Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen villámgyors vegán...

Milyen villámgyors vegán saláta recepteket tudtok?

Figyelt kérdés

Ecetes lében paradicsomsaláta, uborkasaláta, majonézes kukoricasaláta.

Ezen kívül tudtok olyat, ami tényleg baromi gyors és semmi kínlódás nem kell? (Pl. nem akarok hozzá kinoát meg kölest főzni, nem akarom a céklát puhára főzni, stb, szóval nyers hozzávalókkal cinálnám)

2024. máj. 21. 15:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
17%

A 13-ast is lepontozta valaki, pedig szerintem hasznos a válasza.

A kérdezö meg eltünt...

2024. máj. 21. 18:09
 12/16 anonim ***** válasza:
70%
Ha már leszólsz mást: nincs vegán joghurt, legfeljebb joghurt utánzat.
2024. máj. 21. 18:28
 13/16 anonim ***** válasza:
35%
2024. máj. 21. 21:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedvencem: egy citrom levébe egy apróra vágott lilahagymát kis sóval beáztatni egy 5-15 percre, közben friss salit vagy petrezselymet apróra vágni, paradicsomot is apróra vágni, és ezt a citromos lilahagymával összekeverni. Egyszerűen zseniális, baromi egyszerű, de annál finomabb. :D Van, hogy teszek bele simán babot, lencsét vagy valami hüvelyest vagy főtt lencsetésztát is. :)

Vagy ha van még kedvem, ehhez néha sütök a sütőben csicseriborsót, de ez elhagyható, enélkül is nagyon finom. De annyi az egész, hogy egy csicserikonzervet leöblítesz, aztán egy sütőpapíros tepsiben a csicserit összekevered valami fűszerkeverékkel (nekem a kedvencem a mustár, steak fűszerek és füstölt pirospaprika kombó) és bevágod a sütőbe kb. 10-15 percre. Ha teszek bele csicserit, ezzel szoktam kezdeni, mert mire ez kész, addigra kb. lehet is enni vagy csak nagyon kicsit kell várni. :)

2024. jún. 20. 15:24
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
De tegnap például vacsira gyorsan akartam valamit: kis növényi tejbe öntöttem jó sok sörélesztő pelyhet, egy kevés sót és nyomtam bele fokhagymát, ezt összekevertem ízlés szerint. Aztán babkonzervet, kukoricakonzervet összekevertem, vágtam bele egy kevés petrezselymet és paradicsomot, és leöntöttem ezzel a "fokhagymás-sajtszószos" jellegű lével. 5 perc volt és nagyon finom, plusz a napi tucatból is több mindent ki lehet vele pipálni. :)
2024. jún. 20. 15:27
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Még egy kiegészítés: a citromlé-só-lilahagyma kombó azért is jó, mert így nem csíp a hagyma, viszont a citrom nagyon is illik hozzá. Így jóval egészségesebb, mintha más módon (pl. mikrózással*) vennénk el a hagyma csípését.

*Semmi baj a mikrózással, ez tudományos tény. De így plusz még vitamint is beviszünk a szervezetünkbe, így összességében egészségesebb opció - meg finomabb is. :)

2024. jún. 20. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!