Ha vki nagyon kedveli a paradicsomos rizst, de tilos számára a paradicsom, mit ehetne ahelyett? Kizárólag vegán.
Ilyen esetben a megoldás, hogy teljesen más valamit keresel.
Nem tudom, te konkrétan mit értesz paradicsomos rizs alatt, egy recept/link jó lenne.
Másrészt azt sem ártama tudni, mi az, amiket ehetsz, mert hiába írnék tippeket, ha utána azokról is kiderül, hogy tilosak számodra.
"nem vitatkozik, VÁLASZOL!!!"
EZT KINEK írtad?
Ha netán nekem, akkor figyelj jobban. NEM vitatkoztam, infókat kértem!
Csak egy példa, hiába írom, hogy paradicsom helyett használjon paprikát, a kiegészítésben ez IS le van tiltva, pedig ez lenne az elsö logikus gondolat.
Másodszor paradicsomos rizs rengeteg féle létezik, csak pár változat
1. a rizsbe lecsót tesznek
2. a rizsbe paradicsompürét kevernek
3. a rizsbe ketchupot adnak
4. a rizst sok sült paradicsommal ízesítik
5. a rizst csípös paprika és paradicsomlé keverékével fözik
EZ mind másmilyen, ugyanaz a név alatt.
Ha valamihez hasonló fogást akar valaki, ahhoz az eredeti változatot ismerni kell, az pedig csak úgy megy, ha megadja a kérdezö azt, amit szeret.
Így készítettem:
300 ml bio fehér rizs
1 doboz (500 g nettó tömeg) Baresa (Lidlben volt véve) passzírozott paradicsom, pasztőrözött
2 dl tisztított víz
1 teáskanálnyi tiszta só (NaCl)
5 teáskanálnyi eritrit
Kicsi: szerecsendió őrölt, őrölt fahéj, kakukkfű, kicsi köménymag őrölt - mindebből nagyon kicsi, de fűszer egyáltalán nem is kellett volna bele.
Csak só és eritrit.
A fehér rizs olívaolajban meg lett pergelve nagyon alaposan.
A paradicsomszószt a vízzel és a fűszerekkel össze kell keverni és felforralni.
Az egészet össze kell önteni és úgy is felforralni.
Az egész belement a remoskába.
A remoska fedele már elő volt melegítve.
Először 20 percre állítottuk be, de aztán 30 percig lett sütve.
Így teljesen tökéletes lett számomra.
Régebben - jó régen , mivel ugye mi régen kiiktattuk a fehér rizst -próbáltam sült rizst csinálni, de nem sikerült olyanra, amilyen az emlékeimben volt, mert ugyanolyan lett, mint a párolt rizs.
Régről emlékeztem, hogy milyen az, amikor a mexikói szelethez (nem tudom , hogy azt ismeritek-e) a rizs készült és az olyan sült rizs volt, hogy meg is volt sülve a rizs, nem puha volt, hanem egy kicsit szárazabb és sült! Legalábbis helyenként.
Valakinek lehet, hogy inkább 20 perc sülés jönne be, mert akkor még nem sült, hanem puhább.
Az íze pedig tökéletes volt!
Pontosan olyan volt, mint régen a mexikói szeleten. (Bár abban valószínűleg volt fokhagyma, hagyma és bors is, de én ezeket nem bírom jelenleg.)
Ez az ominózus paradicsomszószos rizs viszont Remoskában sült, nem pedig sütőben, így nem tudjuk, hogy sütőben hány percig és hányas hőfokon kellene és milyen tepsiben vagy edényben.
Bár nem kellene visszatérni a fehér rizshez sem valószínűleg...
Nem ettem ebből sokat és másnap hánytam...
De pont aznap ettem valami mást is, amit nem kellett volna - néha kipróbálom, hogy még mindig nem bírom? Kiderült, hogy nem. :(
De nagyon finom volt. Ha ki szeretnétek próbálni és nem eritrittel keszítitek, hanem kristálycukorral, akkor abból valószínűleg kevesebb kell. (Nálunk a kristálycukor is ki van iktatva.)
Pont ez az édeskés íz, ami nekünk nagyon bejön. De ne vigyétek túlzásba az édesítést, mert úgy nem lenne jó.
Aki kérdezte, hogy mit nem bírok még: a hüvelyeseket és a magas lektin és magas FODMAP-os kajákat. Emellett vegán étrenden vagyok. :)
Ha kipróbáljátok, hogy milyen, majd írjátok meg, hogy ízlett-e?
És ha tudtok az eredeti kérdésre válaszolni, írjatok.
Szerintem erre nem lesz más megoldás, mint teljesen mást főzni. Bármi mással teljesen más lesz az íze, színe, állaga. Bár én lehet hogy kipróbálnám céklával, ha te pürésíted lehet olyan állaga mint a passzírozott paradicsomnak (a céklalé, amit venni lehet, az olyan híg, mint a gyümölcslé).
Amúgy honnan veszed be a fehérjét, ha a hüvelyesek is tiltólistán vannak (szója is az)? Csak érdekel, ritkán futok bele ennyire redukált étrendet követő egyénbe.
Kendermag fehérje.
Céklát én is olvastam. Kedvelem. Szoktunk főzni és ritkán szoktam céklalevet is inni. Abból sem szabad sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!