Milyen gyümölcsöt/zöldséget lehet magában előkészítés nélkül enni?
Eddig ezeket eszem:
- kígyóuborka (a héját nem vágom le)
- kiwi (szintén héjjal)
- paradicsom
- savanyú káposzta (pl kis dobozból)
- alma
- körte
- sárgarépa
Tudnátok még olyat mondani, amit nem kell előkészíteni vagy ilyesmi, csak megmossa az ember és eheti azonnal?
A savanyú káposzta mar el van készítve, nem nyers, tehát ilyen alapon bármilyen konzerv zöldséget vagy gyümölcsöt megehetsz. Amúgy az összes gyümölcs ehető nyersen.
Zöldségeknel a zeller, szarzeller, avokádó, paprika, saláta....
Nyilván úgy értettem, hogy ÉN nem készítem elő. Hogy nekem ne kelljen ezzel időt pazarolni.
Nyilván a paradicsomot is leszedte valaki a mezőn stb.
Köszi a tippeket azért. Várom, ha még van.
Előremosott zacskós leveles zöldek (rukkola, spenót)
Más leveles zöldek, de ezeket mosd meg: petrezselyem zöld, bazsalikom,
Összes gyümölcs ehető nyersen.
Zöldségeknél pl saláta cukkini ehető még nyersen, lilahagyma, póré, retekfélék.
Karalábé
Lilahagyma
Fejes/vöröskáposzta
Cékla
Minden zöldséget, minden gyümölcsöt, és minden ehető vadnövényt lehet, SŐT AJÁNLATOS nyersen fogyasztani. Vannak persze keményebb rostú zöldségek, ezekből csak a zsenge részek, illetve fermentálás (nem esetes savanyítás!!!) után a többi rész is élvezhető.
A mai étrend legnagyobb átka, hogy szinte kizárólag feldolgozott élelmiszert (élelmiszernek látszó tárgyat) fogyasztunk, ami hamar a bélflóra felborulásához vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!