A vegánok szeretik emberi tulajdonságokkal felruházni az állatokat, az állatok emberek?
Félreérted kérdező. Amit a kérdésben leírtál, azt a vegánok csak retorikai értelemben használják, ha használják.
Az állatok lehet hogy nem olyan okosak mint mi, de ugyanúgy vannak egyszerű benyomásaik a világról. Bár verset írni nem tudnának a szenvedéseikről, az a szenvedés ugyanolyan fájdalommal járhat, ugyanúgy létrejöhet náluk poszttraumás stressz szindróma, mint az embernél, és sokféle pszichózis. Ez nem csak az állatiparra igaz, az állatkertekre is.
Szerintem egy intelligens lény nem bánik úgy a nála kevésbé intelligensebb lényekkel, mint ahogy mi a vágóhidakon, és az állatiparban tesszük. Szerintem minél intelligensebb egy lény, annál jobban bánik a nála alacsonyabb rendűekkel, és a kiszolgáltatottakkal.
13-as!
Értem. De alapvetően az emberiséget tarthatjuk intelligensnek, mégis előfordul ilyen. A két említett filmet nem láttam, de más ilyen témájút igen, meg pont a napokban beszéltem egy hentessel, aki szokott vágóhídakra járni és mondott durva dolgokat.
Az állatvédelem és húsfeldolgozás ellentétéből én azt látom, hogy a társadalom ebből a szempontból is rendkívül álszent. Otthon nem verheti meg a kutyát, de a vágóhídon sokkal szörnyűbb dolgokért sem lesz semmi.
Az állatokat emberi tulajdonsággal felruházni azért nem jó, mert ahogy a kérdező is írja, az egyértelmű, hogy nem egyenlők az emberrel. (nem rosszabbak, csak mások) Ne akarjuk hülyének nézni az embereket azzal, hogy valótlanságra alapozunk, mert akkor nem fogják komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!