Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért nem közismert és elfogad...

Miért nem közismert és elfogadott, hogy az állattenyésztés (hús-tej-tojás) kb. 10x annyi takarmányt használ fel, mint ha csak vagy nagyrészt növényeket ennénk és így valójában hosszútávon hatalmas erőforrás-pazarláshoz vezet?

Figyelt kérdés

szept. 7. 22:24
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
9#: az emberiség elég nagy része elég hosszú ideig fenntartotta magát növények nagyobb arányú fogyasztásával, most pedig a "minél több húst, minél több állati fehérjét" erőltetjük, miközben arat a rák, a cukorbetegség és a szívinfarktus/érelmeszesedés.
szept. 8. 13:09
 12/19 A kérdező kommentje:

#8: valóban, ez is benne van az összképben, hogy a vegán/vega termékek mostanában nagyon drágának minősíthetők, miközben az előállításuk egyáltalán nem igényel különleges technológiát vagy különleges alapanyagokat, tehát az ilyen mértékű extraprofit egyszerűen kapzsiság és undorító.

De erről már számtalanszor írtam itt felháborodva a gyakorin, és mind a mindenevő (aki ugye nem érintett) és a vegán/vega oldal is letorkollt mindenféle mellékindokkal, ami nem a probléma lényegét érinti.

szept. 8. 13:12
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
#11 Fehérje nélkül hiánybetegség alakul ki. Akár súlyos vérszegénység is lehet belőle. Nem látom hol megoldás az, hogy álljunk az növényi alapra, de mellette tömjük magunkat táplálékkiegészítővel. Megjegyzem, azokat is valamiből készíteni kell.
szept. 8. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
69%
Tudtam róla már hosszú ideje, de nem izgat, mert szeretem a húst, és szerintem ezzel nem csak én vagyok így
szept. 8. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
67%

10

"A mérsékelt égövre azonban tökéletesen fennáll, amit állítottam."

Ja, hát én meg azt állítom, hogy az a leggazdaságosabb, ha az emberek egyáltalán nem esznek semmit. Ingyenből kijön.

Na, ez is fennáll, és a Föld minden csücskére. De ez is baromság, ha gazdaságossági alapon nézünk olyasmit, amit csak biológiai alapon lehet.

11

Persze, megvoltak az emberek kevés hússal, csak vagy 30 évvel rövidebb volt az átlagéletkor. Mire annyira megöregedtek volna, hogy a szervezetük fogékony lett volna az idős- (idősebb) kori betegségekre, addigra meghaltak. Nem utolsósorban a húsevés hiánya miatti alultápláltság miatt.

szept. 8. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 A kérdező kommentje:

#13 Nyilván pl. Indiában is hiánybetegség alakult évezredeken át... mert nem ettek elég fehérjét... eszeden vagy?

A kérdést nem azért tettem fel, hogy ezt az ezerszer megcáfolt fehérjemítoszt rágjuk át, hanem hogy azon gondolkodjunk, hogy ilyen mennyiségű takarmánynövény termesztése egészen biztosan nem gazdaságos.


14# Aztán voltak, akik sokáig éltek, mint Arisztotelész és még sorolhatnám. Ezekről miért nem tudsz és miért csak az ostoba húsevő progandának hiszel?

szept. 8. 23:46
 17/19 anonim ***** válasza:
#16 14 vagyok, mint írtam nem izgat, nem érdekel, az sem ha propaganda és Arisztotelész sem. Nagyon örülök neki hogy van hús, hogy megtehetjük hogy húst együnk, és szerencsére sokáig is lesz mert hiába próbálják ráerőszakolni az emberre hogy növényevők legyenek, meg a hús káros. az emberek többsége még mindig húsevő
szept. 8. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:

16

Nem tűnt fel, hogy mi nem Indiában lakunk?

Ott évezredeken át működött az evolúció, amely embertípus kevésbé bírta hús nélkül, az elpusztult. A természetes kiválasztódás útján csak olyan emberek maradtak életben, akik viszonylag jól bírták hús nélkül. Ha a húshiány miatt nagyon megritkult egy vidék lakossága, akkor húst fogyasztó indiaik költöztek a helyükbe.

Az eszkimók pedig a másik irányba változtak az evolúciójuk során: fél évig nem jutottak másként C-vitaminhoz, csak nyers fókaszalonna fogyasztásával. Akit elvitt a skorbut, az megint csak nem adta tovább a génjeit. Így kialakult egy olyan embertípus, ami bírja totálisan csak húsevéssel.

szept. 9. 04:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
28%

"Miért nem közismert és elfogadott, hogy az állattenyésztés (hús-tej-tojás) kb. 10x annyi takarmányt használ fel"


Miért nem közismert tény, hogy az állati takarmányok egy igen nagy része az emberi fogyasztásra termelt növények emberi fogyasztásra alkalmatlan részeiből adódik.

szept. 11. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!