Mivel a méhecskék porozzak be gyümölcsök virágait, így már azok sem vegánok... Mit ehetek?
Az emberkíntás nem büntetendő? Ilyen sötét alakok élnek köztúnk.
Ha szép időben sétálgatsz, az neked fáj? És ga bótba behaladsz vásárolni, vagy kajàlsz vslahol az kínzás számodra?
Kedves kérdezõ,
Mint láthatod, a társadalom nagy átlagának fogalma sincs a veganizmusról. Több mint húsz éve vagyok vegetariánus, nem vegán csak sima koca vega, ennék több társadalmi nyomást én nem tudok feldolgozni, úgyhogy minden tiszteletem a tiéd. De!
Ha a veganizmusról tényleg normális, és a témában felkészült válaszokat szeretnél, akkor ne a gyk közönségére számíts. Itt mindenkinek mindenrõl a saját privát véleménye a "végsõ igazság", ott is ahol láthatóan a kérdést sem értik.
Vannak komolyabb, kifejezetten vegán közösségi fórumok például a Facebookon, ahol gyakorlott vegánok segítenek.
Hogy a konkrét kérdésere is válaszoljak: Tudtommal a vegánok méz helyett növényi szirupokat, pld juharszirupot használnak.
Azért ez messze áll az állatkínzástól.
De vannak önporzó növények.
Nem vagyok meglepve a sok beszólogatás (egyél pránát, napfényt, stb) 100%-os értékelése után, hogy még én meg le lettem pontozva a konkrét, releváns, és az összes közül a leghasznosabb válaszommal.
Kérdezõ: Na látod, ennyire számít a gyk véleménye.
13.: Hidd el, ez egy külön vita tárgya lehetne, de itt nem ez volt a kérdés. De annak is van egy diszkrét bája, amikor a halált felfogni és rettegni képes teheneket ÉS répákat egyaránt megevõ vegyes táplálkozásúak felkérdezik a vegákat a szegény kicsi répácskákról.
Őrülteknek Marad a tengeri moszat evés.
A méhek egyébként szorgalommal teszik a dolgukat, genetikailag kódolt tevékenység. Belepusztulnának ha nem lenne napi tevékenységük része a virágpor gyüjtés.
15
Rákattintottam a zöld pipára,hogy emelkedjék a pontszámod..
Viszont ez a kérdés szerintem;nyilvánvalóan viccelődés akar lenni.Bizonyára ezért érkeznek olyan válaszok amilyenek.
12
" ott is ahol láthatóan a kérdést sem értik."
Láthatóan te nem érted.
Ezt írtad a kérdésre:
"Hogy a konkrét kérdésere is válaszoljak: Tudtommal a vegánok méz helyett növényi szirupokat, pld juharszirupot használnak."
De a kérdezőnek nem a mézzel van a gondja hanem a gyümölccsel ami úgy lett, hogy a méhek beporozták.
", hogy még én meg le lettem pontozva a konkrét, releváns, és az összes közül a leghasznosabb válaszommal."
Mondjuk a beképzeltség és az, hogy nem sikerült értelmezni a kérdést az nem segít abban, hogy jóra értékeljék a válaszodat.
Az a legnagyobb probléma, hogy ez a kérdés feltehetően csak kamu amivel még a vegánoknak is oda szúr egyet a kérdező. Szerintem az ég világon semmi köze nincsen a vegánsághoz.
Ja, tök egyértelmű, hogy a kérdés csak egy trollkodás, de sokan felültek a vonatra.
A veganizmus sehol nem szól arról, hogy amihez állatnak köze van, azt ne lehetne fogyasztani. Arról van szó, hogy ne lehessen kihasználni állatokat semmilyen formában.
Méz esetében az a kérdés, hogy el szabad-e venni a mézet, amit a méh bizonyos céllal létrehozott. De ezzel kapcsolatban nincs egyetértés a vegánok között.
Szóval a Kérdező egy vegán utáló troll, amilyen sok válaszoló is itt. Aki nem látja, nagyon naív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!