Melyik a legegészségesebb táplálkozási forma ezek közül?
A vegán étrend nagyon sok problémát vet fel, fehérje problémák, b12, omega zsírsavak, vas, sorolni lehetne. Megkérlek rá, hogy nézz utána pontosan milyen veszélyei lehetnek a vegán étrendnek. A "növény is tartalmazza ezeket" baromságtól most kímélj meg, és legyél szíves utána járni rendesen, hogy mi a probléma ezekkel. A vegetáriánus okés, a vegán nem.
Arról nem is beszélve, hogy az agyra sincs jó hatással, ez mondjuk már régen bizonyítást nyert. Mértékletesség, szélsőség mentesen. Erre megtanít Buddha is, és Buddha sem azt mondta, hogy nem eszik húst. Azt mondta, hogy rossz neki nézni az állatok szenvedését, de azt soha nem mondta, hogy ne enné meg.
Ne haragudj, de ez jó nagy baromság. Tényleg nem lehet mást mondani, minthogy ezek megvannak a növényekben is. Fehérje problémák? Ezt magyarázd már el a vegán testépítőknek és élsportolóknak, had figyeljenek oda a fehérje bevitelükre. Omega zsírsavakkal sem értem mi a probléma. Vasnál a növényi sokkal jobb, mint az állati hem vas.
Ne haragudj, de nézz te utána a Google-ben, hogy hány világvezető táplálkozási szervezet ismerte már el, hogy a jól összeállított növényi étrend teljesen egészséges minden életkorban, csecsemőtől öregkorig. Arról lehet vitázni, hogy jobb-e a teljesértékű növényi étrend, mint a legjobban összeállított vegyes étrend, de magáról arról, hogy egészséges-e vegánként élni, arról 2021-ben egyszerűen nem lehet vitatkozni.
Nem értem mi köze ehhez Buddhanak. A vegánok nem buddhisták.
Nincsenek meg a növényekben, ne akard már felülírni a tudományt, te eszetlen állat, mondtam, hogy olvass utána. Van fehérje, csak nem úgy, fekélyt okozhatnak. A szokásos baromságodra NEM vagyok kíváncsi. Omega van, csak kevés. Vas nem szívódik fel rendesen.
Engem nem érdekel ,hogy milyen szervezet ismeri el a te világodban, a tudományos tényeket ismertettem. További jó vergődést
Mutass már egy kutatást, amely szerint a vegánok fekélyektől szenvednek a növényi fehérje miatt. Arra nem válaszoltál, hogy képesek a vegán élsportolók teljesíteni. Omega 3 források a lenmag, chia mag, dió stb. Nézd meg mennyi ezekben az omega 3. A növényi vasnál éppen előny, hogy nem tud belőle többet felszívni a szervezet, mint amennyi szükséges.
Én vergődök? Én teljesen nyugodtan ismertetem a tényeket és teszek fel kérdéseket, amikre nem tudsz válaszolni, csak vagdalkozol a tudománnyal, persze a táplálkozás tudományi világszervezetek véleményét nem fogadod el, szóval fogalmam sincs pontosan milyen tudományra gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!