Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogyan oldja meg egy vegán/veg...

Hogyan oldja meg egy vegán/vegetáriánus az étkezést, ha kórházba kerül?

Figyelt kérdés

Akár csak rövid időre is. Különösen az első a kérdéses számomra.

Feltételezem, az átlag magyar kórházban nincs húsmentes étrend.

2024. máj. 11. 07:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
76%

A magyar kórházak dietetikusai szerint igen. Ők még mindig azon a szinten ragadtak le, hogy "megfelelő állati fehérjét kell bevinni", ha ez nem hús, akkor legyen tojás vagy tejtermék.

Ezért nincsen vegán lehetőség a kórházakban errefelé.

2024. máj. 16. 00:20
 22/28 anonim ***** válasza:
Vegetáriánus vagyok. 3 napig voltam a Szt Imrében. 72 óra alatt nem kaptam egyetlen egyszer sem valamilyen nyers zöldséget vagy gyümölcsöt… azért egy almát vagy körtét vagy egy szál sárgarépát adhattak volna...
2024. máj. 16. 10:13
 23/28 anonim ***** válasza:

#22! Én két napig ugyanott. Az egy hullagyár!

1.nap

Reggeli: kifli, Ráma margarin, egy szelet sajt

Ebéd: alap „zöldségleves”, rizs répával és reszelt sajttal, cseresznye befőtt

2.nap

A változatosság gyönyörködtet… újabb reggeli: zsemle margarinnal

Ebéd: alap „zöldségleves”, borzasztóan cukros-ecetes tökfőzelék agyonázott burgonyakrokettel és túró rudi

2024. máj. 16. 10:18
 24/28 anonim ***** válasza:

Remélem perelhető a kórház ha valakinek allergiás reakciói lesznek a kajától amit ráerőszakolnak.

2024. máj. 16. 10:22
 25/28 anonim ***** válasza:
#24 Perelheto, de kez kezet mos es hosszadalmas.
2024. máj. 16. 13:43
 26/28 anonim ***** válasza:
70%

#22-23: sajnálom, de kb. itt tart a magyar kórházak dietetikája illetve konyhája ilyen ételekre képes.

Az egy dolog, hogy ők a saját elképzelésük szerint akarnának valami vega kaját főzni, de legtöbbször olyan nevetségesen csapnivaló és rossz a végeredmény, hogy még valami komédiába sem való.

Voltam Csehországban még 2011-ben kórházban 3 hetet, ott képesek voltak kompromisszum nélküli vega kosztot adni, hetente 1x volt szójaszelet, azonkívül csupa standard vega kaja, egész ehető volt.

Magyar kórházakban ugyanez vagy ehetetlen vagy ötlettelen.

2024. máj. 19. 21:53
 27/28 anonim ***** válasza:
31%

21-es vagyok.

"Remélem perelhető a kórház ha valakinek allergiás reakciói lesznek a kajától amit ráerőszakolnak."

Nem nevezném ráerőszakolásnak, hiszen ők úgy gondolkodnak: ha valakinek ilyen igénye van, oldja meg saját maga, de kétségtelen, hogy nagyon röhejes, hogy 2024-ben a magyar kórházakban a vegán diéta még mindig valami sehol-sem-látott dolognak minősül, miközben azért már egy népesebb vegán közösség van az országban ill. az alapanyagok itt is elérhetők.

2024. máj. 19. 21:56
 28/28 anonim ***** válasza:
A legutóbbi kórházi látogatásomon (kb. 2013) “vegetáriánus vacsora” néven kiszúrták a szemem egy FÉL fehér kiflivel.
aug. 8. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!