Vegánok, milyen táplálékkiegészítőket szedtek? És honnan szerzitek őket, hogy ne legyenek benne állati eredetű anyagok?
Azt magyarázzátok már el, szerintetek MIRE kellene táplálékkiegészítőt szedni? Már egy jó ideje TÉNY, hogy az összes esszenciális aminósav megtalálható a növényekben is, sőt, a növényi eredetű fehérjéket könnyebben fel tudjuk venni. Emellett a vegánok többnyire odafigyelnek az egészséges étkezésre - teljes kiőrlésű magok, sok-sok gyümölcs és zöldség - tehát rengeteg vitaminhoz és ásványi anyaghoz jutnak, ráadásul 100x változatosabban, mint bármely mindenevő. Nem értem, hogy ha egyszerűen tényszerű, hogy mindenhez hozzájutnak az omega 3-on kívül, mit kéne szedniük szerintetek, és minek?
Az omega 3-hoz annyit, hogy amennyi halat szerintem az átlag magyar ember eszik (évente kb. 2x), mind1 is neki...
A lényeg az, hogy szeretnék egy értelmes, érvekkel rendelkező választ látni, ami nem azt tartalmazza, hogy "mert nem vagyunk kecskék" meg "hús az kell", mert ezekben semmi érv szerű nincs. Szóval valaki el tudná magyarázni, mégis melyik tápanyagokhoz nem jutnak hozzá a vegánok, mielőtt légbőlkapott marhaságokat írogatunk?
nagyjából a legjobbtól csökkenő sorrendben: mák, tökmag, mogyoró, mandula, petrezselyemzöld, szója, dió, paraj, szotyi, banán, sóska, bab.
napi bevitel kb. 600-1000 mg ajánlott felnőtteknek. Érdekességként mondom, hogy a mák pontosan 8x annyi kalciumot tartalmaz, mint ugyanannyi mennyiségű tej (a tej ennek a listának a végén, a sajtok az elején szerepeltek volna, a húsok pedig a legalján).
Sziasztok!
Ha jól tudom, az összes állat végső soron ugyanúgy a növényekre van utalva a táplálékláncban. Namost, ha azt mondjátok, hogy a mai növényi dolgok minősége mennyire rossz, akkor miből gondoljátok, hogy annak az állatnak a húsában, ami jóesetben ugyanezeket a rosszminőségű növényeket eszi meg, rosszabb esetben meg mindenféle mesterséges nyavaját, több tápérték van. Hiszen ugyanabból építi a testét + méreganyagok. Egy olyan dolgot mondj a húsban, amit nem lehet pótolni zöldség, gyümölcs tej és gabona valamelyikével!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!