Vegánok. Hogyan visztek be kellő kollagént?
Figyelt kérdés
Nekem eredendően rosszak az ízületeim. Emlékszem, hogy már 5-6 éves koromban is azért hagytam abba a biciklizést, mert folyamatosan kattogott a térdem. Ez azóta sem lett jobb, sőt, most 30 évesen elértem oda, hogy minden ízületem ropog, kattog. Mindegyik. Kikértem a háziorvosom véleményét, azt mondta hogy vannak ízületvédő készítmények, meg kellene próbálnom azokkal helyrehoz, de nem biztos hogy sikerülni fog mert ezek inkább megóvnak a bajtól. Ez egy éve volt, azóta összeállítottam egy pakkot, amiben minden ízületek számára hasznos dolog megtalálható. Többek között a kollagén is. Az elmúlt időben vegetáriánus életvitelt folytattam, viszont most szeretnék továbblépni, és el szeretnék engedni minden állati eredetű ételt/készítményt. Egyedül a kollagénnel van problémám, abból nem találtam növényi alternatívát. Próbáltam kivenni úgy 4 hónapja a kollagént, nem volt jó ötlet, el kezdett visszatérni a kattogás. Ja, azt kihagytam eddig, hogy sikerült teljesen megszüntetni ezzel az ízületvédős kiegészítő csomaggal. Szóval a kollagént nem hagyhatom el. Elég nagy mennyiséget kell bevinnem, napi 10 gramm, és ezt csakis külső forrásból tudom megtenni. Azt tudom, hogy a szervezet is képes előállítani, de ennek a mennyiségnek csak a töredékét. Ti vegánként hogyan visztek be kellő mennyiséget belőle?2021. ápr. 8. 11:09
11/12 anonim válasza:
Próbáld ki a K2 vitamint, drogériákban kapható. Ez a vitamin élelmiszerrel nem igazán vihető be (nagyon kevés dologban található). Ez a vitamin juttatja be a kalciumot a csontokba.
12/12 anonim válasza:
Én vegán vagyok. Régebben mindig ropogtam én is. Amióta teljesértékű növényi étrendet követek, ez megszűnt, pedig nem szedek kollagént. A szervezeted pont megfelelő mennyiségű kollagént tud előállítani. Ha nem, akkor a táplálkozásban van a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!