Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Valóban a hús és az állati...

Valóban a hús és az állati zsír okozza a cukorbetegséget és zsírszegény vegán táplálkozással vissza lehet fordítani a kettes típusú cukorbetegséget?

Figyelt kérdés
Igaza lehet Neal Bernandnak, hogy a kettes típusú cukorbetegség esetében a zsírcseppek tömítik el az inzulin receptorokat....
2020. júl. 12. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:
56%

Ha valaki ilyen hülyeséget ír, annak fogalma sincs a szervezet müködéséröl.

Arra semmi bizonyíték, hogy a kettes tipusú cukorbetegségnek bármi köze lenne a sok zsír vagy szénhidrát-fogyasztáshoz, egyik sem bizonyított.

Ha neked ez a betegséged, akkor egyszerüen próbáld ki, milyen hatása van rád az állatmentes étkezésnek. Van, akinek használ, meg van, akinek nem, az egyéntöl függ, hogy kinek milyen étkezési rendszer felel meg.

2020. júl. 12. 11:05
 2/5 anonim ***** válasza:
62%

a fehér húsok biztos nem károsak, a zsír talán..az a helyzet, hogy a mérték nem mindegy.

Biztosan tudom, hogy a liszt, zsír, alkohol, cukor az igencsak ront az állapotomon(mérésekből látom)

A vegán táplálkozás javít az állapoton, ha nem ment tönkre a hasnyálmirigy,vagy bármi, ami az inzulinnal összefügg.

Nálam sokat javult a cukorérték a vegetáriánus étkezés hatására, de abban is észnél kell lenni...például a szőlő az rendesen emeli a cukrot, vagy a méz..

Kevesen tehetik meg hogy sok halat egyenek, pedig az, ami nagyot javít az állapoton..

2020. júl. 12. 11:55
 3/5 anonim ***** válasza:
19%
Vegán vagyok, de cukorbetegséget nem kezelnék vegán étrenddel. Egyszerűen még mindig nem tudom eldönteni, hogy ez az elmélet egy hatalmas bullshit, vagy a következő scientific break-trough! Az az igazság, hogy eddig elég kevés kutatás van, ami tényleg alá támasztaná azt, hogy az intramiocelluláris lipidek okozzák a diabetes-t! Olvastam Greger és Barnard könyveit is, meg láttam néhány videót a YouTube-on is. Amikor azt állìtják, hogy a 2TD-ben az inzulin mennyisége nem csökken akkor fel kell sikìtanom. A kettes típusú cukorbetegeségben, ahogy a hasnyálmirigy hal el, csökken az intukin mennyiség is. Barnard kiadott egy Diabetes Cookbook-ot is, ahol juharsziruppal, gyümölccsel és zabpehellyel akarja kúrálni a diabéteszt, ráadásul az a Raw vegan szemöldök nélküli vegán doktor azt mondja, hogy akár napi 900 g szénhidrátot is ehet egy diabéteszes. Az biztos, hogy jót tesz egy cukorbetegnek, ha a szénhidrátokkal együtt a zsìrt is csökkenti, de ellene vagyok ennek a high-carb approach-nak a diabétesz kezelésben. Lehet Plant-based dietet követni cukorbetegként, de akkor caökkentett gabona és gyümölcs bevitellel, a gond az, hogy ez esetben a WFPB diéta nem valai fenntartható hosszú távon. Az elmélet tehát szerintem nevetséges !!!
2020. júl. 13. 22:53
 4/5 Sunshinedoll ***** válasza:
76%

Nem feltétlen, van olyan vegán étrend, ami mondjuk pont nem jó a cukorbetegeknek (ha mondjuk sok kenyeret/tésztát, cukros dolgot - pl cukorban gazdag gyümölcsöket - eszik az ember - ezek mind vegán dolgok, mégsem túl jók a cukorbetegeknek).

Viszont a jól kialakított vegán étrend akár 60%-kal is csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, amennyiben az valóban teljes értékű és főleg zöldségen alapuló vegán étrend.

Tanulmányok arra vonatkozóan is vannak, hogy a szénhidrát (finomított, nem finomított), zsír (telített, telítetlen) és fehérje (állati, növényi) forrása nagyban befolyásolja a cukorbetegség ill. inzulinrezisztencia kialakulását.

Az is ismert, hogy a 2-es típusú cukorbetegséget gyakran tök jól lehet kúrálni megfelelő étrenddel (és/vagy testmozgással), így akár orvosi konzultációval érdemes lehet egy jó vegán étrendet megpróbálni (de pl. van ismerősöm, aki paleo diétával oldotta meg, ő csak húst meg zöldséget eszik, és neki is tök jó eredményei vannak).

2020. júl. 17. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:
67%
Ahogy Sunshinedoll írta, nem a vegán (vagy a paleo) a lényeg, hanem az, hogy a vegán/paleo étrendben nem a hagyományos hús-körítés tipusú ételek vannak, hanem teljesen másmilyenek, ezért sokkal jobban lehet a ch-értéket kontrollálni, és közben az illetönek nincs az az érzése, hogy valami hiányzik a megszokottak közül, éppen, mivel teljesen mások a fogások.
2020. júl. 17. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!