Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok, ti elvárjátok, hogy...

Vegánok, ti elvárjátok, hogy a gyereketek se egyen állati eredetű dolgot?

Figyelt kérdés

2023. aug. 15. 16:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Senkitől nem várom el, így a gyerekemtől se. Ez mindenkinek egy érett és egyéni döntés kell, hogy legyen.
2023. aug. 15. 16:45
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Nyilván preferáljuk, ahogy a nem dohányzó is azt preferálná, ha a gyereke sem cigizne, de a végén úgyis ő dönti el.
2023. aug. 15. 18:09
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Nem. Sem tőle, sem mástól.
2023. aug. 16. 08:44
 4/12 anonim ***** válasza:
34%

3.: Ez azért helytelen, mert a vegánság (vagy veganizmus) már alapból az állatok érdeke miatt létezik. Tehát az, hogy "elvárod" vagy "szeretnéd", elméletileg alapnak kéne lenni. Más kérdés, hogy ezt nem jó erőltetni, és egyáltalán nem célravezető, ha csak elkezdesz erről papolni, de az igenis hozzátartozik a veganizmushoz, hogy próbáld terjeszteni.

1.: Egyetértek, ennek csak akkor van értelme (és úgy várható el), ha az adott személy belátja, hogy neki és minden más élőlénynek ez jó. Ha nem, és csak rá van kényszerítve, úgysem tartja meg a szokását, és amint elkerül otthonról, venni fogja a húst és egyebeket. Szóval nevelés, nevelés, aztán vagy sikerül vagy nem.

Kérdező: Jól sejtem hogy vegán lettél, és szeretnéd ha a gyermeked is áttérne?

2023. aug. 20. 17:56
 5/12 A kérdező kommentje:

Nem, én nem vagyok vegán, gyerekem sincs (és isten mentsen mindkettőtől) :D Egyébként ha mindkettő igaz lenne, biztos nem kényszeríteném rá

Csak úgy eszembe jutott a kérdés, amikor a facebookon láttam egy cikket valamilyen vegetáriánus témában, és alatta a kommentszekcióban írták többen, hogy egy 5-6 éves gyerekre biztos a szülei erőltetik a vegán/vega életmódot. (Ami egyébként nem igaz, az én nővérem ugyanilyen idősen úgy döntött, nem eszik húst, mert sajnálta az állatokat. Soha nem erőltette senki, más vega nincs is a családban)

2023. aug. 20. 18:46
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

"de az igenis hozzátartozik a veganizmushoz, hogy próbáld terjeszteni."

Bízd rám, hogy mit és hogyan csinálok, rendben?

2023. aug. 20. 19:54
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Leírtam hogy miért, értelmezd.
2023. aug. 20. 20:21
 8/12 anonim ***** válasza:
63%

Jó, akkor te is értelmezd: a magad dolgával törődj! Ahhoz van közöd. Az én dolgomba ne ugass bele!

A magadfajták miatt rühellik a vegánokat.

2023. aug. 20. 20:37
 9/12 anonim ***** válasza:
41%
5: más az, amikor erőltetik egy tininek és más az amikor úgy nevelik a kisgyereket. A vegán alapjáraton elutasítja azt, hogy az állati származékok táplálékok, egyértelműen nem fogja két vegán szülő a gyerekét húsevővé nevelni, mivel nem feltétel a fejlődéshez, vegánként is lehet a gyereknek 0 napos kortól nevelkedni és élni, még egészségesebben is mint egy mindenevő. Az 5-6 éves gyerekre nem rá van erőltetve. A 15-16 éves az más tészta, ott lehet erőltetni de semmi értelme, az majd eldönti hogy mit akar (cél az infóátadás lehet). Az átlag gatya IQ-s kommentelő nyilván ezt nem látja át.
2023. aug. 20. 23:38
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
Na most fogd be a pofád! Én nem a szaros térítő szektátokhoz tartozom! Mindenkinek a magánügye, hogy mit zabál és hogy él! Egy szarházi vegánnak sincs joga ebbe belepofázni, ezt jól vésd abba az egybites csökött agyadba!
2023. aug. 21. 00:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!