Lehet kapni esszenciális aminosavakat?
vega vagyok,mint ahogy gondolom sokan mások itt.érdekelne,hogy ti egyszerűen a táplálékkal oldjátok-e meg ezeknek a bevitelét vagy van-e esetlegesen olyan,aki szed vmiféle koncentrátumot,gyógyszert ilyesmit.
nem kétlem,hogy megoldható ezek nélkül is,hiszen én sem szedem semmit,de elgondolkodtam rajta és ha van ilyen,utánanéznék.itt kifejezetten az esszenciális aminosavakra gondolok,amiket lehetőleg nem megölt állatokból nyertek ki.
Izoleucin: magvak, sajt, tojás, lencse, mandula,sárgabarack, pisztácia, kókusz, olívabogyó
Leucin: barna rizs, bab, teljes kiőrlésű gabona, mogyi, dió,szója, tejtermékek, túró, sárgabarack, pisztácia, kókusz, olívabogyó
Lizin: tojás, sajt, tejtermékek, szója, spenót, bab, répa, ubi, cékla, zeller, szilva, körte, alma, szőlő
Metionin: szója, spenót, szezámmag, kukorica, tejtermékek, teljes kiőrlésű magok, káposzta, fokhagyma, karfiol, alma, ananász
Fenil-alanin: tökmag, mogyoró, gabonafélék, szója, túró, répa, cékla, spenót, paradicsom, ananász, szezámmag, tejtermékek, mandula, avokádó
triptofán: tejtermékek, tojás, datolya, banán, mogyi, csoki, túró, répa, zeller
Treonin: burgonya, tojás, tejtermékek, avokádó, káposzta, bab, dió, répa
Valin: gomba, lencse, szezámmag, mogyi, tejtermékek, gabona, répa, sütőtök, zeller, cékla, paradicsom, alma, mandula
Hisztidin: szotyi, barna rizs, dió, kukorica, szezámmag, retek, répa, ubi, zeller, hagymák, ananász, alma
Hajrá...
Ne tömd porokkal meg tabikkal magad, ha természetes úton is beviheted!!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!