Hogyan beszélhetnék rá valakit a vegán étrendre?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez rosszul hangzik, de mindenképpen meg fogom próbálni.
A húgomról lenne szó, aki szívesen hozzám költözne. A probléma, hogy én nem igazán viselem el az állati eredetű ételeket a házamban.
2021. ápr. 5. 19:57
21/31 A kérdező kommentje:
“ha jól értelmezem, a kérdező lakásáról van szó“
Így igaz.
2021. ápr. 7. 18:08
22/31 anonim válasza:
Kérdező:
Akkor ennyi. Beszélj a húgoddal, hogy neked ez fontos, és ez lenne a feltétele a lakhatásnak. Ő pedig eldönti, hogy így is odaköltözne-e.
23/31 anonim válasza:
Ha ezt a kérést nem képes tiszteletben tartani, akkor menjen a híd alá.
24/31 anonim válasza:
ne erőszakold rá másra a hited, köszi
25/31 anonim válasza:
Aki nem akar nála lakni, arra nem is akarja. Ha én beköltözök hozzád, bármit megtehetek? Azt is, ami a te elveiddel és életszemléleteddel szöges ellentétben áll?
26/31 anonim válasza:
Ok, de az nem derült ki, hogy szívességből lenne-e befogadva vagy fizetne is. Ha csak szívességből, akkor tetszik vagy nem, alkalmazkodnia kell a befogadottnak. Ha rendes lakbért fizet, akkor azért cserébe jogai is kell, hogy legyenek, pl. egy külön polc a hűtőben, ahol azt tart, amit akar!
27/31 anonim válasza:
Ez is megegyezés kérdése szerintem. Ha én rendesen kiveszek egy albit, akkor sem vihetek kisállatot, ha a főbérlő nem engedi. Attól még, hogy a húga fizet, a lakás a kérdező tulajdona. Én sem értek ezzel egyet, de akié a lakás, az diktál. Ha a befogadottnak ez nem tetszik, akkor nézzen olyan helyet, ahová vihet állati eredetű élelmiszert. Máshol ez valószínűleg nem lesz feltétel.
28/31 A kérdező kommentje:
Dehogy kell lakbért fizetnie. Egyébként azóta már sikerült megegyeznünk a feltételekben.
2021. ápr. 20. 15:32
29/31 anonim válasza:
27-es, most a kérdéstől elvonatkoztatva, baromira nincs igazad. Egy fizető bérlő esetén a főbérlő csak olyasmibe szólhat bele, ami a lakás állagára vagy a szomszédok nyugalmára közvetlen hatással van. Ilyen pl. igen, a kisállat. De egy szelet rántott hús az nem ez a kategória! A te logikád alapján a főbérlő előírhatná pl. hogy az albérlő ne használjon mondjuk állati kísérletekkel kifejlesztett kozmetikumot vagy nem tárolhat bundabugyit a szekrényben. Na ne már! Egyébként ez már a jogszabályokkal is ellentétes, mert attól kezdve, hogy valaki bérbe vesz egy ingatlant vagy egy részét, azon területen a bérlőnek több joga lesz, mint a tulajdonosnak, a tulaj pl. csak a bérlő engedélyével, előre egyeztetett időpontban léphet be, hogy pl. ellenőrizze a lakás állapotát. Tehát nagyon nem igaz, amit írsz! De ez nem a kérdezőék esete, mert ott szívességi lakáshasználatról van szó, és meg is egyeztek.
30/31 anonim válasza:
Csak érdekel hogy mi történik ha behozza az ételét amit szeret és megeszi a te lakásodban? A levegőt megfertőzi vagy csak zavar ha nézed? És mi lesz ha olyan filmet akar nézni amit te szintén nem szeretsz látni? És ha netán más vallása van és azt szeretné gyakorolni azt sem szabadna? Ezeket jó előre tisztázni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!