Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Bab mellé minimum mennyi...

Bab mellé minimum mennyi gabonafélét kell enni a teljes értékű fehérjék miatt?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy a babban nincsenek teljes értékű fehérjék, ahogy a legtöbb növényben, ezért kell enni mellé gabonafélét is. De nem mindig szeretnék sokkal többet enni az ajánlottnál.
2022. máj. 11. 16:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlom vagy a Daily Dozen alkalmazást, vagy a Cronometert. Az előbbi a Greger féle TÉNÉben segít, sokkal egyszerűbb, az utóbbit picit bonyolultabb vezetni, de pontosabb képet kapsz vele. Egyébként használhatod az úgynevezett tányér módszert is.
2022. máj. 11. 19:30
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
A gabonákban sincs teljes értékű fehérje.
2022. máj. 12. 09:38
 3/9 A kérdező kommentje:
Tudom, de állítólag a kettőben együtt már van.
2022. máj. 12. 09:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Gabona+hüvelyesek=teljes értékű fehérje

Gabona+olajos magvak, diófélék=teljes értékű fehérje

Nem is kell egyszerre enni ezeket, a szervezet úgyis hasznosítja. Egyébként a szójabab, és a gombák önmagukban teljes értékű kiegyensúlyozott arányú fehérjéket biztosít. (Többi növényben is teljes értékű fehérje van, csak nem kiegyensúlyozott arányban, ezért mondják h hiányos)

2022. máj. 12. 13:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Táplálkozástudomány könyvből kimásolva teljes ertekuek:

Buza, huvelyes

Barnarizs, huvelyes, szezammag

Kukorica, huvelyes/szoja , buza, barnarizs

Szezam, bab, mogyoro, szoja

2022. máj. 12. 15:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Ez remek, csak ebből nem derül ki, mi a válasz a kérdésre. Pl. főzök 100g babot a példa kedvéért. Búzának elég az a liszt, ami mondjuk a rántásban van, ha úgy készítem, vagy ajánlott még x gramm kenyeret is enni? De beszélhetünk bab-rizs, vagy akár borsó-rizs kombóról.
2022. máj. 12. 15:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Nyilván többet szoktam főzni egyébként.
2022. máj. 12. 15:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Mivel nem reagáltál a 2 alkalmazásra, amit említettem, úgy veszem, hogy ez a módszer nem ideális neked :D

Szerintem ami neked való lesz, az a tányér módszer, amit belinkelek:

[link]

Remélem ennek a videónak a megnézése segít majd megérteni, hogyan kell összeállítani egy növényi étrendet. A videó végén szó esik az ételpiramisról is.

2022. máj. 12. 17:35
 9/9 A kérdező kommentje:
#8 Bocsánat, köszi, meg fogom nézni őket, ahogy a videót is :)
2022. máj. 12. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!