Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusok! Csak én érzem...

Vegetáriánusok! Csak én érzem úgy hogy már soha többé bem tudnék húst enni? Meg ti emlékeztek hogy milyen a húsnak az íze?

Figyelt kérdés

2021. máj. 16. 09:39
1 2 3
 11/24 Sunshinedoll ***** válasza:
17%

A húsnak nincs íze, a húsnak olyan íze van, amilyenre megfűszerezed.

Cserébe szerintem még büdös is, így nekem nem hiányzik. Csomó kaját lehet elkészíteni hasonló ízvilággal.

2021. máj. 18. 13:04
 12/24 anonim válasza:
88%
Eszembe sem jut, az íze, nem is gondolok rá, ha ilyenek eszedbe jutnak még, azt jelenti, még nem engedte el. (20 éve laktovega)
2021. máj. 18. 13:34
 13/24 anonim ***** válasza:
79%
ez hülyeség hogy soha többet nem térhetnek vissza a húsra, sokaktól hallani hogy évek múlva álltak vissza normál étrendre mert a szervezetük kívántatta velük a húst, vagy nemrég mondta pl. Fenyő Iván hogy ő egy évig volt teljesen vegán vagy vegetáriánus nemtom, és egy év után most arra módosult hogy heti egyszer eszik halat mert régen is nagyon szerette, szóval sok formája van ennek. ismerek olyat akinek az egyetlen féle fajta hús amit megeszik az a csirkemellfilé, ezek mellé tol mindenféle növényit
2021. máj. 21. 14:27
 14/24 A kérdező kommentje:

13

Asszem aki csak halat eszik az peszkateriánus

2021. máj. 21. 20:34
 15/24 anonim válasza:
15%
azt azért senki se felejtse el, hogy évezredekig úgy fejlődött az emberi test, hogy a hús az egyik FŐ táplálék forrás. Én elhiszem hogy trendi meg minden, de KELL a hús a szervezetnek, bárki bármit mond.
2021. máj. 22. 12:28
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem vegetáriánus 15-20 éve. Az alatt szándékosan soha nem evett húst, véletlenül előfordult néhányszor. A sülő, fővő hús vagy hal szagát fölismeri és nem is szereti. Viszont egyszer egy különösen jól sikerült fűszerezésű szójapörköltemről vagy 5x megkérdezte, hogy biztos nem hús-e (vettem aznap húst is, de az még a hűtőben pihent, lehegesztett fóliacsomagolásban), pedig én határozottan éreztem rajta a szója mellékízét. Ő már nem tudta megkülönböztetni.
2021. máj. 23. 22:25
 17/24 anonim ***** válasza:
85%

"Én elhiszem hogy trendi meg minden"

Wikipédia: A vegetarianizmus először Indiában és tőle függetlenül az ókori görög világban jelent meg.

"de KELL a hús a szervezetnek, bárki bármit mond."

Nem, NEM KELL. Ehet az ember húst, de hús nélkül is megvan a szervezet, kérdezd meg az indiaiakat, akik az ókortól kezdve vegetáriánusok, de távolkeleten sem újkeletű hóbort a vegetarianizmus, az indiából átszivárgó buddhizmussal teljesen elfogadott dologgá vált ezer éve. Érdekes, csak nálunk nem bírják felfogni az ilyen butuska emberek, de már tőlünk nyugatabbra is sokkal-sokkal elfogadottabb! Számos tanulmány is igazolta, szóval csak mondom, hogy igazából kezd k**va égővé válni ha valaki ilyeneket mond mint te bubus94.

2021. máj. 24. 07:17
 18/24 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

#15 Nem igaz, nem mindenhol, nagyon éghajlat és életmód-függő az, hogy milyen étrenden fejlődött egy népcsoport, a mai napig vannak a modern civilizáción kívüli társadalmak, sokak közülük zömével növényi eredetű étkezésen van.

Egyébként amúgy sosem értem, hogy "azért eszik sokan, mert trendi".

Még ha így is van, én kifejezetten örülök annak, hogy egy olyan dolog lett végre trendi, ami egészséges, etikus és környezetkímélő. :D

2021. máj. 25. 12:05
 19/24 anonim ***** válasza:
86%
Én (szerencsére?) már nem emlékszek rá.
2021. máj. 25. 23:18
 20/24 anonim ***** válasza:
35%
#11: A húsnak nincs íze? Akkor próbáld ki a marha steak-et nyersen, csak a két oldalát pirítsd meg kicsit, só, bors és már ehető is. Nagyon finom, egyik kedvencem, köszönöm minden vegának, hogy ezt meghagyja nekem, én sosem leszek az.
2021. jún. 7. 03:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!