Hogyan oldja meg egy vegán/vegetáriánus az étkezést, ha kórházba kerül?
Akár csak rövid időre is. Különösen az első a kérdéses számomra.
Feltételezem, az átlag magyar kórházban nincs húsmentes étrend.
A magyar kórházak dietetikusai szerint igen. Ők még mindig azon a szinten ragadtak le, hogy "megfelelő állati fehérjét kell bevinni", ha ez nem hús, akkor legyen tojás vagy tejtermék.
Ezért nincsen vegán lehetőség a kórházakban errefelé.
#22! Én két napig ugyanott. Az egy hullagyár!
1.nap
Reggeli: kifli, Ráma margarin, egy szelet sajt
Ebéd: alap „zöldségleves”, rizs répával és reszelt sajttal, cseresznye befőtt
2.nap
A változatosság gyönyörködtet… újabb reggeli: zsemle margarinnal
Ebéd: alap „zöldségleves”, borzasztóan cukros-ecetes tökfőzelék agyonázott burgonyakrokettel és túró rudi
Remélem perelhető a kórház ha valakinek allergiás reakciói lesznek a kajától amit ráerőszakolnak.
#22-23: sajnálom, de kb. itt tart a magyar kórházak dietetikája illetve konyhája ilyen ételekre képes.
Az egy dolog, hogy ők a saját elképzelésük szerint akarnának valami vega kaját főzni, de legtöbbször olyan nevetségesen csapnivaló és rossz a végeredmény, hogy még valami komédiába sem való.
Voltam Csehországban még 2011-ben kórházban 3 hetet, ott képesek voltak kompromisszum nélküli vega kosztot adni, hetente 1x volt szójaszelet, azonkívül csupa standard vega kaja, egész ehető volt.
Magyar kórházakban ugyanez vagy ehetetlen vagy ötlettelen.
21-es vagyok.
"Remélem perelhető a kórház ha valakinek allergiás reakciói lesznek a kajától amit ráerőszakolnak."
Nem nevezném ráerőszakolásnak, hiszen ők úgy gondolkodnak: ha valakinek ilyen igénye van, oldja meg saját maga, de kétségtelen, hogy nagyon röhejes, hogy 2024-ben a magyar kórházakban a vegán diéta még mindig valami sehol-sem-látott dolognak minősül, miközben azért már egy népesebb vegán közösség van az országban ill. az alapanyagok itt is elérhetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!