A szejtán gyulladást okoz a szervezetben?
Vegánként sok szejtán alapú ételt készítettem már, persze nem minden nap azt eszem, de heti kétszer szoktam.
Dr. Tihanyi oldalán olvastam, hogy gyulladásokat okoz. Igaz?
Az a Dr. Tihanyi elég sok mindent ír, ami nem igaz, vagy legalább is nem teljesen.
A szejtán egészséges embernek nem okoz semmit,csak annak, aki gluténérzékeny. Viszont aki az, az nem majd valamikor kap gyulladást, hanem gyakorlatilga azonnal hasgörcsöket meg erös hasmenést napokig.
Szóval fogyaszd nyugodtan a szejtánt és olvass kevesebb rémhírterjeszö cikkeket.
#4 A búzasikér nem adalékanyag, hanem a búza része. Gyakorlatilag koncentrált fehérje, ami a sima lisztben is megtalálható, csak kisebb arányban. Nemcsak a vegánok fogyasztják, hanem mindenki, aki eszik péktermékeket és tésztákat, amik nem kifejezetten gluténmentesek.
A legtöbb vegán pedig nem egészségügyi indokból választja a növényi étrendet, tehát nem állítják, hogy az állati eredetű élelmiszerek gyulladást vagy mást okoznának. Problémát a túlzott fogyasztásuk, vagy az érzékenység okozhat, ugyanúgy mint a szejtán esetén.
"#4 A búzasikér nem adalékanyag, hanem a búza része. Gyakorlatilag koncentrált fehérje, ami a sima lisztben is megtalálható, csak kisebb arányban."
Sokkal kisebb arányban, hiszen a fehérlisztből nemcsak a korpát és a búzacsírát vonják ki, hanem a sikér egy részét is.
Tehát:
A búzaszem legnagyobb arányát a fehér liszttest alkotja, mely a szem 82%-át teszi ki, ezenkívül fontos alkotó még a csíra és az aleuronréteg, amely a liszttestet védi-takarja. A fehérliszt szinte kizárólag a liszttestből származik, aminek 80%-a keményítő, és ezt még 4-5% cukor is kiegészíti. Az ásványok, a természetes katalizátorok és esszenciális aminosavak legnagyobb része a búzaszem többi részében, a csírában és a héjban találhatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!