Az aloe ehető vagy nem?
NEM MINDEN FAJTÁJA EHETŐ!
A legismertebb ehető fajok közé tartoznak a következők: arborescens, barbadensis, aristata, brevifolia, ciliaris, ferox, saponalia, striata,, variegata és a juvenna.
Ha sikeresen azonosítottad a növényedet, és megbizonyosodtál arról, hogy valóban az ehető fajták közé tartozik, a következő nagyon fontos dolog, amit tudnod kell az az, hogy melyik része fogyasztható. Az Aloe Vera levele ugyanis 3 részből tevődik össze: a külső, zöld “bőr“, amelyet egy úgynevezett latex réteg követ, ezalatt pedig a gél található. Ezen alkotórészek közül a gél az, amit érdemes fogyasztani. Az aloe vera gél kinyerésének módszere a következő: Vágj le egy tetszőleges méretű levelet a növényedről. Ezután vágd le először a levél két oldalán található tüskés részt, majd óvatosan vágd le a bőrt a levél mindkét oldaláról. Ha ezzel megvagy, vágd fel az aloe vera gélt kockákra és alaposan mosd át, hogy véletlenül se maradjon rajta a latex rétegből. Erre azért ügyelj, mert a latex réteg aloint tartalmaz, ami kis mértékben fogyasztva hashajtó hatású, míg nagy mértékű fogyasztása akár végzetes is lehet. Könnyen felismerhető, hiszen egy sárgás, folyékony réteget képez a bőr és a gél között, valamint erősen kesernyés íze van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!