Ha mindenevő ismerőshöz mentek vendégségbe, elvárjátok, hogy készítsen vegán fogást is? Ha mindenevő megy hozzátok, készítetek neki húsos fogást?
Nem várom el, és nem is készítek.
Megbeszéljük és "batyus" vendégséget tartunk. Mindig, ugyanis az nem járja, hogy egy ember főz 5-6 másiknak, amiből van pl egy laktózos, egy vegán (baránőm) meg egy gluténérzékeny (én), aztán kapjon agyfszt.
Amikor csak a barátnőm jön át vagy én hozzá, akkor természetesen készülünk egymásnak, de ha már 3-4-en vagyunk, akkor nem, mert tényleg nettó agybaj.
Batyuskor mindenki a sajátját.
Alaprágcsát, üdítőt, kávét, alkoholt vesz a házigazda, de a többit hozzák magukkal a vendégek és közösen megsütjük-megesszük.
Sokkal egyszerűbb, és nem járunk úgy, hogy pl "én ezt nem szeretem, nekem ez túl csípős, túl sós, sótlan, utálom a rozmaringot, miért pácoltál vele" és sorolhatnám.
10-es: legalább ne írj hülyeségeket, ha már kötözködni akarsz.
Szerintem még nem hallottál az asztmáról (allergiás betegség, fuldokló köhögéssel jár) - és több olyan intolerancia létezik, ami nagyon hasonló tüneteket okoz.
Mellesleg nem hiszem, hogy te jobban tudod, mont az erre szakosodott orvosok!
Nem várom el a vendégségben, hogy legyen vegán étel, nem szívesen adok plusz munkát senkinek sem. Ha esetleg van, az jól esik, de csak emiatt kellemetlen is ha plusz időt kell valakinek a kajával foglalkoznia (tehát ha mindenki eszik belőle akkor oké, de csak nekem ne legyen tojás nélkül panírozott rántott karfiol).
Az különösen kellemetlen, amikor valaki szívességből valami egyáltalán nem finom, először készítendő cuccot csinál, és nekem úgy kell tenni, mintha örülnék, miközben nem is esik jól, vittem is sajátot, és tudom hogy nyűg volt a készítése.
Ha vendégül látunk mindenevőt, és nekem kell főzni, akkor sem csinálok olyan kaját, amiben állati eredetű étel van. Egyszerűen nem adok ki pénzt azért, hogy állatok szenvedjenek.
Én magam eszem mindent, férjem vegetáriánus. Ha vegán vendéget várnék, igyekezném minél alaposabban kikérdezni, mik az igényei. Ahogy bármilyen más speciális diétát folytató embernél is. Ha a család gyűlik össze, akkor pedig a közös nevezőre törekszünk, hogy olyasmi legyen a menü, amit mindenki ehet és ne kelljen ötfélét főzni (tehát vegetáriánus, laktózmentes, cukorbetegnek megfelelő és hisztaminmentes is - na, ez nem egyszerű kombó).
De ha én mennék egy vegánhoz, fel se merülne bennem, hogy húsos ételt kéne készítenie. Attól még, hogy szoktam húsféléket, tejet, tojást is enni, semmi szükségem arra, hogy minden egyes étkezéshez egyek ilyet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!