Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen karácsonyi receptet...

Milyen karácsonyi receptet tudtok ajánlani? (ovo-lakto vega vagyok. )

Figyelt kérdés

Már egy ideje ovo-lakto vega vagyok, de félek, hogy karácsonykor "visszaesem". Elképzelhetetlennek tartom, hogy állatokat egyek meg, de ezt a környezetem nem érti meg. Félek, hogy a hagyományos karácsonyi vacsorán "rákényszerítenek", hogy megegyem a húst, és utána visszaesem.

Ezért arra gondoltam, hogy karácsonykor én is csinálok egy ovo-lakto menüt, hogy észrevegyék, hogy attól, hogy még nem eszem meg az állatokat, "normális" életet tudok élni.

Valakinek ötlet, hogy mi legyen a menü? Már egy csomó könyvet végignézem, de nem találtam olyat, ami olyan igazi karácsonyos lett volna.

L/14

2010. nov. 14. 11:14
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2010. nov. 18. 09:14
 12/21 anonim ***** válasza:
71%
Ha az első (azt hiszem három) válaszadó idetéved: nem eszek húst elvi okokból, nem fogyasztok tejterméket egészségügyi okokból, rendszeresen sportolok és szoptatok. Átküldjem valamelyikőtöknek a tökéletes vérképemet?
2010. nov. 19. 20:54
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Hát igen, az evolúció során az emberek biztosan csak viccből alakultak mindenevővé. A vegetáriánus pártiak meg hiába írogatják ennek a buta kislánynak, hogy nem egészségtelen, ha nem eszik húst, mert világosan megmondta, hogy nem emiatt vegetáriánus, hanem mert "jaj szegény állatkák". De mivel ő csak egy könnyen befolyásolható divatmajom, aki képtelen önállóan gondolkodni, eszébe sem jut, hogy ezeket az állatokat nem elkapdossák és jól megkínozzák, hogy aztán gonosz módon megegyék őket, hanem pont azért tenyésztik, hogy élelmiszer készüljön belőlük. Tehát ha senki sem enne húst, ezek az állatok meg sem születnének, úgyhogy inkább örülniük kéne, hogy levágják őket, mert így legalább élhetnek egy kicsit. Az ilyenek, mint te, kérdező, miért esznek egyáltalán bármit is?
2010. nov. 27. 17:13
 14/21 A kérdező kommentje:

utolsó:

Nem vagyok "divatmajom". Ha az lennék, akkor olyan akarnák lenni, ami az elfogadott. És az elfogadott ebben az értelemben azt jelentené, hogy húst is eszek. De nem. Azért, mert ÉN így akarom, és nem azért, mert MÁSOK szerint így a jó.

Az emberek az evolúció során fejlődnek. Régen kannibálok voltak az emberek. Azt Te, most nem ítéled el? Azt hiszem, hogy de. És mint ahogy az emberek leszoktak egymás megevéséről, úgy az állatok megevését is undorítónak fogják találni az evolúció továbbfejlődésével.

Azért eszek, hogy éljek. De nem akarok más élőlények élete árán élni. Mert nem az a lényeg, hogy tud-e beszélni, gondolkodni stb., hanem az, hogy tudja-e érezni a fájdalmat.

Tudod te egyáltalán, hogy milyen körülmények között élnek a direkt levágásra tenyésztett állatok? Nem véletlenül vannak emberek, akik állatszeretetből lettek vegák. Én láttam, hogy milyen körülmények között élnek! És köszönöm, de nem akarok résztvenni abban, hogy még több állat szülessen olyan körülmények közé.

És lezárásként: Ha nem jött volna le a hozzászólásomból, akkor elmondanám, hogy nem vagyok sem buta, sem kislány.

Elég érett vagyok ahhoz, hogy egy ilyen súlyú döntést meghozzak. Utánanéztem, utánaolvastam, kikértem egy szakember véleményét. Kiegyensúlyozottan étkezek, mindent meg kapok a növényektől, amire szüksége van a szervezetemnek. Ezek után mondja valaki rám, hogy felelőtlen vagyok.

2010. nov. 27. 20:34
 15/21 anonim ***** válasza:
Az emberek régen a hülye elgondolásaik miatt voltak kannibálok, hogy magukba vegyék az ellenség testét, meg egyebek. Tudatlanok voltak, mint ma azok, akik nem tudják, hogy szervezetünk nem tud fehérjét készíteni, így csak úgy juthat hozzá, ha készen veszi fel. Márpedig teljes értékű fehérje csak állati eredetű termékekben található meg (pl. hús, tej, tojás), illetve egyetlen növényben, a szójában. Eszel te elég szóját? Mert ha túlzásba viszed, az is veszélyes lehet. Vagy esetleg vegetáriánus létedre tejet iszol? Hát nem tudtad, hogy bár a tejadó teheneket nem vágják le, ugyanolyan kíméletlenül tartják, mint azokat, amelyeknek a húsát fogyasztják? Ja és milyen dolog az, hogy a növényeket megeszed, elpusztítod, az állatokat meg? Azok talán nem élőlények? Csak mert nincs kis cuki pofikájuk, azok már nem is számítanak? Annyira lehetsz csak biztos benne, hogy nem éreznek fájdalmat, mint abban, hogy az állatok igen. Egyik sem szól, hogy fáj neki, az állat csak ordít, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy fáj neki, lehet, hogy csak tudja, hogy nem jár vele jól, ha bántják. És ha nem is vagy buta (de az vagy), akkor is kicsi vagy, és fejlődésben van a szervezeted.
2010. nov. 27. 22:46
 16/21 A kérdező kommentje:

Igen, képzeld tudom, hogy miben van fehérje. És ki van írva a kérdés címében, hogy OVO-LAKTO vega vagyok. Ergo: Eszek tejet, tejterméket, tojást stb. csak HÚST nem. Amit te is tudnál, ha utánanéztél volna, mielőtt elkezdesz kioktatni.

És a növények nem éreznek fájdalmat. Ahhoz, hogy valami/valaki fájdalmat tudjon érezni, kell, hogy legyen agya, ugyanis az agyban van a fájdalomért felelős rész. A növényeknek nincsen agyuk. Azt hiszem, innen már te is ki tudod következtetni.

"lehet, hogy csak tudja, hogy nem jár vele jól, ha bántják"

És igen, ott van, te magad írtad le, hogy BÁNTJÁK, és fél.

És miből gondolod, hogy buta vagyok?

Nem hiszem, hogy azért, mert nem értek veled egyet, már buta lennék.

Nem vitázás miatt írtam ki a kérdést, hanem, hogy tudjak mit főzni karácsonykor, ami igazán karácsonyos lenne.

2010. nov. 28. 11:57
 17/21 anonim válasza:
Igaz, hogy csak most találtam meg ezt a kérdést, de mondanék valamit: attól még hogy te nem eszed meg az állatokat, ugyanúgy tenyésztik és levágják őket..innentől kezdve meg szerintem tök mindegy. Meg mi az, hogy rákényszerítenek?? Ha valamit nem akarok megenni, akkor nem eszem meg. Ha ilyen gondolataid vannak, akkor nem vagy igazi vegetáriánus.
2010. dec. 7. 20:47
 18/21 anonim válasza:
jah és milyen vega az, aki eszik tojást és iszik tejet? ezt soha nem értettem..az is az állattól származik, olyan állatoktól, amiket szintén tenyésztenek
2010. dec. 7. 20:59
 19/21 A kérdező kommentje:

Azért nem eszem húst, mert nekem akkor tiszta a lelkiismeretem, ha nem eszem meg a brutálisan legyilkolt állatok tetemét. A tojásokat átvilágítják, és csak azokat adják el, amiből nem lehet kiscsibe, úgyhogy az nem számít állatnak. Tejtermékek miatt pedig nem gyilkolják le az állatokat.

Ha belerakják a kajámba, akkor nem szándékosan, de megeszem. (Már volt, hogy próbálkoztak ilyennel, de akkor szerencsére időben észrevettem.)

2010. dec. 8. 15:10
 20/21 anonim válasza:

de attól az még az állatból származik..olyanoktól,amiket gyér körülmények között tenyésztettek, és úgy olvastam, hogy te ezt is ellenzed

szóval még mindig nem értelek..

2010. dec. 8. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!