Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért zaklatnak a "ragadozók"?

Miért zaklatnak a "ragadozók"?

Figyelt kérdés
6 éve élek ovo-lakto vegetáriánusként. Az emberek (munkatársak, etc.) állandóan zaklatnak emiatt. Nagyon sokszor meg is bántanak. Én nem próbálom megtéríteni őket, ők mégis állandó jelleggel "beleugatnak". Miért képtelenek elfogadni, hogy ez az én döntésem? Fáj nekik?
2010. okt. 30. 21:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
59%

Utsó igazad van.

Nem ragadozók, hanem dögevők.

A piszkos munkát mással végeztetik el

2010. nov. 29. 15:09
 12/24 A kérdező kommentje:
Jah, ők nem ragadozók... de engem nyugodtan hívhatnak kecskének meg nyúlnak. Kedves utolsó előtti! Szerinted mi az istennek van ott a ""? Rajtad kívül mindenki képes volt normális választ adni... És különbenis ki szerint a "húséevés" a normális táplálkozás? mert szerintem a normális a vegetarianizmus.... Nézőpont kérdése
2010. nov. 29. 19:52
 13/24 anonim ***** válasza:
32%
Eddig a 18:15ös írta le a legnagyobb baromságot!!! Az ember mindenevő!!! Ha meg a növényevésre lennénk berendezkedve akkor tömeges megbetegedés meg halálozás lenne, rég be is lenne tiltva! Az emberek hány százaléka vega? Szerintem nincs meg az 1! Aki nem vega az nem húsevő nem ragadozó hanem mindenevő mint a medve vagy a sertés stb... Ha meg valaki vega akar lenni tegye, azért mert szerinte az az egészségesebb és ez nem is elítélendő! De. Az hogy valaki azért akar vega lenni mert juj szegény állatok levágják őket, beteges és egy elkényeztetett finnyás gyerekkorról árulkodik! Meg is döglenék ha nem ehetnék mindennap húst! Ha növényevők lennénk akkor ez így lenne? A fogazatunk is mindenevőkre utal!
2010. dec. 4. 16:34
 14/24 anonim ***** válasza:
54%

Húsevésre akkor lenne alkalmas az ember szervezete, ha nyersen is tudná fogyasztani. A húsban annyi baktérium és méreganyag van, amivel az ember szervezete képtelen megbirkózni. Az, hogy az ősember agyilag elég fejlett volt ahhoz, hogy a húst fertőtlenítse és emészthető formába hozza, nem jelenti azt erre fejlődött ki, és hogy ez egészséges a szervezetnek.

Az, hogy Te egy napot sem bírnál ki nélküle, elég gyenge bizonyíték, mert rengeteg ember évek, évtizedek óta nem eszik húst, mégis egészséges. Sőt, egy ilyen ember fizikálisan rosszul lenne a hústól.

2010. dec. 4. 21:05
 15/24 anonim ***** válasza:
52%

A kezdés a legnehezebb. A húsevők nem tudják igazán mit beszélnek. Pontosabban nem járnak utána. Csak cikiznek, amikor ezt inkább fordítva kellene tenni. A dögevő kifejezés tetszik :) Igaz. És az is igaz, hogy ha az ember gyomra húsevésre lenne kialakulva, nyersen is tudni kellene elfogyasztani. Én is vega vagyok, igaz, csak 1,5 éve, de anyukám 100%-ig támogat.Sőt. Ő is vega lett.

Csak sajnálni tudom azokat, akik képtelenek nem elhagyni a húst. Nem tudnak uralkodni magukon. Ez a baj a mai emberekkel. De egyenek csak.

Én maradok vega. Megalapozott döntés. Anyukám 1 éve (és néha még most is észreveszem), csak a vegaság után jár. Eddig még semmi bajom. És nem is lesz.

2011. jan. 1. 19:39
 16/24 anonim ***** válasza:
12%
Hülye sötétzöldek vagytok mind, nincsenek húsevők, ti hívjátok annak azokat, akik normálisan táplálkoznak.
2011. jan. 5. 20:29
 17/24 anonim ***** válasza:
47%

Idézőjelbe írta a kérdező te észlény.

A normális táplálkozásról meg majd beszélgethetünk, ha feleannyi fogalmad lesz az ember számára szükséges tápanyagokról, mint a legtöbb vegának.

2011. jan. 6. 17:36
 18/24 anonim ***** válasza:
34%
Lassan másfél éve, hogy ismét vega vagyok, húsz éve már egyszer sikerült. Akkor kedves kollégák piszkálása nyomán, meg mert körös-körül mindenki hús-sör-bor-cigi, elgyengültem és visszahulltam a dögevés mocsarába. De amíg bírtam, heti négy küzdősport edzésen (aikido, kung fu), gond nélkül bírtam a strapát 30 évesen. Mindezt úgy, hogy egyik nap a kung fu edzésről mentem át aikidozni. Szóval az erőnlét nem a hústól van. Kétségtelen, hogy a normál magyar koszt mínusz hús nem kiegyensúlyozott táplálkozás, magvak, gabona, és más fehérje is kell bele. Halat eszem ma is, tojást, tejterméket, szóját szintén. Ez amolyan félvega koszt. A hús a megszokott ételféleségek miatt hiányzik, pörkölt, rántott hús, kolbász, stb., meg az ember megszokta, hogy "teleeszi" magát és azt az érzést a hús jobban hozza. Lásd vadállatok - bezabál és fél napra elfekszik. Szóval, ne törődj azzal, aki piszkál, mi járunk a jó úton.
2011. máj. 20. 16:51
 19/24 anonim ***** válasza:
69%

"Szóval, ne törődj azzal, aki piszkál, mi járunk a jó úton."

Ez nem pont így van. A ti életszemléletek nektek jó, nekünk meg a miénk. Nincs jó vagy rossz, csak más. Ezt kéne elfogadni mindkét félnek.

2011. máj. 22. 14:06
 20/24 anonim ***** válasza:
34%

"Ezt kéne elfogadni mindkét félnek."

Nem tudom, kik okoskodnak itt a legtöbbet... talán a ragadozók. És nem tudom, miért zavarja őket a ragadozó kifejezés... a biológiában is így hívják őket. Már itt is látszódik, milyen tájékozott a -húsevő- népség.

Kíváncsi lennék én, hogy mennyivel egészségesebb egy rántott/sült hús + krumplin élő emberke, mint az, aki felváltva eszik főzeléket (az emberek 1/2-e nem eszi meg a főzeléket), leveseket (ezzel ugyancsak nem törődik igazán sok földlakó), salátákat (-ugyanmár, nem vagyok én kecske! - mondják, és elkezdik az ebédet a rántott husikánál), gyümölcsöket, zöldségeket.

Ha bemegyek egy olyan helyre, ahol az emberek naponta oda járnak enni, nem látok mást a tányérokon, mint egy nagyrakás krumplit, meg egy bazinagy bécsi szeletet.

A sulinak a konyhája egyszerűen istenien főz (mondjuk ln már nem járok oda amióta vega vagyok (nincs vega menü), de a barátokat mindig elkísérem, és nagyon változatos az étrend még egy húsevőnek is. És mi van? A levesek 85%-a a megsemmisítőben végzi, spenót, és egyéb főzelékek szóba se jöhetnek. Illetve muszáj nekik megfőzni, mert elő van írva. De felesleges. És mi történik akkor, ha sült/rántott hús van?? Burgonyával?? ELFOGY. Persze van mellé vagy cékla, vagy gyümölcsbefőtt, vagy párolt zöldségek, de ezekkel SOSEE törődik senki sem.

Mellesleg arra is kitérnék, hogy a legtöbb vega (de ez azért változó!) nem kávézik, nem drogozik, nem cigizik, nem vesz a gyerekének "szép színes" nyalókát, csakmert milyen aranyos, amikor befogja a nyelvét...!

Nem esznek meg olyan méreganyagokat(!), amiket már betiltottak az USA-ban, a volt Szovjetunió területén, csak érdekes módon az ilyen tudatlan, és buta emberekkel ezt még meg lehet etetni. Hát egészségükre!

Még egy érdekesség. Tudta ezt valaki, hogy pajzstetű joghurtot eszik? Mi is az a pajzstetű joghurt? Hát az eper, a barack, a málna, a meggy joghurt összefoglaló neve. 315 különböző adalékanyag engedélyezett az Európai Unióban. Ezek közül kevés az olyan, amelyet állati eredetű nyersanyagból állítanak elő, mégis ezek között találhatjuk a legbizarrabb eljárással előállított ételkiegészítőt: az elhullott nőstény pajzstetvekből kinyert kármint.

Olvassátok el az erről szóló cikket a [link] - oldalon.

És jó étvágyat a finom "gyümölcsjoghurtokhoz"!

Az se olyan elhanyagolható, hogy a suliban technika órán (nekünk az olyan, hogy beszélgetünk az életről) én tudok legjobban hozzászólni a dolgokhoz. A legtöbb osztálytársam, csak néz, mint a birka, és egy pejzstetűnyi fogalma nincs, hogy miről van szó. Mert nincs más otthon az orra elé téve, mint a hús, hús, hús - burgonyával.

És amikor elmondtam a pektin (pajzstetű) sztorit, akkor másnap reggel megint mindenki piros nyalókát, piros üdítőitalt, piros joghurtot, piros csipszet majszolt. Fogalmuk sem volt, hogy a fehérje nagy %-ban a hüvelyesekben található. Hogy a zselatint a csirke bőre alól vonják ki (lásd, amikor pörzsölöd a baromfit)...

Ennyire nevelik azok a "jól tájékozott" húsevők a gyerekeiket az egészségre?? És ennyire nevezik magukat tájékozottnak?

Amikor jelentkeztem a nyári táborba, mondtam, hogy én vega vagyok. Kicsit köpcösködtek, hogy ilyen nincs, mert nem is készítek a MEGYEHÁZÁN vega kaját. Nah persze azért kiderült, hogy mégis. Aztán egy kicsit tájékozottabb hölgy azt is megkérdezte, hogy tejet, tojást, halat eszem-e. Erre a pénztáros kolléga az okos kis fejével el kezdett hisztizni, hogy aki nem eszik tojást, tejet, az nem vega, hanem allergiás. Itt akadtam ki nagyon...

2011. júl. 11. 08:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!