Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok,ti csalódnátok a...

Vegánok,ti csalódnátok a (vegánnak nevelt) gyereketekben,ha megtudnátok,hogy 13 évesen titokban szokott húsos kajákat enni és a mekiben is evett már nem egyszer ?

Figyelt kérdés
2021. máj. 21. 17:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%
Persze minden szülő megütközik, ha egy bizonyos értékrend szerint nevelt gyermeke homlokegyenest más utat választ, de ezt nem nevezném "csalódásnak".
2021. máj. 24. 01:22
 12/15 anonim ***** válasza:
30%

Én vegán vagyok, a párom is. Ha lesz gyerekünk, őt is növényi étrenden fogjuk nevelni. Ettől függetlenül, ha később úgy dönt, hogy nem növényi étrenden szeretne élni, elfogadnám. Én már csak ilyen kis libsi vagyok, hiába vagyunk heterók, ugyanúgy szeretnénk a gyerekünket akkor is, ha meleg lenne. :)

Mondjuk akár vegán, akár nem, ha egy gyereknek ilyen dologban titkolóznia kell, akkor abban a családban nem a vegánság a probléma.

Azon pedig én is nevetek, hogy valaki elvenné a vegán gyereket a szülőktől, bezzeg az teljesen oké, hogy manapság egyre több a túlsúlyos gyerek. Előbbi nincs összefüggésben semmilyen betegség kialakulával, utóbbi viszont nagyon is.

Aki a tejre és a tojásra hivatkozik, azok mit gondolnak, milyen esszenciális tápanyag van bennük, amiket növényi forrásból nem lehet bevinni? Gyakorlatilag a világ összes dietetikai szervezete kijelentette már, hogy a jól összeállított növényi étrend egészséges csecsemőkortól az öreg korig bármikor. Aki ennek ellenére puffogtatja a hülyeségeket, hogy gyermekbántalmazás, meg fejlődő szervezet, az lapos Föld szinten van, mert a tények egyértelműen ellent mondanak nekik. Aki lepontozna, kérem valami ellenérvet is mellékeljen. :)

2021. máj. 24. 17:06
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A "titokban" rész miatt csalódott lennék.

Eleve úgy nevelném, hogy itthon nincs ilyesmi étel, de ha máshol van akkor nyilván azt eszik amit ő akar.

2021. máj. 25. 12:02
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Támogatom a vegánságot, de ennél fontosabb egy kamasz pszichés jól léte. Ha a Meki-ben akar enni mint mindenki más a korosztályában akkor ebben nem látok problémát. Inkább abban, hogy ezért a szülők csalódottak benne.
2021. máj. 25. 12:29
 15/15 anonim ***** válasza:
48%

"Ha a Meki-ben akar enni mint mindenki más a korosztályában akkor ebben nem látok problémát."

Nem összehasonlítani akarom a kettőt, de ha cigizni akarna, mint mindenki más, az is oké lenne?

2021. máj. 25. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!