Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok, milyen táplálékkiegés...

Vegánok, milyen táplálékkiegészítőket szedtek? És honnan szerzitek őket, hogy ne legyenek benne állati eredetű anyagok?

Figyelt kérdés
2011. jan. 27. 09:10
1 2 3
 11/22 tomy88trance ***** válasza:
Hús nélkül a táplálékkiegészítők is annyit érnek mint lónak a légycsípés kb , vagyis semmit, aki nem eszik húst az nem lesz egészségesebb ,mert az embernek szüksége van húsra is, nem vagyunk mi kecskék..
2011. febr. 2. 05:41
 12/22 tomy88trance ***** válasza:
Egyébként a FLP-nek vannak jó táplálékkiegészítői , nem olcsók,de sokkal jobbak mint amit bármelyik boltban megtudsz venni,nézzetek utána - Forever Living Products , Aloe Verás termékek vannak zömével ,de akad más is ,de csak is természetes összetevőkből.
2011. febr. 2. 05:46
 13/22 anonim ***** válasza:

Azt magyarázzátok már el, szerintetek MIRE kellene táplálékkiegészítőt szedni? Már egy jó ideje TÉNY, hogy az összes esszenciális aminósav megtalálható a növényekben is, sőt, a növényi eredetű fehérjéket könnyebben fel tudjuk venni. Emellett a vegánok többnyire odafigyelnek az egészséges étkezésre - teljes kiőrlésű magok, sok-sok gyümölcs és zöldség - tehát rengeteg vitaminhoz és ásványi anyaghoz jutnak, ráadásul 100x változatosabban, mint bármely mindenevő. Nem értem, hogy ha egyszerűen tényszerű, hogy mindenhez hozzájutnak az omega 3-on kívül, mit kéne szedniük szerintetek, és minek?

Az omega 3-hoz annyit, hogy amennyi halat szerintem az átlag magyar ember eszik (évente kb. 2x), mind1 is neki...

A lényeg az, hogy szeretnék egy értelmes, érvekkel rendelkező választ látni, ami nem azt tartalmazza, hogy "mert nem vagyunk kecskék" meg "hús az kell", mert ezekben semmi érv szerű nincs. Szóval valaki el tudná magyarázni, mégis melyik tápanyagokhoz nem jutnak hozzá a vegánok, mielőtt légbőlkapott marhaságokat írogatunk?

2011. febr. 2. 13:01
 14/22 tomy88trance ***** válasza:
Én csak a kérdésre válaszoltam.. ennyi az érvem :P A táplálékkiegészítő meg mindenkinek kell, tök mindegy hogy valaki vega vagy mindenevő , mert a mai élelmiszerben rengeteg olyan adalék van,ami inkább árt mint hasznos, nem beszélve,hogy egyre kevésbé vitamindúsak és egyre kevesebb ásványi anyagot meg miegymást tartalmaznak. Én akkor viszont nem értem a kérdést,ha a vegánok annyira egészségesek akkor minek a táplálékkiegészítő? Azért,mert lehet hogy nem tudom hány évig nem beteg az ember ,de jobb a bajt megelőzni..
2011. febr. 2. 16:53
 15/22 tomy88trance ***** válasza:
Egyébként meg azért ,mert te így gondolod az nem biztos ,hogy TÉNY..
2011. febr. 2. 16:55
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem azért írtam, mert így gondolom, hanem mert rengeteget olvastam utána, és ez mára már tény. Ha érdekel te is nyugodtan utánanézhetsz a dolognak, a gugli segít. A minőségi/vega vagy húsevő fanatista oldalakat meg ugye ki kell szűrni, és nem elfogult irományokat olvasni.
2011. febr. 2. 18:10
 17/22 A kérdező kommentje:
Kalciumból milyen kaját egyek, hogy meglegyen a napi szükségletem?
2011. febr. 2. 21:16
 18/22 anonim ***** válasza:

nagyjából a legjobbtól csökkenő sorrendben: mák, tökmag, mogyoró, mandula, petrezselyemzöld, szója, dió, paraj, szotyi, banán, sóska, bab.

napi bevitel kb. 600-1000 mg ajánlott felnőtteknek. Érdekességként mondom, hogy a mák pontosan 8x annyi kalciumot tartalmaz, mint ugyanannyi mennyiségű tej (a tej ennek a listának a végén, a sajtok az elején szerepeltek volna, a húsok pedig a legalján).

2011. febr. 2. 22:03
 19/22 tomy88trance ***** válasza:
Mind a zöldségben , mind a húsokban vannak olyan elemek amik a másikban nincsenek, ezeket nem lehet a másikkal pótolni.
2011. febr. 3. 11:06
 20/22 anonim válasza:

Sziasztok!

Ha jól tudom, az összes állat végső soron ugyanúgy a növényekre van utalva a táplálékláncban. Namost, ha azt mondjátok, hogy a mai növényi dolgok minősége mennyire rossz, akkor miből gondoljátok, hogy annak az állatnak a húsában, ami jóesetben ugyanezeket a rosszminőségű növényeket eszi meg, rosszabb esetben meg mindenféle mesterséges nyavaját, több tápérték van. Hiszen ugyanabból építi a testét + méreganyagok. Egy olyan dolgot mondj a húsban, amit nem lehet pótolni zöldség, gyümölcs tej és gabona valamelyikével!

2011. febr. 12. 12:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!