Tényleg vannak vegánok, akik már attól kiborulnak, ha húshoz használt (és elmosott) kés stb.-vel készítették a zöldséges ételt, amit esznek? Ha igen, miért?
Sok álszent az emberes példán kiakad :D
Olyan ez, mint amikor hisztiztek a strandos emberhúsos vegán aktivista akción, mert látják a gyerekek, de ahelyett hogy a lelketek mélyére néznéztek, és rájönnétek, hogy nem kéne olyat csinálni élőlényekkel, ami nem való a gyereknek, inkább problémáztok. Puzsér is nagyon jól megmondta.
A vegánok 95%-a nem akad ki azon, ha ugyanazon a serpenyőn valaha húst sütöttek, vagy a késsel húst szeltek. Sőt, megsúgom, a vegánok 95%-a azon sem akad ki, ha a vegán kajája érintkezik hússal, mert a vegán (csak hogy méginkább elcsépeljem a szót) az állatok szenvedése miatt lett az ami, nem pedig azért mert undorodna a kajáktól. A maradék 5% meg bohóc, akivel nem kell foglalkozni. De biztos nagyon jó ezen a pár elborult agyún nevetgélni, meg kifigurázni ezáltal az összes vegánt, mint komolyabban foglalkozni azzal, hogy a jelentős többségük mégis miért hagyta el az állati eredetű termékeket.
Miért kéne elfogadni kérdésre. Miért kéne ne lehetne elfogadni?
Szerinted nem normális, oké, akkor te ne viselkedj így személyesen. Miért zavar téged, ha valaki így eszik, ha neked még az is kérdéses, hogy létezik-e ilyen, ergo nem találkoztál vele? Konkrétan nem érint téged a dolog, csak felesleges hőbörgés.
Ez olyan, mint amikor az abortusz ellenesek beledumálnak más abortuszába, pedig ha ellenző, akkor elég lenne ha ő maga nem megy abortuszra, mert pontosan annyi tartozik rá. Vagy amikor a homofóbok vergődnek, hogy undorító azonos neművel kúrni és ezért nem akarnak egyenlő jogokat a melegeknek. Holott a saját életében ha nem tetszik az ilyesmi, akkor elég, ha ő nem kúr a saját nemével, nem szabhatja meg másnak, hogy az mit tegyen.
A félreértések elkerülése végett, nem vagyok vega. Eszem állati eredetű dolhokat, sőt húst is (mértékkel, meg nem minden nap, de eszem). Szimplán hányni tudnék attól, hogy mindig van valami gyökér, aki kitalálja xy dologról, ami egyébként marhára nem érint senkit azon kívül, aki így él, hogy nem normális és erre hivatkozva ugat bele a másik életébe.
Egyébként nekem volt egy barátnőm még gimiben, aki orvosi utasításra nem ehetett húst. Egy csomó tanár, kolis nevelő jól lehordta minden hülyének a "hülye hóbortja" miatt. Holott marhára nem érinti őket, hogy xy random diák mit eszik, akár orvosi utasításra, akár nem. Azt mondjuk nem tudom, hogy neki figyelnie kellett-e olyasmire, mint a gluténérzékeny embereknek, hogy ne egyen olyasmit, ami akár csak érintkezett az adott étellel, amit nem ehet. De ha van ilyen, hogy valaki orvosi javaslatra nem eszik húst és figyelnie kell arra, hogy ne használjon olyan evőeszközt, stb dolgot, ami érintkezett hússal... Elég csúnya lenne beszólni neki.
Meg ha nincs is mögötte orvosi utasítás, csak elvek. Miben más, mint pár vallási előírás?
"mint amikor az abortusz ellenesek beledumálnak más abortuszába, pedig ha ellenző, akkor elég lenne ha ő maga nem megy abortuszra"
Hogy lehet ennyire borúsan látni? Azért abortuszellenes, mert védi a magzatot, nem azért mert akármennyire is érdekli hogy más nő mit csinál. A vegán is azért pofázik bele abba, hogy mit kajál valaki, mert az állatot akarja védeni, nem azért mert érdekli Hörömpöli István Aladár miskolci lakos étkezési szokása.
#27 Nincs itt semmi borús látásmód, ez tényleg csak a beleugatásról szól, akár a vegák kioktatásáról van szó, akár az abortuszellenesekről.
Az abortuszellenesek kvára nem a magzatot/gyereket védik, hiába hazudják azt maguknak. Csak tévedj át egy ilyen kérdés alá mondjuk a politika kategóriába, és nézd meg mit állít a legtöbb kommentelő. Hogy az abortusz a felelősség alól való kibújás, amit nem lenne szabad hagyni, meg kell szülni a gyereket. Kvázi úgy tekintenek a gyerekre, mint egy büntetésre, amit vállania kell a nőnek, még ha ezt nem is mondják ki.
Érdekes, nekem még egy vegán nem szólt be arra, hogy mit eszem. Ellenben a mindenevő ismerőseim, amikor egy ideig nem ehettem húst orvosi javaslatra (más állati eredetű dolgokat fogyasztottam, kivéve tejtermékek a laktózérzékenység miatt). Rendszeresen megkaptam, hogy hülye hóbort, "egészségtelen", stb. Olyan emberektől, akik havi egyszer esznek bármi zöldséget, pedig beleférne, meg mindenféle trash-t összezabálnak. Van aki még a laktózérzékenységembe is beleugat, hogy hóbort. A vegák nem csinálnak ilyet, ehetek mellettük húst. A nem vegáknál meg ha együtt eszünk, és húsmentes dolgot eszek, megy a rosszalló csodálkozás, hogy mégis mit csinálok. Milyen érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!