Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok ti honnan...

Vegetáriánusok ti honnan szereztek finom és egyszerű recepteket?

Figyelt kérdés
Egy hónapja vagyok vegetáriánus és kezdek ráunni a tésztára, főtt krumplira, tojásra. Itt falun egyébként rohadt nehéz is beszerezni olyan alapanyagokat, amiből nem csak a hagyományos húsos ételeket lehet elkészíteni.

2022. jún. 27. 14:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Manapság nem gy van mint amikor gyerek voltam.

Faluban a nagyszüleim minden évben tele ültették a kertet.

ÉS mindenki így tett szintén.

Nem mondom hogy mindig minden elég volt, de nagyon sok zöldségünk gyümölcsünk volt. Manapság ugyan abban az útcában ahonnan kihaltak az idősek, 2 háznál van valamilyen fajta zöldséges rész a kertekben néhányan gyümölcsöket hajlandóak voltak megtűrni amúgy ja boltból veszik a Spanyol meg holland zöldséget, gyümölcsöt, amúgy a kert gyep, néhány helyen némi virág, egy rakat fát kivágtak. Trambulin meg medence van helyette azt annyi.

2022. jún. 27. 16:05
 12/16 anonim ***** válasza:
14%

"Nincs már háztáji, vagy is van, de csak 1% annak, ami 30 éve volt, az meg szinte mind saját felhasználásra van. A helyi boltokban meg minimális a zöldség, gyümölcs kínálat. Falun piac sincsen okosok."

Manapság a fogyasztói társadalom sajnos már a háztáji gazdálkodást sem túri meg.

2022. jún. 27. 16:10
 13/16 anonim ***** válasza:
93%

Megtűrni megtűri, de nekem is csak pár sor zöldség van, kis paprika, kis paradicsom, kis újhagyma, egy sor borsó és itt vége. Ha pénzügyileg nézem, ez sem éri meg, csak az íze miatt ültetem, mert össze se hasonlítható a boltival. A maradék kertben gyümölcsfák és bokrok vannak. Azokkal relatív kevés a munka, ellenben boltban aranyárban megy.

A gyümölcs leszedése munkaigényes, nem találni rá embert, ezért drága a boltokban, az ipari zöldség termesztés viszont nagyon hatékony, azzal nem lehet versenyezni háztájiban.

2022. jún. 27. 16:20
 14/16 anonim ***** válasza:
Akkor rosszul fogalmaztam, mert inkább a megnehezíti a jó kifejezés.
2022. jún. 27. 16:36
 15/16 anonim ***** válasza:
78%

Megyeszékhelyen lakok, ide hordják piacra a falusi zöldségeket, bocsi :D

Viszont a környéken működnek termelői doboz kiszállítások. Illetve, ha jót akarsz enni, úgysem úszod meg az alapanyag rendelést / beszerzést. Fűszerek, hüvelyesek, rizs, (ál)gabonák. Elállnak.

Viszont oldd meg, hogy változatosan étkezz, sok zöldséggel, mert így se erőd, se energiád, se egészséged nem sok marad :/

Amúgy:

A Street Kitchen vega részlege tényleg tök jó. Én bírom Főzelékes Ferit és Dulminát is (ő kevésbé fűszeresen főz). Illetve Steiner Kristóf receptjei közül a chilis bab nálam alap darab.

Viszont nagyon sokszor csak alapanyagokra keresek rá, az alapján választok valami szimpatikus receptet és percek alatt elfelejtem, hogy honnan jött.

Nemzetközi viszonylatban: én is az indai kajákat tudom ajánlani, meg hogy próbáld ki, bejön-e, mielőtt nagybevasárolsz hozzá. (Erős ízek, jellegzetes fűszerek, az ismerőseim fele imádja, fele utálja, átmenet nincs.)

Ha megfogható könyvet is szeretnél, Pap Judit: Ezerízű vegán konyha, esetleg Rose Elliott: Nagy vegetáriánus szakácskönyv (antikvár).

Panelban:

- csíráztás

- mikrozöldségek

- esetleg balkonkertészet, ha ban hol.

2022. jún. 27. 18:46
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Neten inspirálódok, magyar és angol nyelvű oldalakról. Azért írom, hogy inspirálódok, mert ha nem beszerezhető valami, akkor kihagyom, vagy helyettesítem. Leginkább alapanyag szerint keresgélek. A vegetáriánus fehérjeforrás nem csak a tojást jelenti. Fő vegetáriánus táplálék a gabonaféléken kívül a különféle hüvelyesek, mint fehérbab, tarka bab, egyéb babfélék, sárgaborsó, lencse, csicseriborsó, zöldborsó, gomba. Ezek televannak többek között vassal is, és értékes vitaminokkal. Gondolom vidéken is be lehet szerezni babféléket, és lencsét. Változatosan lehet belőlük főzni ha az ember kibővíti a recepttárát, és változatos vitaminokhoz juttatnak a zöldségeken kívül is. Én Pesten élek, de a attól még a legtöbb zöldség amit vásárolok, az a hagyma, répa, zeller, káposztafélék, retekfélék, ritkábban veszek céklát, vagy tököt, paprikát paradicsomot. Ezek alap zöldségek, és nem drágák.

Tegnap fehérbabból akartam főzni, rákerestem a neten, és az angolok paradicsomos fehérbab ételét készítettem el, mert volt itthon paradicsom konzerv.

[link]

Ezt pirítóssal ettem.

Ma sárgaborsóból készítettem egy ragut, a neten találtam egy szimpatikus receptet, kicsit átalakítottam. Tepsiben sült gyökérzöldségeket készítettem, és ezekkel tálaltam. Találtam egy sárgaborsó fasírt receptet is keresgélés közben, amit elmentettem későbbre, mert imádok vegetáriánus fasírtokat csinálni.

A legegyszerűbb nekem mindig valamilyen ragu, és köret, vagy sütőben sült dolog. Ajánlom a mediterrán vidékek konyháját, ezekhez a legtöbb alapanyag vidéken is könnyen beszerezhető szerintem, csak néhány zöldfűszert kell beszerezni.

2022. jún. 28. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!