Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha azért nem akarok húst...

Ha azért nem akarok húst enni, mert sajnálom a megölt állatokat, akkor a gomba, tojás, tejtermékek fogyaszthatóak?

Figyelt kérdés
Kicsit képzavarban vagyok, mert olvasok mindenfélét, hogy ezt sem, azt "sem lehet" enni. Nem érdekel a vallás, csak kiborít a tudat, hogy egy állat miattam halt meg.
2011. okt. 13. 19:53
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
62%

A gomba egy külön csoportba tartozik. Nem állat de nem is növény. Viszont mivel egy növény szintjén létezik, kizsákmányolás annyia nem érinti mint az állatokat.

Ha kiborít a tudat, akkor legyél vegán.

Van egy csomó dolog pl. gumicukor amin elsőre nem látszik, de az is állati anyagból készül. Nézz utánna, ne siesd el, egy idő után megszokássá válik.

Szedjék b12 vitamint, ez az egyetlen ami nincs meg csak a húsban. Ügyelj a fehérje és vasbevitelre, és ne csak szújából akarj bevinni. Hüvelyes zöldségek, borsó, bab, lencse, csicseriborsó szintén jó fehérjeforrás. De igazából bármilyen étkezési szokásaid vannak erre figyelni kell, attól hogy valaki húsevő egyáltalán nem biztos hogy megkap minden vitamint-sőt mivel nem figyel oda kisebb az esélye.

Ez nem csak étkezési kérdés, hanem pl. gyapjú pulcsit, bőrcipőt, tollpárnát is ugyanaz a halálgyár készíti mint az élelmiszereket. Kozmetikai termékek jó része úgyszintén.

2011. okt. 14. 08:53
 22/45 A kérdező kommentje:

Ha állatot tartanék nem lenne szaporulat. És úgy oldanám meg, hogy legyen egy tojást tojó blokk és egy elöregedö blokk. igy biztositva lenne a "termelés" is és a pár öregecske tyúk ellátása nem vinne a nyomorba. Egy kecskénél mondjuk ez már lehet nem megoldható.de ugyis csak elméleti a kérdés. Az a kijelentés, hogy nem miattam ölik le... hát olyan, mint hogy a háborúban sem a Béla miatt halt meg 100.000 ember. Vagy az ózonréteg sem azért vékonyodott el, mert hétfö reggel befújtam magam sprayvel.

A hiánybetegségektöl tartok, de amennyi húst most eszem, azzal sem viszek be a semmitöl sokkal több vasat mondjuk.

2011. okt. 14. 10:44
 23/45 anonim ***** válasza:
55%

08:30 ugyanannyit fognak vágni, mégha azt is mondod, hogy az "én" kedvemért, vagyis csak miattam döglik meg eggyel több tyúk pl., de akkor is ugyanannyi, ha néhány vega eldönti, hogy puff neki, többé nem eszik húst, mert szegény állatok...

Azért viszont felelősséget vállalok, ha én nyisszantom el a nyakát. Már nagyon régóta, ha van élőtyúk, vagy csirke én viszem véghez ezt. És kifejezetten nem érzek semmit, régen még szerettem is. Felfogható a vére, ami paprikásban igazán finom, szóval számomra külön öröm, ha lehetőségem adódik rá. Nem nevezném gyilkosságnak a tyúkvágást, főleg ha a végeredmény valami fincsi. :D

Egyszer éreztem sajnálatot, még 7 évesen, amikor a kedvenc libámat vágtam le. Az állat megérezte ezt a pillanatnyi érzést, és alig akart kiszenvedni. Na puff... de legalább finom sült lett belőle.

2011. okt. 14. 18:29
 24/45 A kérdező kommentje:
Büszke lehetsz magadra, már ne haragudj. És nem csak azért, mert élvezed, hogy állatokat ölsz(mert így van, hisz be is vallottad), hanem mert vagy akkora tapló, hogy mindezt képes vagy leírni egy vega topicba.
2011. okt. 14. 19:10
 25/45 anonim ***** válasza:
24%
Azért írta le hogy legyen min sírni 3 napig:D
2011. okt. 14. 20:12
 26/45 Tom Benko ***** válasza:
És ez most miért baj?
2011. okt. 14. 21:53
 27/45 anonim ***** válasza:
73%

Nekem vannak vega barátaim, de sosem neveztek taplónak vagy bunkónak azért, mert tudják, hogy szoktam disznótorba járni.

Ez a válaszoló leírta, hogyan látja ő, és mégha fáj is neked kérdező, akkor sem kéne gorombának lenni! Tudod, azért támadják sokan a vegákat, mert így viselkednek, és gyilkosnak nevezik azokat, akik le mernek vágni egy csirkét.

2011. okt. 14. 21:57
 28/45 A kérdező kommentje:
Utolsó, sajnálom, ha gorombának tüntem, de olvasd vissza a válaszát. A családom is eszik húst, vág tyúkot stb, de még idös, vidéki ember létükre is van annyi bennük, hogy nem mondják, hogy "ejj, csak úgy reccsent a szárnya" meg stb. Érzelmi intelligencia. Ez az ami hiányzik némelyik emberböl. Én nem bántok senkit azért, mert eszik húst, de ez színtiszta provokáció volt. élvezi, örömet okoz... csak ilyeneket irkált. Nem azt ecsetelte, hogy szerinte a szervezetnek nélkülözhetetlen stb.
2011. okt. 15. 10:27
 29/45 anonim ***** válasza:
49%

18:29-as vagyok.

Nagy dolog, állatokat „ölök” étkezési céllal.

Elismerem, van bennem egyfajta büszkeség, hiszen míg én képes vagyok levágni egy csirkét/tyúkot/libát/kacsát, más már a gondolattól is retteg. Btw a táplálkozási lánc csúcsán állok, és mint mindenevő a hús felé húzok inkább, minden sajnálat nélkül. Értékes tápanyagokat tartalmaz, jól elkészítve finom, az akármilyen fogyasztható állatból is van, azt nem a két szép szeméért tartja az ember, hanem azért, hogy megegye. Ez a fajta „gyilkosság”- ahogy ti nevezitek -, a táplálkozási igény kielégítésére szolgál, tehát, mint olyan értelmes tevékenység.

Másrészt azért szeretek tyúkot vágni, mert felfogható a vére, és mivel imádom paprikásban, ha tehetem, élő állatot veszek. Nem maga az állat leölése miatt érzek örömöt, hanem a belőle nyert finomságok miatt. Ez miért lenne rossz? Nem mellesleg +1 rész, ami hasznosítható belőle (a kifolyó és tányérral felfogott vér), nehogy már kárba menjen, mikor az agyán és a belsőségeken kívül az a legfinomabb.

Egyébként mit tagadjam, ha a „szárnya is reccsent”. Volt már olyan alkalom, hogy annyira ki akart szabadulni amikor megfogtam a vágáshoz, és elfutni, hogy megtörtént. A vágóhídon is lehetnek törések. Kopasztásnál is látszik, ha valaki mellettem van, és épp látja, legalább meg tudom mondani, mi történt.

Ez a fájdalmas, kegyetlen igazság. Hiába szépíteném.

2011. okt. 15. 12:05
 30/45 anonim ***** válasza:
100%

A gomba se nem növény, se nem állat, szóval azt te döntöd el, megeszed-e.

Ha szeretnéd elkerülni más vegetáriánusoktól/vegánoktól/ a témáról semmit sem tudó mindenevőktől a támadásokat a legegyszerűbb, ha házi/falusi tojást, tejet szerzel be, arról biztosan tudhatod, hogy jól tartott állattól származik.

A tojással egyébként nem ölsz meg semmit, hiszen a tyúk nem csak akkor tojik, ha kiscsibe lesz, sőt, ha nincs kakas a környéken, nem is lesz kiscsibe ugye. Ráadásul azokat a tojásokat gondosan el is rejti, úgy kotiik rajtuk. A tojás simán a petesejtje, nem lesz belőle semmilyen csibe alapjáraton.

A tehenekkel az a helyzet, hogy ha egyszer már ellettek, elkezd tejük termelődni, és ha nem hagyják abba a fejését, folyamatosan termelődik. Nem ellik az többször életében egynél, amit a nagyipari tartásban tartanak, és nem a kisbocija elől veszik el a tejet!

Az viszont tény, hogy még mindig rémes körülmények között tartják mind a tyúkokat, mint a teheneket.

2011. okt. 15. 18:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!