Szerintetek a baconbe tekert tofu szentségtörés?
Ilyet sütöttem nemrég kizárólag magamnak (mindenevő vagyok), mellé bulgursalátát. Vegán ismerősöm kiakadt, undort láttam az arcán, míg húst fogyasztó másik ismerősömön szintén megütközést véltem felfedezni, nem értette a párosítást.
Csak szerintem nincs ezzel semmi gond? Oké, hogy a tofu a vegán konyha alapterméke, de miért ne lehetne párosítani bármivel? Szerintem ez semmivel nem elvetendőbb, mint a sárgaborsó főzeléken a pörkölt mint feltét.
Én vegán vagyok, és nagyon örülök neki, hogy ilyet fogyasztasz - nem is annyira vegán szempontokból, sokkal inkább társadalomegészségügyi okokból. Az a baj a hazai táplálkozási szokásokkal, hogy a többség ugyanazt a néhány fajta ételt fogyasztja rendszeresen, el vannak a maguk kis tökéletesnek gondolt, valójában azonban primitív világában. Az ilyen apró lépések, amelyek során az újonnan megismert növényi eredetű alapanyagot valaki a saját ízlése szerint feldolgozza, elkészíti, elfogyasztja, jelentősen hozzájárul a változatos táplálkozáshoz, végső soron az egészségesebb élethez.
Sajnálom, hogy ezt írom, de a vegán barátod valószínűleg az az erőszakos fajta, aki még egy vegetáriánust is lenéz, a húsevő ismerősöd pedig tipikus szűklátókörű, Balkánon szocializálódott magyar.
Javaslom neki Dél-Kelet Ázsiát. A tofu nem vegánoknak kitalált étel, a tofu egy étel, ami történetesen vegán. Pont ugyannyira fura, mintha spárgát tekertél volna baconbe, vagy ráteszel egy szelet sonkát az avokádós pirítósodra.
Azt még megérteném, ha arra nézett volna furcsán, hogy egy direkt húsalakúra kialakított vegán húspótlékot tekersz baconbe, de a tofu nem a vegánság találmánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!