"növények is élőlények és nekik is fáj, ha leszedik őket"
Ez valami új kutatási eredmény? Linkelnéd a publikációt? Érdekelne.
#kérdező
Nem.
8as, ha egy almát leszakítasz a fáról, a fa hoz ukst.
Megölsz egy tehenet, ott vége.
"Megölsz egy tehenet, ott vége."
Ha kivágod a fát akkor már az sem terem almát. Szóval nem minden tehenet vágnak le.
Ez már elég erőltetett, szerintem mindenki érti mire gondolt a 12-es.
De ha ennyire ki akarod forgatni: nem biztos, hogy a kivágott fa nem terem soha többé, több fafaj is képes nagy eséllyel kihajtani újra kivágás után. :)
A tehén nem fog kihajtani újra..
11-es Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de valóban kutatott terület régen.
A 13-as kivágást írt, én neki válaszoltam.
Azt nem tudtam hogy ma már van mód húsfogyasztásra úgy, hogy ne oltsuk ki az adott állat életét, csak sebesült legyen. Ha van már ilyen, az komoly tudományos áttörés - bár én a konstans kínzással se értek egyet.
Hát, én kicsit megbízhatóbb forrásra gondoltam volna mint egy blog vagy egy home videó. :D
Az nyilvánvaló hogy valamiféle érzékelése van a növényeknek (pl. a fény fele tudnak növekedni) de ez nem jelent központi idegrendszert.
Amúgy józan paraszti ésszel azért se lenne logikus a fájdalom náluk, mert több növény "direkt" azért növeszt színes, finom, illatos termést hogy az állatok megegyék, segítve a magok széthordását és ezáltal a szaporodást. Ezek után nem lenne sok értelme a fájdalomérzetnek (aminek jelentése: "ezt ne csináld tovább!").
Mit számít hogy gyökerestől vagy sem? A tehén nem fa, azt nem tudod kicsit vagy jobban kivágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!