Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ti mit főztök Szent este?

Ti mit főztök Szent este?

Figyelt kérdés

Nem tudom mit főzzünk 24-én este. A neten semmi, magamtól meg nem vagyok egy konyhatündér. A családunk egy része húst is eszi, szóval inkább olyan receptek kellenének, amelyek a húsos receptek átdolgozottjai.

Ilyenre gondolok, mint a töltött káposzta, rántott husi stb.

Persze szívesen vennék egyéb receptet is, amelyeket ti, vegák esztek ilyenkor. Lehet, hogy az lesz a befutó:)


2011. dec. 22. 12:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%
nálunk hotdog lesz
2011. dec. 22. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
84%
hááát, én egyenlőre még csak a narancslevesben vagyok biztos. Azt tuti lesz, a többi meg... majd kitalálom :)
2011. dec. 22. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
74%
rántott zöldségek,sajt , tufu, vega pizza, füstölt csülkös babos savanyú káposzta, egybe sült tarja, bacobe tekert csirkemell,
2011. dec. 22. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

az első borzasztóan értelmes egyén lehet.

Yume, köszi. nálunk a vörösboros lencseleves a tuti, a második még mindig kérdéses. ha tes jutottál valamire ilyen téren, kérlek írj:)

2011. dec. 22. 12:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A husik mellé én is rántott sajtot és rántott zöldségeket készítek (karfiol, cukkini), valamint fűszeres besamellel töltött gombát. Krumplipürét és franciasalátát csinálok hozzá.
2011. dec. 22. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
A besamelles gomba receptjét leírnád?
2011. dec. 22. 13:12
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

10 nagyobb fej csiperke

1 ek margarin

6 gerezd fokhagyma

2 dl tej

5 dkg reszelt sajt

1 ek liszt

szárított kakukkfű (1-2 teáskanál)

bors


A gombafejeket megpucoljuk, tönkjüket eltávolítjuk, majd egy tepsibe helyezzük őket.

Elkészítjük a besamelt. A vajat felolvasztjuk, és beletesszük a lisztet, 1-2 percig pirítjuk, majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folytonos keverés mellett pár perc alatt besűrűsödik. A gázt elzárjuk,és mehet bele a reszelt fokhagyma, a reszelt sajt, a kakukkfű, a só és a bors. Jól összekeverjük. A gombák szárát is (apróra vágva) hozzáadjuk.

A mártással megtöltjük a gombafejeket.

Előmelegített sütőben (180 fokon) készre sütjük. Ha szépen megpirult a teteje, és a gomba is puha, készen van.

2011. dec. 22. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
köszi:) mennyei lehet. szerintem rajta lesz a menüsoron.
2011. dec. 22. 13:32
 9/14 anonim ***** válasza:

Szívesen! Mi is nagyon szeretjük ezt a besameles gombát. :)

Azt elfelejtettem írni, hogyha túl sűrűnek találod a mártást, akkor fél dl tejet még nyugodtan önts hozzá vagy akár 1-2 evőkanál tejfölt is keverhetsz bele.

2011. dec. 22. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

gesztenyekrémleves tojásfehérje galuskával

halászlé, húsleves, alma-fahéj krémleves, vaniliapudingos narancskrémleves habgaluskával-ezek egyszerűek nagyon

szezámmagos bundában sült csirkemell tekert baconba, közepét elvágod és teszel bele 2 szelet sajtot

csirkemellett felcsíkozod, ízesíted majd puhára párolod, közben tejszínes gombaszószt adsz hozzá és petrezselymes rizzsel tálalod

sokmagvas bundában sült ponty hagymás burgonya, párolt káposzta

vegáknak rántott gomba, karfiol, sajt, tofu

franciasaláta, kaszinótojás, burgonyasaláta

stefánia vagdalt, töltött karaj hagymáskrumpli,

gombás-csirkemáj rizottó

2011. dec. 22. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!