Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ti mit főztök Szent este?

Ti mit főztök Szent este?

Figyelt kérdés

Nem tudom mit főzzünk 24-én este. A neten semmi, magamtól meg nem vagyok egy konyhatündér. A családunk egy része húst is eszi, szóval inkább olyan receptek kellenének, amelyek a húsos receptek átdolgozottjai.

Ilyenre gondolok, mint a töltött káposzta, rántott husi stb.

Persze szívesen vennék egyéb receptet is, amelyeket ti, vegák esztek ilyenkor. Lehet, hogy az lesz a befutó:)


2011. dec. 22. 12:15
1 2
 11/14 anonim válasza:

Hozzávalók:


* 80 dkg savanyú káposzta

* 8 savanyított káposztalevél

* 2 fej hagyma

* 1 gerezd fokhagyma

* 5 dkg füstölt szalonna

* 40 dkg darált sertéshús

* 2 kávéskanál édesnemes pirospaprika

* 8 dkg rizs

* 1 tojás

* 1 csipet őrölt köménymag

* 1 mokkáskanál szárított majoránna

* 2 evőkanál olaj

* 2 evőkanál liszt

* 2 dl tejföl


Elkészítés:



1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk. A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.


2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a pörcöt a darált húshoz adjuk, és a zsírban megpirítjuk a hagymát. A felét a darált húshoz adjuk.


3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.


4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát, a köménymagot, a majoránnát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, a káposztalevelekre rakjuk. A hosszanti széleket a húsra hajtjuk, majd alulról feltekerjük a leveleket. A lábosba tesszük a káposztára. Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra. Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!


5. A töltelékeket óvatosan kiszedjük, és berántjuk a káposztát. Ehhez az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a lisztet. Felöntjük 2 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, a káposztához adjuk, és 10 percig forraljuk. A töltelékeket a tetejére tesszük, és tejföllel kínáljuk.


1 adag: 3850 kJ/920 kcal

2011. dec. 22. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
51%
pálinkát :)
2012. jan. 5. 02:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim válasza:
Utolsó :D oké,hogy nem konkrétan a válaszra válaszolt és ezért le kellene pontozni,de legalább mosolyt csalt rám pár percre! kösz :)
2012. jan. 11. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztam le. Nekem is tetszett a beszólása:D
2012. jan. 12. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!