A vegánok szeretik emberi tulajdonságokkal felruházni az állatokat, az állatok emberek?
de akkor miért pont ezek? miért nem a hangyát, vagy pókot sajnálod, amiket eltaposol, letakarítasz? és miért nem növényevő fogazatunk van?
csak elvből nem eszel, vagy nem ízlik?
Honnan tudod hogy mit csinálok egy hangyával vagy egy pókkal? Minden életet ugyanúgy tisztelek, legyen akármilyen apró testben.
Mindenevő fogazatunk van, azaz képesek vagyunk csak huson vagy csak zöldségen elélni. De egyébként sehol sem írtam, hogy ne egyen senki húst. Csak iparágat építeni érző lenyekre szerintem gusztustalan, de nem kell velem egyet érteni. Lehetne ezt humanusabb módon is csinálni.
Régen ettem húst, aztán megundorodtam tőle szóval inkább is-is.
Amennyire lehet, a hangyákat, pókokat meg a többit sem bántja értelmes ember, hanem megpróbálja távol tartani magától, ha zavarja, nem akarja kiírtani öket.
Az embernek ugyan nem növényevö fogazata van, de nem is húsevö, hanem mindenevö, ami csak annyit jelent, hogy képes növényt is meg állatot is enni, de nincs szüksége feltétlen mindkettöre, csak növényi étrendtöl sem lesz baja.
Sok vegán van, aki elvböl nem eszik állati eredtü ételeket, vannak, akik nem szeretik, sör olyanok is, akik nem bírják megemészteni az állati fehérjéket, allergiásak rá.
Nem vagyok vegán és nem ruházom fel az állatokat emberi tulajdonsággal.
Ugyanis ha felruháznám őket ezekkel, már nem lenne mit szeretni rajtuk.
Az állatokban pont az a szerethető, hogy különbek mint az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!