Miért vegák a sznob ezotérikusok?
Mostanában gyakran felmerűlt, hogy nem szabad húst enni, mert valamilyen 35 parancsolatban benne van. Attól függetlenűl, hogy honnan szedték ezt a parancsolatot pl Lipótmezőből vagy bárhonnan. Érdekel a magyarázat.
Az itteni ezotérikusok miért vegatírianizmusban élik ki sznobságukat ?
Gondold el, miért racionálisabb a nekönk gyógynövényeket és gyógyszert adó növényeket kipusztítani, akik nélkül még oxigén utánpótlás sincsen, ami nagyon fontos a túl szennyezett mai világban, mint az egyébként is egymást pusztító állatokat megenni, ami teljesen normális, hiszen egyrész evolúcionálisan húsevők vagyunk, olyanok a fogaink és már az elődeink is azok voltak, az ősemberről nem is beszélve aki szinte csak azon élt és jól tette mert nem halt ki és továbbfejlődött. Másrészről pedig minden egészséges tápanyag benne van, a húsban, tejben, májban stb. Isten is azért teremté az állatot, hogy azt egyék az emberek, nélkülük nincsen teljes értékű táplálkozás, és b12 vitamin.
Ezt a hülye kérdést Van aki,erkölcsi okokból nem eszik húst,rengeteg ilyen ember van,ha elég egészséges ,amit eszel,akkor nem simán egészségesen megtudsz élni,főleg,ha a krisnások étrendjét nézzük egy átlag krisnás sokkal egészségesebb,mint egy átlag utca embere,szóval nem egészes tiszta,hogy mért pont ezt az életmódott támadtad,be mondjuk a dohányosok helyett?? "35parancsolat" életemben nem hallottam róla,elképzelésem sincs miről beszélsz! Szerinted minden állat ragadozó? Na ásd el magad!
22/F (nem vegás,dohányzom)
B12 van a csíráztatott magvakban is (a lucernában nem is kevés), a tengeri algákban szintúgy! Egyébként is azt elsősorban a bélflóra állítja elő.
Már az őseink is tudták, hogy a növény az igazi táplálék :
" Régészeti leletek sokasága tanúskodik arról, hogy több ezer évvel ezelőtt milyen sokféle rostforrásból állt elődeink étrendje. Az Ohalo II néven ismert archeológiai terepen, a Galileai-tenger partján 23 ezer éves, rendkívül jó állapotban megőrződött növényleletre bukkantak. E több mint kilencvenezer növényt számláló gyűjteményben 142 féle növényt sikerült azonosítaniuk a tudósoknak, közöttük fűmagvakat, gabonafélét, szőlőt, málnát, pisztáciát és mandulát. Az ausztrál bennszülöttek azonban még ennél is több növényi eredetű táplálékot fogyaszthattak, egy kutatás során több mint 800 fajta gyümölcsöt, zöldséget, csonthéjast, magot és gumós növényt analizáltak, s a felmérés kitért arra is, hogy 80 és 130 gramm között lehetett a napi rostbevitel. De ennél is több, napi 100-250 grammnyi rostot fogyasztottak 10 ezer évvel ezelőtt Texas államban, ahogyan egy vizsgálat több száz, emberi eredetű, fosszilizálódott ürülék elemzéséből megállapította. "
Emberek, a vegák esznek tejtermékeket, tojást. A vegánok nem.
Mellesleg a sajtokat pl. csak a NYERS májak és 2 rákfajta előzi meg b12 tartalomban. Nem is tudom, melyiket eszik gyakrabban a "húsevők" is...
És igen, mint ahogy mondták, van növényi eredetű B12 is. Az egy dolog, hogy az ezotériának és a vegetarianizmusnak semmi köze egymáshoz, de mi értelme egyértelműen valótlan dolgokat állítani? Vagy ha ezzel nem vagy tisztában kérdező, miért nem kérdezed meg inkább okoskodás helyett?
Még valami: az állatok etetésére sokszorosa megy rá a növénymennyiségnek, ami az emberi étkezéshez szükséges lenne. Szóval ha valóban nem ennénk állatokat - ez csak egy feltételezés... - sokkal kevesebb növényt kellene elpusztítani, hiszen egy állat félhizlaláshoz óriási mennyiségű takarmányok kellenek. Hibás a logikád.
tegnapelőtt 21:19-nek: kit érdekel hogy dohányzol?????
én is de itt baromira nem ez a téma nemtom feltűnt-e.....
egyébként meg anyum pl azért nem eszik húst mert szar az emésztése és nem tudja megemészteni (zöldségféléket is csak főve tud enni) és egyébként ennne húst szal nem kell lenézni minden vegát!
én am meg eszem húst de csak nagyon ritkán mert nem szeretem az állagát...de ettől még nem vagyok ezoterikus!!!!:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!