Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki vegán szülők gyermekeként...

Aki vegán szülők gyermekeként nőtt fel azok nem kaptak otthon állati eredetű ételt?

Figyelt kérdés

Olyanok válasza érdekel akik gyerekek voltak mikor a szülők már vegán életmódot folytattak. Tudom hogy több évtizede ez nem volt még divat de hátha van ilyen.

Elvoltatok tiltva az állati eredetű kajáktól? az iskolai menzát hogy oldottátok meg? Felnőttként vegánok lettetek?

Mi nem vagyunk vegánok de vannak dolgok amiket nem eszünk, ettől függetlenül a lányunknak megvesszük. Pl én nem eszek sajtot ha egy mód van rá, de a lányomnak veszünk. A feleségem nem szereti a túrós dolgokat de ettől még ad a lányunknak mert ő szereti.

aug. 25. 21:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%
Ez egy viszonylag friss hülyeség, nem nőtt még fel olyan gyerek szerintem, max alsósok lehetnek olyanok, akik ebbe születtek bele, ők meg nem fognak itt írni.
aug. 25. 21:52
 2/11 anonim ***** válasza:
42%

Én csak külföldi ismeretekkel tudok jönni, amiket a social media-kon osztanak meg comment-ekben, videókban, adatlapokon, stb.:

A típikus vegánok erőltetik a gyerekre és bele nevelik a vegán életmódba.

A normálisabb vegánok vegyesen étkeztetik a gyerekeket és hagyják Őket választani, hogy milyen életmódot szeretnének, viszont az állatok tiszteletére tanítják Őket, ami szerintem nem egy rossz dolog pedig nem vagyok vegán.

aug. 25. 23:39
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

"Ez egy viszonylag friss hülyeség, nem nőtt még fel olyan gyerek szerintem"

Tévedsz, voltak már magyar vegán családok 1990-91-től kezdve, persze ők nem reklámozták hangosan magukat, mert akkoriban még a vegetáriánusságot is eléggé lenézték hazánkban, de voltak.

Ismertem néhány ilyen családot, nem adtak otthon semmi állatból készült kaját. Menzán nem ettek semmit, inkább magukkal vitték az ebédet.

Felnőttként is vegán lett a többségük.

Alapvetően az ilyen családok többségükben azt gondolják, hogy otthon kövesse a gyerek is az ő elveiket, a külvilágban megismerkedhet a "hagyományos" életmóddal/étkezéssel, és így van módja választani.

Nem családon belül akarják felajánlani a kettő közötti választást, hanem saját döntés alapján, inkább tinédzserkorban.

Az utóbbi 10 évben fordult elő sok családban, amiről a #2-es írt, hogy kényelmi okokból vannak, akik feladták a szigorúan vegán családbeli étkeztetést és megengedik a vegyes étkezést. Ahogy sok vegán is azzá vált, aztán meg visszatért. Sokan nem veszik ezeket annyira véresen komolyan.

De ennek ellenére nagyon sok olyan vega és vegán család van, akik egészen biztosan ragaszkodnak az elveikhez. Vannak helyzetek, amikor nehéz, de otthon minden lehetőség adott hozzá.

aug. 26. 00:58
 4/11 anonim ***** válasza:
81%
A lányom és a vejem vegán étrenden vannak. A gyerekek megeszik azokat az ételeket is. Nagymamaként sokszor sütök főzök nekik húsos ételeket vagy nem vegán kajákat. Örül és boldog mindenki. Nem kell ezt gyerekkorban erőltetni úgyis kialakul.
aug. 26. 07:50
 5/11 anonim ***** válasza:

Van vegán ismerősöm.

Apa,anya vegán a lányuk pedig 20 éves és eszik húst igaz nem minden nap.

aug. 26. 08:06
 6/11 anonim ***** válasza:
13%

"Mi nem vagyunk vegánok de vannak dolgok amiket nem eszünk, ettől függetlenül a lányunknak megvesszük. Pl én nem eszek sajtot ha egy mód van rá, de a lányomnak veszünk. A feleségem nem szereti a túrós dolgokat de ettől még ad a lányunknak mert ő szereti."

A vegán nem azért nem eszik sajtot vagy túrót mert nem szereti. előbb nézz utána, hogy a vegán miért vegán.

aug. 26. 17:45
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Én vega családban nőttem fel, nem volt kitiltva a hús a lakásból és eltiltva se voltam, de nem vettek nekem húsos ételeket.

Oviban és általános iskola alsó osztályában voltam menzás, ha akartam kipróbálhattam a húsos ételeket, de amennyire emlékszem viszonylag keveset ettem belőle. Egyfelől amúgy is gyakran volt vega étel, főleg gondolom spórolás miatt, inkább főzelékekre emlékszem krumplival, tojással. Ha meg volt hús az ételben többnyire kisebb adag és/vagy nem túl jó (ízetlen, zsíros, túlfőtt). Vendégségben ettem inkább több húst, de ott se két pofára, meg néha vettem pl egy mekis sajtburgert otthonra, de nem vittem haza nyers húst vagy felvágottat főzni, szendvicset csinálni.

Nem lettem vega, de nem is eszek gyakran húst vagy halat, talán heti 1-2-szer átlagban.

aug. 27. 10:31
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
A túró ráadásul még csak nem is vegetáriánus, mivel állati oltóval készül, amit halott bocik gyomrából nyernek. Broáááf
szept. 3. 07:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Én azon gondolkodom el, hogy nem lesznek rosszul ezek a gyerekek, ha “házon kívül” megkínálják őket húsos dolgokkal is?

Gyerekkorom óta vegetáriánus vagyok. Egyszer elhívtak egy szülinapi buliba, ahol a gyerek anyja szándékosan b@szott át, hogy “vega” az a bizonyos étel, amivel kínált. Miután leléptem, kiröhögtek.

Én viszont aznap éjjel olyan rosszul lettem, hogy azt hittem, a kihányt gyomrom lesz az első, amit a családom a hullám mellett megtalál… 😱🤮

szept. 17. 21:30
 10/11 anonim ***** válasza:
73%

Úgy 8-10 éves korig nem lesznek rosszul, mert a fiatal szervezet mindenféle méreghez jobban alkalmazkodik, ezért is van, hogy sokszor az idős szervezet (de a középkorú is) már kisebb nyavalyáktól, kórokozóktól, komplikációktól is végzetesen legyengül, vagy arányaiban túl nagy veszteséget szenved.

Aztán 10 év felett egyre inkább megtörténhet az, amit leírtál: egy ilyen "bekajálás" elég kellemetlen következménnyel járhat a vegagyerek számára...

A tudatlanság sajnos nem válogat. Minden oldalon szedi az áldozatait.

Akik természetesen a gyomruk rabjai, nehezen is képzelik el, hogyan lehet feladni akár egy egész életre az állati hullák, állati váladékok és óriássejtek (tojás) fogyasztását...

szept. 18. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!