Most akkor mégis egészséges a vörös hús és a feldolgozott élelmiszerek (felvágottak) és nem okoznak rákot?
Mivel semmi, de semmi tudományos érv/kutatás nincs megemlítve, ezért ezzel a cikkel nem érdemes foglalkozni.
A feldolgozott élelmiszerekre meg végképp nem vonatkozik, mert a cikkben nem a magyar élelmiszerekröl van szó, ami kifejezetten katasztrófális: amikor a felvágottakban nagyrészt szeparátorhús (ipari hulladék) van igazi helyett és ez is 50% alatt, szója, keményítö és egyéb ipari töltöanyagok, akkor azt a világ legtöbb részén hulladéknak minösítenék és nem élelmiszernek.
A nagyüzemi körülmények között felhizlalt állatok húsa minden csak nem egészséges, főleg ha ezeket még fel is dolgozzák és mindenféle adalékanyagokat tesznek hozzá.
Ehhez nem kell semmilyen cikk, meg tanulmány hogy ezt az ember átlássa.
Viszont kistermelőktől vásárolt, füstöléssel tartósított húsok már kifejezetten egészségesek!
Persze ez azokra a kistermelőkre vonatkozik akik valódi takarmánnyal etetik az állataikat, nem pedig tápokkal!
A vörös húsokról megoszlanak a vélemények, havi 1-2 alkalommal fogyasztva nem lesz belőle nagy gond, valószínűleg és az IARC pozenciálisan karcinogén kategóriájába esnek.
Viszont a feldolgozott húsokról egyértelműen kimutatták, higy károsak, 1A karcinogén csoportba tartoznak. Mielőtt még csökkentenéd a vöröshúst, először a szalámikat hadd el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!