Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha mindenevő ismerőshöz...

Ha mindenevő ismerőshöz mentek vendégségbe, elvárjátok, hogy készítsen vegán fogást is? Ha mindenevő megy hozzátok, készítetek neki húsos fogást?

Figyelt kérdés
febr. 22. 16:13
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
31%
Én nem főznék vegáknak külön. Egyen otthon füvet, meg falevelet, nálunk normális kaja van. Nem tetszik, nem kell hozzánk jönni, ilyen egyszerű.
márc. 16. 16:52
 22/25 anonim ***** válasza:
43%

Kérdező, annyira egyszerű egy vegánnak vegán kaját adni. Pl egy egyszerű menü: zöldségleves, héjában sült vagy főtt krumpli lila káposztával, gyümölcs. Vagy sült krumpli (hasábburgonya). Kukoricás párolt rizs. Tökfőzelék (pl én kedvelem.) Tofu ropogósra sütve.

Krumplipüré pl vegán margarinnal vagy olívaolajjal. Tepsis hagymás krumpli. Italnak limonádé, tea vagy gyümölcslé.

Ezeket a nem vegánok is meg tudják enni, inni.

Nem szükséges semmi speciális, vagyonokba kerülő bigyó, teljesen egyszerű is lehet a vegán táplálkozás.

De egy vegán nem biztos, hogy el tudná készíteni a húst (és nem is akarná).

Pl én nem tudok húst készíteni. De remélem, hogy nem is azért jön hozzám vki, hogy húst egyen, hanem a kapcsolat miatt.

márc. 20. 18:01
 23/25 anonim válasza:
45%
Nincsenek vega/vegán barátaim, nem konfrontálódok ilyen emberekkel, volt hogy jóba voltam egy kettővel, de egy idő után elhidegültünk a nagy ellentetek miatt.
ápr. 9. 19:08
 24/25 anonim ***** válasza:
50%
Nincsenek vegán ismerőseim, de nekem azon múlna hogy fordított helyzetben hajlandóak-e nekem nemvegán ételt is csinálni. Mivel ha én főzök nálam 10-ből 9-szer a vegán módra elkészíthető dolgokat sem úgy csinálom, nekem egy vegán fogás olyasmi, amire igenis elő kell készülni és külön be kell tervezni, odafigyelni, hogy rutinból nehogy velekerüljön valami egyébként odavaló. Oliva kivételével olajok (és margarin) helyett kizárólag zsírt vagy vajat használok, más nincs is otthon, paradicsomos káposztába füstölt szalonnát főzök bele, stb.
jún. 13. 14:41
 25/25 anonim ***** válasza:
21%
24: a vegán azért vegán, mert semmilyen módon nem támogatja az állatok kihasználását, tehát ha neked megcsinálná a csülkös pacalt zsírral csak azért, mert a csúcsragadozó éned egyszer nem bír valami szenvedésmenteset enni, akkor nem lenne vegán.
jún. 16. 23:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!