Vegánok, milyen táplálékkiegészítőket szedtek? És honnan szerzitek őket, hogy ne legyenek benne állati eredetű anyagok?
Felesleges ezen vitázni, nem is értem, hogy aki nem vegetáriánus, hogy kerül ide és miért válaszol, amikor a kérdést - ezt legalábbis - pont nem neki címezték.
Ez sem válasz lesz a kérdésre: az első oldalon valaki írta, hogy ha lemegy a sarki zöldségeshez... Neki válaszolom, hogy az ember általában tudja, milyen növényeket módosítanak genetikailag, és igen, tudjuk, hogy a szója tipikusan GMO növény, a zacskón azonban feltüntetik a származási helyet, lengyel szóját meg merek enni, az amerikait kevésbé... Ha friss zöldségről beszélünk, akkor pedig Pista bácsi és Mari néni otthon termeli meg a kis paradicsomot, paprikát, stb termékét, gondoljunk bele, őszintén, mennyi esély van arra, hogy GM növényt ad el? A sarki zöldséges sem fog. Egyébként azokat a génmódosításokat elfogadom, amelyek azért születnek, hogy az ember táplálkozásában pozitív szerepet játsszanak, a béta-karotinnal felturbózott rizst jó ötletnek tartom, mert nem veszélyes a környezetre s az emberre, de azt a szóját/kukoricát/napraforgót stb, ami különböző gyomirtószerekkel szemben vált toleránssá a génmódosításnak köszönhetően, kifejezetten elítélem, mert a gyártó cégeken kívül senkinek semmi haszna nincs belőle, az emberre gyakorolt hatása kétes, a környezetre sem feltétlenül van jó hatással (igen, tök jó, hogy lepermetezhetem a a napraforgómat x és y gyomirtószerrel, mert toleráns vele szemben, de mit csinálok utána az árvakelésekkel?). Na mindegy, egy szónak is száz a vége, én GMO-mentes szóját eszem, te pedig azt a húst, amit amíg élt, GMO növénnyel tápláltak. Akkor ki járt jobban?
A válasz a kérdésedre: az Ökonet termékek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "Állati eredetű terméket nem tartalmaz, vegetáriánusok is fogyaszthatják" (amire ezt nem írják rá, az tartalmaz), egyébként általában nem veszek lágyzselatin kapszulákat, de mindig megnézem az összetételt (ennek meg kell felelni a valóságnak, ekkora tételekkel egy cég sem szórakozik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!