A vegánsággal összeegyeztethető, hogy az ember burger kingben egyen vegán hamburgert?
Néztem egy spártai kihívás videót a youtubeon és a készítő állítása szerint vegán és a verseny után megállt egy csomó helyen kajálni pl. burger kingben. Persze sok ember sok különböző ok miatt lesz vegán, de mivel ez egy elég extrém diéta ezért az esetek többségében a morális okok és érvek miatt lesz az. Pl. ha az ember úgy gondolja, hogy vegán módon fog étkezni kivéve a méz fogyasztást akkor már nem is vegán.
És tudtommal a méz fogyasztás azért tiltott mert az a méhek "tulajdona" nem szabad tőlük elvenni stb.
De ha ennyire figyelünk az állatokra, hogy még a mézet sem esszük meg amit amúgy már elvettek a méhektől de jó értem... akkor is el lett véve a méhektől és ez gáz ezért nem eszik meg.
Szóval akkor az viszont nem gáz, hogy egy olyan helyen vesz kaját valaki amelyik hely abból él, hogy marhákat ölnek meg és eladják a húsukat a hamburgerben? Mert nyilván a vásárlással támogatja ezt a helyet.
Persze a legtöbb helyen ahol lehet kaját venni ott húst is lehet venni, pl. egy átlag bevásárlóközpont. De azért az más nem? Egy bevásárlóközpontnak nem a hús értékesítés a fő profilja, egy hamburger étteremnek viszont szerintem sokkal inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!