Azokat a vegánokat kérdezem, akik az állatok jogai miatt lettek azok. Hogy álltok pl. a disznósajthoz?
Nem vagyok vegán, de te logikád alapján ha egy embert megölnek, akkor utána akár meg is lehet enni, mert legalább valami haszna legyen szerencsétlennek?
Ha valaki vega/vegán és az állatok életét védi, nem fogyaszt olyasmit, amihez meg kell ölni az adott állatot, az utána sem fogja elfogyasztani a belöle készült élelmiszert, mostmár mindegy alapon.
Az egésznek ugyanis az az eredetil logikája, ha nem vagy kevesebb húst vesznek meg, akkor idövel kevesebb állatot fognak levágni, illetve tartani, mert ha a nyakukon marad egy csomó hús, vagy vágóállat, akkorabból csak veszteségük van. De ez csak akkor müködik, ha a nem fogyasztják el azt az állatot, ami már nem él.
3.
Nem teljesen vagyok biztos benne, hogy értem, hogy az első mondatoddal mit akartál mondani.
"te logikád alapján ha egy embert megölnek, akkor utána akár meg is lehet enni, mert legalább valami haszna legyen szerencsétlennek?„
Ha jól értem, ezzel arra akartál reflektálni, hogy a vegánok úgy tekintenek minden élőlényre, mint a saját fajtársaikra? Én nem tudom, hogy ez így van-e.
Én értem, hogy az is a céljuk, hogy ha kevesebb húst vesznek, kevesebbet állatot gyilkolnak le. Gondolom egyébként nem csak ennyi, kb. egyénenként változik, pontosan miért nem csinálják. De ettől még ez egy érdekes kérdésnek tűnt, hogy "ha már büdös valami, hogyan büdösebb?„ alapon.
A 3-as vagyok, bocs, elég félreérthetö lett az elsö mondatom.
Ezzel csak arra akartam utalni, hogy attól, hogy egy élölény nem él, még jogos "felhasználni" azon a címen, hogy neki már mindegy.
Tehát azt, hogy a késöbbi felhasználás nem semlegesíti egy állat elpusztítását.
Elnézést, ha a hülye fogalmazás miatt nem az jött át, amit akartam.
Nem tudom, a vegánoknak egy szinten van-e az ember és az állat, ezt tölük kellene megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!