Milyen karácsonyi receptet tudtok ajánlani? (ovo-lakto vega vagyok. )
Már egy ideje ovo-lakto vega vagyok, de félek, hogy karácsonykor "visszaesem". Elképzelhetetlennek tartom, hogy állatokat egyek meg, de ezt a környezetem nem érti meg. Félek, hogy a hagyományos karácsonyi vacsorán "rákényszerítenek", hogy megegyem a húst, és utána visszaesem.
Ezért arra gondoltam, hogy karácsonykor én is csinálok egy ovo-lakto menüt, hogy észrevegyék, hogy attól, hogy még nem eszem meg az állatokat, "normális" életet tudok élni.
Valakinek ötlet, hogy mi legyen a menü? Már egy csomó könyvet végignézem, de nem találtam olyat, ami olyan igazi karácsonyos lett volna.
L/14
utolsó:
Nem vagyok "divatmajom". Ha az lennék, akkor olyan akarnák lenni, ami az elfogadott. És az elfogadott ebben az értelemben azt jelentené, hogy húst is eszek. De nem. Azért, mert ÉN így akarom, és nem azért, mert MÁSOK szerint így a jó.
Az emberek az evolúció során fejlődnek. Régen kannibálok voltak az emberek. Azt Te, most nem ítéled el? Azt hiszem, hogy de. És mint ahogy az emberek leszoktak egymás megevéséről, úgy az állatok megevését is undorítónak fogják találni az evolúció továbbfejlődésével.
Azért eszek, hogy éljek. De nem akarok más élőlények élete árán élni. Mert nem az a lényeg, hogy tud-e beszélni, gondolkodni stb., hanem az, hogy tudja-e érezni a fájdalmat.
Tudod te egyáltalán, hogy milyen körülmények között élnek a direkt levágásra tenyésztett állatok? Nem véletlenül vannak emberek, akik állatszeretetből lettek vegák. Én láttam, hogy milyen körülmények között élnek! És köszönöm, de nem akarok résztvenni abban, hogy még több állat szülessen olyan körülmények közé.
És lezárásként: Ha nem jött volna le a hozzászólásomból, akkor elmondanám, hogy nem vagyok sem buta, sem kislány.
Elég érett vagyok ahhoz, hogy egy ilyen súlyú döntést meghozzak. Utánanéztem, utánaolvastam, kikértem egy szakember véleményét. Kiegyensúlyozottan étkezek, mindent meg kapok a növényektől, amire szüksége van a szervezetemnek. Ezek után mondja valaki rám, hogy felelőtlen vagyok.
Igen, képzeld tudom, hogy miben van fehérje. És ki van írva a kérdés címében, hogy OVO-LAKTO vega vagyok. Ergo: Eszek tejet, tejterméket, tojást stb. csak HÚST nem. Amit te is tudnál, ha utánanéztél volna, mielőtt elkezdesz kioktatni.
És a növények nem éreznek fájdalmat. Ahhoz, hogy valami/valaki fájdalmat tudjon érezni, kell, hogy legyen agya, ugyanis az agyban van a fájdalomért felelős rész. A növényeknek nincsen agyuk. Azt hiszem, innen már te is ki tudod következtetni.
"lehet, hogy csak tudja, hogy nem jár vele jól, ha bántják"
És igen, ott van, te magad írtad le, hogy BÁNTJÁK, és fél.
És miből gondolod, hogy buta vagyok?
Nem hiszem, hogy azért, mert nem értek veled egyet, már buta lennék.
Nem vitázás miatt írtam ki a kérdést, hanem, hogy tudjak mit főzni karácsonykor, ami igazán karácsonyos lenne.
Azért nem eszem húst, mert nekem akkor tiszta a lelkiismeretem, ha nem eszem meg a brutálisan legyilkolt állatok tetemét. A tojásokat átvilágítják, és csak azokat adják el, amiből nem lehet kiscsibe, úgyhogy az nem számít állatnak. Tejtermékek miatt pedig nem gyilkolják le az állatokat.
Ha belerakják a kajámba, akkor nem szándékosan, de megeszem. (Már volt, hogy próbálkoztak ilyennel, de akkor szerencsére időben észrevettem.)
de attól az még az állatból származik..olyanoktól,amiket gyér körülmények között tenyésztettek, és úgy olvastam, hogy te ezt is ellenzed
szóval még mindig nem értelek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!