Vegák! Mit szoltok hozzá, hogy maga az Isten amikor a földön járt Jèzus szemèlyèben evett húst? A mindenható teremtő Isten is evett húst
"Hitler meg vegetáriánus volt."
Valóban, de ugye általában azt sem szokták tudni, hogy ez miért is lehetett.
A kopt és apokrif iratokban lévő húst nem evő Jézus viszont tényleg nem közismert. Vagyis a keresztény/katolikus egyház agyon akarja hallgatni az igazságot!!!
Azt szólom hozzá, hogy a hetednapi adventista egyházban lettem vegetáriánus. :)
A felekezet bár hivatalosan csak a tisztátalan állatok (pl. disznó) fogyasztását tiltja, de népszerű a vegán/vegetátiánus életmód is. A két gyülekezetben, ahová jártam ebédre sosem volt hús.
A teológiai érvük úgy szól, hogy Isten eredetileg gabonaféléket, és gyümölcsöt adott az embernek enni. Majd a bűneset után jött be a zöldség fogyasztás. A húsevés meg csak Noé után, vagyis Isten eredetileg nem arra teremtette az embert, hogy húst egyen.
Ma már nem vagyok vallásos ember, de a vegetáriánus életmódot megtartottam.
Még valami: Jézus tisztán étkezett, semmilyen tisztátalan állatot (pl. disznó) nem evett.
Kérlek válaszolj egy kérdésre kérdező.
Ha jézus ma élne, és húst akarna enni, hogy ölné le a birkát? Milyen módon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!