Ti mit főztök Szent este?
Nem tudom mit főzzünk 24-én este. A neten semmi, magamtól meg nem vagyok egy konyhatündér. A családunk egy része húst is eszi, szóval inkább olyan receptek kellenének, amelyek a húsos receptek átdolgozottjai.
Ilyenre gondolok, mint a töltött káposzta, rántott husi stb.
Persze szívesen vennék egyéb receptet is, amelyeket ti, vegák esztek ilyenkor. Lehet, hogy az lesz a befutó:)
az első borzasztóan értelmes egyén lehet.
Yume, köszi. nálunk a vörösboros lencseleves a tuti, a második még mindig kérdéses. ha tes jutottál valamire ilyen téren, kérlek írj:)
10 nagyobb fej csiperke
1 ek margarin
6 gerezd fokhagyma
2 dl tej
5 dkg reszelt sajt
1 ek liszt
szárított kakukkfű (1-2 teáskanál)
só
bors
A gombafejeket megpucoljuk, tönkjüket eltávolítjuk, majd egy tepsibe helyezzük őket.
Elkészítjük a besamelt. A vajat felolvasztjuk, és beletesszük a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folytonos keverés mellett pár perc alatt besűrűsödik. A gázt elzárjuk,és mehet bele a reszelt fokhagyma, a reszelt sajt, a kakukkfű, a só és a bors. Jól összekeverjük. A gombák szárát is (apróra vágva) hozzáadjuk.
A mártással megtöltjük a gombafejeket.
Előmelegített sütőben (180 fokon) készre sütjük. Ha szépen megpirult a teteje, és a gomba is puha, készen van.
Szívesen! Mi is nagyon szeretjük ezt a besameles gombát. :)
Azt elfelejtettem írni, hogyha túl sűrűnek találod a mártást, akkor fél dl tejet még nyugodtan önts hozzá vagy akár 1-2 evőkanál tejfölt is keverhetsz bele.
gesztenyekrémleves tojásfehérje galuskával
halászlé, húsleves, alma-fahéj krémleves, vaniliapudingos narancskrémleves habgaluskával-ezek egyszerűek nagyon
szezámmagos bundában sült csirkemell tekert baconba, közepét elvágod és teszel bele 2 szelet sajtot
csirkemellett felcsíkozod, ízesíted majd puhára párolod, közben tejszínes gombaszószt adsz hozzá és petrezselymes rizzsel tálalod
sokmagvas bundában sült ponty hagymás burgonya, párolt káposzta
vegáknak rántott gomba, karfiol, sajt, tofu
franciasaláta, kaszinótojás, burgonyasaláta
stefánia vagdalt, töltött karaj hagymáskrumpli,
gombás-csirkemáj rizottó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!