem taposnám el, sőt felháborít, hogy ezt kérted bárkitől is. Nem iszom, dohányzom, könnyen letudok szokni bármiről pl. csoki (meghíztam) vagy a cukros italokról (pedig nagy cola rajongó voltam). Szeretek utazni, viszont nem vagyok optimista. Fájdalomat nehezen bírom és nézni sem tudom (ha valaki elvágja a kezét vagy baleset éri rosszul leszek). Végül ami szerintem a legrosszabb: állandóan azon agyalok, hogy miért ilyen a világ, pl. ha filmet láttok valami szomoru dologrol, akkor napokig elvagyok kenődve és csak probálom megérteni az okokat. Szociális munkásként dolgozom.
Ó, köszönöm a válaszokat, végre egy INFJ-t is lát az ember :) Csak mert nagyon kevesen vagyunk...
92% nyugi,a hangyának nem esett bántódása ,nem engedtem volna, csak a szándékot figyeltem! Én INFJ vagyok és a személyiségemről sokat elárul a képsorok utolsó fotója. Legyet sem ütöm agyon.
A világ dolgain a hozzád hasonló értékes emberek nem csupán gondolkodnak,hanem szinte stresszen rágódnak. Ez ,többek között, azt mutatja,hogy a fájdalom receptoraid nagyon intenzíven működnek . Másrészt van egy állati jó idézet,amit egy hippi csávó írt ki és szerintem idevág: "...ha jó orral áldott meg a sors egy büdös világban sohasem fogod otthon érezni magad..."
A mai világ nem jó. A Föld élőlényeinek 90% borzasztóan szenved és ezt egy igazán érzékeny és jószívű ember képtelen feldolgozni. Ez így természetes,sőt én olyat merek mondani, hogy ez így is a helyes. Amíg ennyien kínlódnak,addig nagyon nehezen lehet igazán boldogan és vidáman élni. Mindennel elnézőnek kell lenni, kivéve a gonosszal. A gonoszt sem megtűrni, sem elfogadni nem szabadna. De azt hiszem egyre több jó ember van, aki nem dugja a homokba a fejét és változtat, ha mást nem ,de saját magát és ez rengeteg reményt ad :)
51%
Én nem szándékoztam a személyiségemmel együtt belefolyni ebbe a felmérésbe, de szeretnék leírni,hogy én hogyan látom a világot, a vallásokat... ilyesmit.
Kőkeményen végighúztam magam a gimin,rengeteget tanultam, alig buliztam , hogy bekerülhessek ebbe a szakirányba.Imádok olvasni, ezer helyre elutaztam már, sok-sok különböző embert ismerek ,ezért a filozófiám már nagyon kifejlett és szilárd, úgy ,ahogy neked is. Én is egy korod béli férfi vagyok, aki le se tudná tagadni,hogy bölcsész egyetemista. De nagyon különbözünk egymástól, te leírtad mit gondolsz ,és most én is így teszek.
A vallás az egyik legérdekesebb dolog az emberi kultúrában. A legtöbb irányzata hisz az uralkodó egyben : az Istenben. Én is hiszek Istenben. De szerintem Istennek nincsen se szakálla, se ne neme, se személye. Csupán egy irányító és fenséges erő.Ez mozgatja a mindenséget. De hiszek abban, hogy vannak olyan égi vezetők, aki ezt a világot(nevükből jön) vezetik. Nem elnyomják,nem irányítgatják... vezetik. Az a lényeg,hogy van valami ,ami mozgatja az Univerzumot,de annak nincs igazi neve és nem is lényeges. Ha látsz egy nőt az utcán,akinek nincsen neve, úgy szólítod,ahogy akarod, mondjuk Petrának. De a legjobb barátod Lillának nevezi. A nővéred Annának. Ugyanarról a lányról van szó, és ez a lényeg. Allah, Jahve, Az örök rend, Az egység... ezek mind ugyanazt takarják: Az Istent.
Én is keresztény vagyok,de hinduista nézeteim vannak.nem hiszek a keresztény vallás igazában,de hiszek Jézusban és legendáiban, hiszek Szűz Máriában, hiszek minden szentben és angyalban.
Te levetetted a keresztet magadról,mert álszentségnek tartod az egészet. Igazad van. Az katolikus egyház jámborságot hirdet és arany palotákat húz. A papok cölibátust fogadnak ,amit egy ideig képesek tartani,utána egyszerűen mindenben csak a szexet látják. A Szent Igazságot ráerőltetik másokra és ezzel azonnal a saját szavaikba ütköznek. A Biblia kiírja,hogy ne öld, majd két oldallal később az Isten éget fel embereket, akik bár rosszak voltak, de nem voltak menthetetlenek. Igen, tudom, ez a helyzet. De nem Jézus húzta fel az arany palotákat, nem Szűz Mária kényszerítette a papokat olyanra,amit szinte képtelenség megtartani és nem a szentek fenyegetnek azzal,hogy a pokolra jutsz, ha nem "váltod meg magad" és a Bibliát is egy ember írta... mint említettem nem a vallás a rossz, hanem az,hogy félreértelmezték igen rendesen. Főleg a kereszténységet,az iszlámot és a sátánizmust.
Igazán nem érdekel kinek mi a vallása. Lehetsz hindu,lehetsz keresztény,iszlám,zsidó az a lényeg,hogy JÓ ember légy. Hiszen szinte minden vallás kiírja ki a jó ember: az Önzetlen. Aki tiszteli és törődik a másikkal. Ha bántja a másikat az Bűn. Ha magát bántja(öngyilkosságfélék, vagdossa magát,összevissza zabál mindent), az rossz szokás és hiba, de nem hiszem,hogy bűn.
Megértem,hogy te már képtelen vagy hinni, de néz körül. Van valami ,ami átlengi és mozgatja ezt a világot és az embereket. Az ember célja: hogy mindig jobb legyen. Amikor a Sors lepofozz és tanulsz valamit, amitől igenis tökéletesebb lélek leszel, akkor abban a tettben ott van az Isten keze. Ezért hiszek a reinkarnációban is... ha lelövök egy embert, akkor mi történik velem? a legtöbb vallás szerint irány a pokol. De kérdezem én... attól mert lekerülök a pokolba jó ember leszek? Megjavulok? Nem. Visszajövök a Földre, hogy kijavítsam hibámat és törlesszek minden adósságot. Ez hinduista vonás.
Neked is egyedi vallásod van és ez rendben van, de ha utálsz valamit, akkor azokat utáld akik rosszat cselekszenek a hitükre vonatkozva és ne magát a vallást. Én se a sátánista vallást utálom, hanem a követőinek nagy részét...
De látszik rajtad,hogy egyenes ,tiszta szellemű ember vagy és ezt az egész monológot nem támadólag és nem haragosan írom,az egésznek más lenne az íze, ha elbeszélném és nem bepötyögném.Képzeld el,hogy egy nagy szemű, kócos hajú barátod kedvesen elmeséli,hogy miben hisz. :)
És a további eredményeket is várom,mert max. két hétig gyűjtök csak anyagot,utána már szerkesztek.
És egy fontos közlemény mindenkinek! Senkit nem akarok megrémíteni,de úgy tűnik 5 éven belül sajnos háborúba megy a világ. Márciusban államcsődöt jelentetünk be, decemberben az egész Föld rendkívüli háborús készültségbe állt. Erről azért nem tud a nép nagy része, mert mint tudjuk hazánkban(igaz máshol is) médiacenzúra van.
Nos,így már sok minden érthető... miért van az a nagy besorozási láz,miért hívatták be tizedeinket, miért rendelt el a budapesti áok 20 000 gázmaszkot, miért nyitották és rakták rendbe a nagyobb óvóhelyeket. Aki csak tud, tegye a pénzét a földterületbe és ültessen gyümölcsfákat, zöldségeket ,mert komolyan bajok lesznek. Engem is befognak hívni, de én nem fogok hagyni,hogy elvigyenek katonának. Nagyon hazaszerető ember vagyok, de nem fogok teljesen ismeretlen embereket legyilkolni néhány gonosz kígyó miatt,akik ezt tervelték ki. Inkább zárjanak börtönbe ,mint ahogyan Muhammad Alival is tették,mert nem ment Vietnamba. De ne menjetek most tüntetni, mert ezzel csak ártotok. Tegyétek biztonságba szeretteiteket és ne vegyetek részt a közelgő pokolba... és ne higgyétek se a tévének,se a rádiónak,se az újságnak... A lényeg az, hogyha hiszünk és hogyha jók vagyunk, eltudjuk üldözni a rosszat. Ez az év, a változások éve és én hiszek,hogy meglehet előzni a teljes katasztrófát... és meg is fogjuk! :)
30 éves nő, 58 kg, 175cm magas. Agnosztikus.
kb. 3 évig vegetáriánus, 7 éve vegán.
PÉLDAKÉPet nem tudnék említeni, sosem volt ilyenem. De talán olyan emberek, akik önzetlenül és eltántoríthatatlanul arra teszik fel az életüket, hogy más állatokon vagy embereken segítsenek.
ÉLETCÉLomként hasonló dolgokat említhetnék.
Vegán is azért lettem, mert azt szeretném ha miattam már nem halna meg több állat. Ráadásul azelőtt egész életükben szenvednek és még gyerekként megölik őket. De a vegán életmóddal nem csak állatokat, hanem embereket és a környezetet, az egész bolygót védem. Mindez szoros összefüggésben van egymással. Igyekszem a "virtuális lábnyomom" a lehető legkisebbre csökkenteni. Ez az életem minden területére igaz. Nem értek egyet azokkal, akik szerint nem segít ha ÉN nem eszem húst. A világon sok millió vegán és vegetáriánus ember él. Ők (mi) együttesen igenis befolyásoljuk a piacot. Hiszen ha nincs akkora kereslet, akkor csökken a kínálat is.
Én nem szoktam "téríteni". Egyetértek az állatjogi aktivistákkal és nem tartom szélsőségesnek a nézeteiket. De az agresszív vegánokat nem szeretem. Tapasztalataim szerint az ember többre megy türelemmel (akivel lehet). A provokáló kérdéseket, embereket pedig ignorálni kell. Az emberek nagy részének egyébként csak addig nagy a szája, amíg nem látnak belülről hízlaldát vagy vágóhidat.
ISFJ vagyok a tesztben. Ez a jellemzés egyébként 99,9%-ban illik is rám.
Az életmódváltozás óta sem volt hiánybetegségem, nem szedek extra vitaminokat sem. DE nagyon odafigyelek a változatos táplálkozásra, talán ez a kulcsa mindennek. Munka mellett hetente 4-szer járok edzőterembe. Tavasztól őszig van bőven kemény fizikai munka a kertben és a ház körül is, sosem okozott problémát hogy nem eszem állati fehérjét. Párom vegetáriánus. Ő még néha sajtot eszik, de már semmi mást ami állati eredetű. Ő is rendszeresen gyúr, és állati fehérjék vagy extra táplálékkiegészítők nélkül is szép kidolgozott izomtömeget szedett össze. AZ allergiája megszűnt. Az az állítás hogy az összes vega irodai munkát képes csak ellátni (mert olyan gyenge) az nem igaz. Maximum akkor, ha az illetőnek fogalma sincs miben mennyi tápanyag vagy vitamin van. Ha nem is lesz mindenki vegán, de a húsevés csökkentését heti egy alkalomra mindenkinek ajánlanám.
Már csak pár szót fűzök hozzá a vitához, mert tényleg nem a kérdéshez kapcsolódó:))
Neked is egyedi vallásod van és ez rendben van, de ha utálsz valamit, akkor azokat utáld akik rosszat cselekszenek a hitükre vonatkozva és ne magát a vallást
Én nem is a vallást ítélem el, hanem legtöbb esetben az egyházakat. Az egyház az ami átlendít szinte minden vallást az anyagi világba. És nem a profán világba közvetít. Hanem a pénz világba viszi a vallást. Szerintem egy valláshoz nincs szükség egyházra. Illetve van. De nem ilyen szinten mint ahogy kialakult az egyház. Egyedül annyiból szeretem az egyházakat hogy nagyon sok szép építészeti remekművet hoztak létre:)
ENTP
21/L ,65 kg 170 cm életcélom ,hogy a szakmámban megbecsült legyek,sikeres,és nagytudású . A magánéletemre nézve nincs nagy konkrétum,boldog szeretnék lenni továbbra is :D
Példaképem több vonatkoztatásban is van,az egyik professzorom szakmai szempontból mindképpen
Imádom a húst. Vegetáriánus ismerőseimmel nem szoktunk erről beszélgetni,de mondhatni negativ véleménnyel vagyok,műmájerkedésnek, hülyeségnek tartom ha valaki az "elvei miatt" nem eszik húst ,de különösebben nem hangoztatom,az ő dolguk
ENTP vagyok
elolvastam a többi kérdésed is a vegákkal kapcsolatban.Harciasnak nem gondolom őket ,különcködőknek és okoskodóknak már mértékkel..:D
Az én szememben az nem erkölcsi felemelkedés,ha valaki nem eszik húst,és tisztában vagyok vele,hogy vegetáriánusként is lehet egészségesen étkezni,és a húsevés erkölcsi rendjéről sem tudnék 5 oldalt írni,sőt ,egy felet sem ,de őszintén szólva nem is akarok:D Én egy dolgot tartok fontosnak,miszerint a nagyüzemi állattartást mélységesen elitélem,nem is vásárolok ilyen húst soha.
Én azért eszem,mert finom,ha sátánista,akkor az :DD Én főleg az ilyen mondavacsinált,belemegayarázott butaságok miatt tartom a vegetáriánusok jellemzőjének az okoskodást,ál-bölcselkedést..ezek a kérdések ,miszerint sátánista vagyok e,ha azért eszek meg valamit mert ízlik belőlem csak röhögést váltanak ki,semmi "megvilágosodást" ,vagy " ú hát most jól megfogtál" érzést :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!