A vegánok többsége egy idő után valóban feladja az életmódját?
Előfordulhat, hogy sokan visszatérnek a húsos étkezésre.
De a címben a vegetáriánusokról van szó, aminek a rövidítése vega. Te pedig a vegánokról kérdeztél, a cikk nem róluk szól.
A vegán nem csak húst nem fogyaszt, hanem semmilyen állati eredetű terméket, tejet, mézet stb., illetve nem hord állatbőrt, nem használ állatokon tesztelt illatszereket stb.
Van, aki feladja, meg van, aki nem. Akiket ismerek, ök már vagy 30-40 éve vegánok, ök nem valószínü, hogy valaha is feladnák.
Mellesleg a cikk NEM vegánokról, hanem vegetáriánusokról szól.
Lehet nem leszek népszerű, de nem érdekel. :/
Én egy évig voltam etikai és egészségügyi alapon vegán, aztán miután felfedeztem az ideológia hibáit, megértettem honnan petyeg a búza, feladtam.
Ma úgy gondolom, hogy a veganizmus egy érdekes törekvés volt, de csupán egy szélső bal oldali ideológia, ami nem a megoldás útja, de talán még mindig jobb, mint az átlag magyar felfogás egészség szempontjából. ^^
(plusz kiegészíteném a 2-őt, hogy ez életmód, tehát még szórakozás terén is odafigyelnek. Pl.: állatkert, cirkusz, állatok szenvedését népszerűsítő sorozatok, filmek, előadások, hobbbik, mint mondjuk a vadászat, stb..)
nyilván vannak, akik igen, de szerintem a többség nem.
alapvetőena veganizmus ideológiára épül: vagy a környezet védelméért teszik, vagy pedig az állatök jóléte/védelme érdekében (vagy mindkettő). ugyanúgy ahogy pl. a keresztények között is vannak olyanok akik elvesztik a hitüket, a vegánok között is vannak akik egy idő után úgy érzik, hogy felesleges az igyekezetük. (lásd hatos válaszoló, plusz nekem is van ilyen ismerősöm).
De alapvetően szerintem azért aki teljesen életmódot váltott és már jó ideje vegán (nem csak hirtelen felindulásból lett az, csak hogy kipróbálja hogy milyen), ott a többség kitart az ideológia mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!